Τι να κάνεις την 25η Μαρτίου στην Αθήνα

Μπορεί κανείς να πάρει γεύση από παράδοση την 25η Μαρτίου στην Αθήνα; Κι όμως, μπορεί. Ακολουθήστε μας σε μια σαββατιάτικη βόλτα σε παραδοσιακές εικόνες,  γεύσεις και μουσικές.
Τι να κάνεις την 25η Μαρτίου στην Αθήνα
Δεν μας έκανε τη χάρη φέτος η θεά τύχη του ημερολογίου, και η αργία της 25ης Μαρτίου έπεσε Σάββατο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα την απολαύσουμε όπως της πρέπει. Ήτοι παραδοσιακά και γευστικά. Μένουμε Αθήνα, απολαμβάνουμε ελληνικές γεύσεις και ξεναγήσεις στου Μακρυγιάννη, καθώς και ένα ρεσιτάλ… κλαρίνου στο Μετς. Φύγαμε;

25η Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης
Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την εθνική επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες του. Οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ενώ στη 1 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Μουσείου, ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, θα παρουσιάσει στους επισκέπτες το αντίγραφο της Κόρης 685, στο οποίο πριν από έναν αιώνα, ο ελβετός ζωγράφος E.E. Gillieron πρόσθεσε τα αρχαία χρώματα σύμφωνα με τις αποτυπώσεις μετά την ανεύρεση του γλυπτού το 1888 κοντά στον Παρθενώνα.

Οι γεύσεις της παράδοσης

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να τιμήσουμε γευστικά την ημέρα: Στο εστιτατόριο του Μουσείου, με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μπορούμε να απολαύσουμε ειδικό ελληνικό παραδοσιακό μενού που θα ανακοινωθεί εκείνη την ημέρα (οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ για πλήρες γεύμα). Αν ωστόσο δεν φροντίσετε να κλείσετε τραπέζι ή θέλετε να επεκτείνετε την βόλτα, κατηφορίστε από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς την Πλάκα και πιάστε τραπεζάκι στα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου (Κυδαθηναίων 41, τηλ: 2103225084). Είναι ένα από τα παλαιότερα ταβερνάκια της Αθήνας και ειδικεύεται στο πιάτο που επιβάλλει η ημέρα: Το τηγανητό μπακαλιαράκι, συνοδεία κρασιού απ’ τα Μεσόγεια είναι ό,τι πρέπει για το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου. Θα βρείτε επίσης καλαμαράκια, ψητές σαρδέλες, ξιφία, αλλά και κλασικά ψητά της ώρας. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Βραδιά… κλαρίνου στο Half Note

Ημέρα παράδοσης, και δεν θα μπορούσαμε παρά να την κλείσουμε όπως της αρμόζει: Στη σκηνή του Half Note (Τριβωνιανού 17, Μετς), ο Πετρολούκας Χαλκιάς και η κομπανία του στήνουν ένα ηπειρώτικο γλέντι. Ο κορυφαίος κλαρινίστας θα μας παρασύρει σε σκοπούς με ρίζες από την Ήπειρο, αλλά και την Θράκη, την Κρήτη και τη Μικρά Ασία, σε μια βραδιά με ατμόσφαιρα ελληνικού πανηγυριού. Στο πλευρό του, ο ερμηνευτής Αντώνης Κυρίτσης, θα μας μυήσει στην αυθεντική δημοτική μας παράδοση. Το γλέντι ξεκινά στις 22.30 και η είσοδος στοιχίζει 15€ για είσοδο στο μπαρ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v