Οι καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις του Απρίλη

Σινεφίλ προβολές, συναυλίες σε ταράτσες, comics, βυζαντινοί ήχοι και ένα σωρό ακόμα ωραία και δωρεάν πράγματα που συμβαίνουν τον Απρίλη στην Αθήνα.
Οι καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις του Απρίλη

Έφερε τις αλλεργίες και τις ιώσεις. Έφερε όμως και την άνοιξη και μαζί της ένα σωρό δωρεάν αφορμές για να βγούμε στην Αθήνα χωρίς να πληρώσουμε τίποτα. Ο Απρίλης είναι εδώ και μαζί του το τσάμπα ζει.

Saturday Νight Fever στο Gazarte

O George Zervos συναντά την Eva Tsachra η οποία τραγουδά πάνω σε φρέσκες, σαρωτικές μελωδίες τα Σάββατα του Απρίλη στο Gazarte. Ένα χορευτικό πρόγραμμα με δυνατό performing και αστείρευτη ενέργεια on stage. Ήχος στα δεδομένα και τις προκλήσεις του σήμερα, 70’s επιρροές, αγαπημένες διασκευές από διεθνή και εγχώρια σκηνή, χωρίς να λείψουν και νέα original τραγούδια από ακυκλοφόρητο υλικό σε rock n’ roll ρυθμούς. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 22.00.

Σπονδυλωτές ηχητικές ιστορίες στο Ααβόρα

Το Ααβόρα Art Cinema, σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης Καλλιόπη Μηνιουδάκη, παρουσιάζουν μια ιδιόμορφη έκθεση της Σοφίας Πετρίδη, η οποία θα συνοδεύεται από την παρουσίαση της σπονδυλωτής ηχητικής "ταινίας" της, Breathing with the Room. Όπως διαβάζουμε, η έκθεση «συνδυάζει τρία αυτοτελή έργα που δημιουργήθηκαν ως ξεχωριστές σκηνές για το "Breathing with the Room"». Οι προβολές διάρκειας μίας ώρας θα γίνονται καθημερινά στις 14:00 και στις 15:30, εκτός από το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, 15 και 16 Απριλίου. Τα εγκαίνια στα οποία θα παρευρεθεί η καλλιτέχνις και η επιμελήτρια, θα γίνουν την Τρίτη 4 Απριλίου μετά το τέλος της δεύτερης προβολής από τις 16:30 έως τις 19:00, στο φουαγιέ του κινηματογράφου.

Ο Moa Bones live στην Τεχνόπολη

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Lappas Award Miners», ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης εμφανίζεται στην Τεχνόπολη για να χαρίσει στο κοινό ένα ατμοσφαιρικό, απογευματινό live. Οι χώροι της Τεχνόπολης θα γεμίσουν μελωδίες από τις τρεις δισκογραφικές δουλειές του, «Βy Μy Side», «Aquarelles» και «Spun», ενώ θα ακούσουμε και νέα κομμάτια από το επερχόμενο album του. Περισσότερα εδώ



Τα comics (ξανά) γιορτάζουν

Για 12η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ που αγαπάει τα comics ανοίγει τις πύλες του στις 7 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τους πλησίον δρόμους. Στο φετινό Comicdom Con Athens πλήθος εκδηλώσεων μετατρέπουν μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των comics. H φετινή διοργάνωση έχει ήδη ανακοινώσει τους οκτώ πρώτους καλεσμένους της: Benoît Sokal, Richard McGuire, Bill Kartalopoulos, Kate Niemczyk, Rob Davis, Edward Ross, Mariano Saura, Kai Pfeiffer, ενώ οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους στα αντίστοιχα Q&A και signings. Τιμώμενη Ελληνίδα καλλιτέχνις φέτος θα είναι η DaNi, που επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2017. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ

Βυζαντινοί ήχοι στο ΚΠΙΣΝ

Η χορωδία «ΕΛΒΥΧ», ένα από τα σημαντικότερα σύνολα βυζαντινής μουσικής που ιδρύθηκε το 1977 από τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, παρουσιάζει στο ΚΠΙΣΝ ύμνους και αποσπάσματα αναγνωσμάτων από την Υμνολογία της περιόδου του Τριωδίου και από τη Νεκρώσιμο Ακολουθία, καθώς και ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου στις 20.30 στην Κεντρική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Σταύρος Νιάρχος». Για την είσοδό σας θα πρέπει να προμηθευτείτε δελτίο προτεραιότητας μία ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας.

Δωρεάν μαθήματα ασιατικής κουζίνας από το Wok Shop

Sushi, stir fry noodles, κινέζικες σαλάτες και ένα σωρό ακόμα λαχταριστές συνταγές γίνονται προσιτές σε αρχάριους φαν της ασιατικής κουζίνας μέσα από τα δωρεάν μαθήματα του κύκλου Learn to Wok που διοργανώνει κάθε μήνα το κατάστημα Wok Shop στην Κηφισιά (Ελαιών 35). Για τον Απρίλιο, προγραμματίζουν στις 22 του μήνα μάθημα Νoodles (stir fry & salads), στο οποίο η έμπειρη σεφ του καταστήματος θα παρουσιάσει στους επισκέπτες και πελάτες βήμα -βήμα όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξουν τις συνταγές στο σπίτι τους. Για δηλώσεις συμμετοχής μπείτε εδώ ή επικοινωνήστε με το κατάστημα στο τηλ: 210.62.06.008. 

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στο Δήμο Ζωγράφου

Από το Σάββατο 1η Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 7 Μαΐου (κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19.00) ο πολυχώρος «Αλέκα» (Γ’ ορεινής Ταξιαρχίας 13, Πλατεία Αλεξανδρή) στου Ζωγράφου γεμίζει με προβολές βραβευμένων ταινιών και δημιουργεί το πλαίσιο γνωριμίας με σπουδαίους Έλληνες και ξένους δημιουργούς και σκηνοθέτες. Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα φέρνοντας το μεράκι και την ελπίδα των νέων δημιουργών. Σημειώστε πως κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ζωγράφου. Κατεβάστε από τα συνημμένα αρχεία του άρθρου το αναλυτικό πρόγραμμα.

Παιδικές Κυριακές στην Τεχνόπολη

Στις 9 Απριλίου τα πιτσιρίκια (κι εσείς μαζί τους) έχετε μπόλικες αφορμές να κατηφορίσετε στην Τεχνόπολη: δημιουργικά εργαστήρια, προβολές και πολλές ακόμα δραστηριότητες τα περιμένουν από τις 11 μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο Μουσείο Φωταερίου, στην Κεντρική Αυλή και στις Δεξαμενές. Για συμμετοχή, κρατήστε οπωσδήποτε θέση στο τηλ: 213 0109300 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00).

Προβολές για μικρούς και μεγάλους στο Περιστέρι

Συνεχίζονται τον Απρίλιο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» στο Περιστέρι (Βασιλικών 6) με δωρεάν προβολές ταινίων και θεάτρου για πιτσιρίκια. Μεταξύ άλλων, στις 6 Απριλίου στις 20.00 θα δούμε τους Πέντε Υπόπτους (1963) του Τζον Χιούστον, στις 8 Απριλίου στις 19.00 την παιδική παράσταση «Ο Ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία» με τις μαριονέτες του Θεάτρου «Γκότση», στις 20 Απριλίου στις 20.00 τον «Τυχοδιώκτη της πεντάρας» του Μάριο Μονιτσέλι και στις 29 Απριλίου τον «Μόγλη» επίσης από το Θέατρο Μαριονέτας «Γκότση».

Πάμε για Καγιάκ;

Με το άθλημα του καγιάκ αναλαμβάνει να μας εξοικειώσει το ΚΠΙΣΝ μαζί με τα πιτσιρίκια στις 22 και 23 Απριλίου, από τις 14.30 μέχρι τις 17.00. Τα μαθήματα είναι τριαντάλεπτα και θα πραγματοποιηθούν στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ. Μια εβδομάδα πριν, «ανοίγουν» οι κρατήσεις θέσεων, επομένως έχετε το νου σας και αποθηκεύστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα ή αυτή αν θέλετε να συμμετέχετε την Κυριακή. 

Bokomolech και Xaxakes στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο του κύκλου Music Espacades το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί εγχώριες μπάντες και καλλιτέχνες με ιδιαίτερο μουσικό χαρακτήρα σε συναυλίες στα Πανοραμικά Σκαλιά. Για τον Απρίλιο, συντροφιά θα μας κρατήσουν οι Αθηναίοι Bokomolech (22/4 στις 21.00) με τις ιδιόμορφες μείξεις τους και οι Xaxakes, το εκφραστικό όχημα του τραγουδιστή, συνθέτη και στιχουργού Γιάννη Νάστα (29/4 στις 21.00).

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v