Πέντε τέλεια καφέ με θέα θάλασσα

Αλωνίζουμε τα παράλια της Αττικής και απολαμβάνουμε ηλιόλουστο καφεδάκι και λαχταριστά σνακ μια ανάσα από το κύμα.
Πέντε τέλεια καφέ με θέα θάλασσα
Η άνοιξη που διανύουμε θυμίζει… καλοκαίρι και η διάθεσή μας έχει ήδη ανέβει στα ύψη. Το γαλάζιο της θάλασσας μας καλεί σε αγαπημένες τοποθεσίες της Αττικής που «βλέπουν» τον μπλε ορίζοντα και ενδείκνυνται για καφεδάκι με υπέροχη θέα.

Γυαλιά ηλίου και καπέλο στο αυτοκίνητο λοιπόν και… βουρ για πέντε τέλεια καφέ με θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Vive Mar 
Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα, τηλ.: 210 8992453

Κλασικός και αγαπημένος προορισμός για καφέ και ελαφριά σνακ από νωρίς το πρωί μέχρι να πέσει ο ήλιος, το Vive Mar απλώνει τα τραπεζάκια του όσο πιο κοντά στο νερό γίνεται, για έξτρα αίσθηση καλοκαιριού. Σε όποιο σημείο και αν βρείτε ελεύθερο τραπεζάκι, απολαμβάνετε ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ενώ αν αποφασίσετε να έρθετε για καφεδάκι σχετικά αργά, θα απολαύσετε και ένα άκρως ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Ο εσπρέσο freddo κοστίζει 4,20€.

Enalio
Λεωφ. Βραυρώνος 1, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 089665

Στην τεράστια παραλία της Λούτσας, το Enalio απλώνει τραπεζάκια και - αργότερα το καλοκαίρι – ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα και μας υποδέχεται με εξαιρετικό καφέ. Ετοιμάζει από νωρίς το πρωί σούπερ πρωινό (ψωμάκια διαφόρων ειδών, αυγά μάτια ή scrambled, γιαούρτι κ.α.) και λαχταριστά επιδόρπια για να μας… γλυκάνει – δοκιμάστε οπωσδήποτε τις βάφλες του. Όσο βραδιάζει βγάζει τον… μπαρίστικο χαρακτήρα του και σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ. Ο εσπρέσο freddo κοστίζει 3€.

Rocks Cafe
Λεωφ. Μίκη Θεοδωράκη, Λαύριο, τηλ: 2292 026010

Ο πιο… ροκ καφές με θέα στο Λαύριο πίνεται εδώ, σε ένα από τα πλέον αγαπημένα μας cafe στην Αττική. Πάνω στην κεντρική λεωφόρο του Λαυρίου το Rocks ατενίζει το απέραντο γαλάζιο και τη Μακρόνησο από προνομιακή θέση, σερβίρει ωραιότατο καφεδάκι και γλυκά και ακόμα πιο ωραίες ροκ μουσικές, από το πρωί μέχρι νωρίς το βράδι. Συχνά πυκνά διοργανώνει και θεματικά μουσικά events. Ο espresso freddo κοστίζει 2,50€.

Lavo Cafe & Bar
42 χλμ, Λεωφ. Αθηνών Σουνίου, Σαρωνίδα, τηλ: 2291 054402

Από το Λαύριο πάμε στην εξοχική Σαρωνίδα, εκεί όπου το Lavo έχει στήσει έναν all day χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας. Από το πρωί σερβίρει καφεδάκι με σούπερ θέα στον Σαρωνικό, συνοδεία κρύων και ζεστών σνακ (σάντουιτς, ομελέτες κ.α.) και διαφόρων smoothies, ενώ το μεσημέρι σερβίρει νοστιμότατα burger και πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Το βράδυ το κέφι απογειώνεται με «δυνατά» χορευτικά parties. Ο espresso freddo κοστίζει 3,20€.

Balux House Project
Λ. Ποσειδώνος Β58, Γλυφάδα, τηλ: 2108940566

Ένα «σπίτι» με δωμάτια για κάθε γούστο μας υποδέχεται στη Γλυφάδα για χαλαρό καφεδάκι με θέα και άρωμα θάλασσας, αλλά και μπαρο-κατάσταση μόλις πέσει η νύχτα. Στον εξωτερικό χώρο, οι ξαπλώστρες ενδείκνυνται για ηλιόλουστες γουλιές…  καφεΐνης, ενώ σύντομα αναμένεται να ανοίξει και το «αδερφάκι» του, το Seaside, με πιο νεανικό προσανατολισμό και εξίσου θαλασσινή αύρα. O freddo κοστίζει 4,20€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v