Η βόλτα του Σαββάτου στο «μυστικό» Παγκράτι

Αυτό το Σάββατο ανακαλύπτουμε τα μυστικά που κρύβει το Παγκράτι, τρώμε κορυφαίο burger και διασκεδάζουμε σαν γνήσιοι νοσταλγοί του ροκ εντ ρολ.
Η βόλτα του Σαββάτου στο «μυστικό» Παγκράτι
Είναι από τις αγαπημένες μας αθηναϊκές γειτονιές. Ταυτόχρονα εξελίχθηκε σε μια καθωσπρέπει πιάτσα που καλύπτει κάθε γούστο και αιτία εξόδου.

Το Παγκράτι φιλοξενεί αυτήν την εβδομάδα την σαββατιάτικη βόλτα μας και γι’ αυτό ευθύνονται οι atenistas, οι οποίοι σε ένα ακόμα open walk μας προσκαλούν να το ανακαλύψουμε.

Το «μυστικό» Παγκράτι ξετυλίγεται

Τι είναι το Μουσείο των Προσκόπων; Ο Μαγεμένος Αυλός; Τι σχέση έχει ο Μάνος Χατζηδάκις με την περιοχή; Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω – και σε πολλά ακόμα- θα βρούμε στη βόλτα των atenistas η οποία ξεκινά στις 11.00 με αφετηρία την πλατεία Προσκόπων.

Θα πάρουμε χάρτες και θα ξεκινήσουμε την… εξερεύνηση, η οποία ολοκληρώνεται στις 15.00 το μεσημέρι και κάνει στάση σε 18 καίρια σημεία της συνοικίας μεταξύ των οποίων το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Λεξικοπωλείο, ο Μαύρος Γάτος, η οικία Βάρναλη, η οικία Σεφέρη και το σπίτι του Μάνου Χατζηδάκι.

Παράλληλα, στο 7ο Λύκειο Παγκρατίου στις 12.00 η αρχιτέκτονας Μ. Καρδαμίτση – Αδάμη θα μιλήσει για τα σχολία του '30, ενώ αν έχετε και τα παιδιά μαζί σας θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα ένα δημιουργικό παιχνίδι μέσα από τις «πατημασιές» που θα σχηματίσουν διαδρομή μεταξύ του βιβλιοπωλείου Λεξικοπωλείο και της Μπλε Τελείας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Burgers ευφραίνουν καρδίαν

Η βόλτα μας άνοιξε την όρεξη – λογικό – και το γευστικό καταφύγιο που θα μας φιλοξενήσει απέχει ελάχιστα βήματα από την πλατεία Βαρνάβα. Ταυτόχρονα φτιάχνει και μερικά από τα καλύτερα burger και πίτσες εν Αθήναις. Ναι, καλά το ψιλιαστήκατε, πιάνουμε θέση στον πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους, εκεί όπου το Colibri βγάζει τραπεζάκια έξω και φτιάχνει την ιδανική ατμόσφαιρα για μπεργκερ-ο- φαγία στον ανοιξιάτικο ήλιο. 

Θέλετε κάτι καυτερό; Δοκιμάστε το Chilli burger με διπλό τσένταρ και BBQ σος. Θέλετε κάτι πιο δροσιστικό; Παραγγείλτε το Yogi B με στραγγιστό γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια. Για κάτι πιο εξωτικό, δοκιμάστε το Hawaiian style με ανανά, ζαμπόν και τσένταρ, και για κάτι πιο ιδιαίτερο, ποντάρετε στα English style roast beef burgers σε φρέσκο σπιτικό ψωμάκι. Τα burgers κυμαίνονται στα 5-7€ - μαζί με ορεκτικά ή σαλάτα και μπύρα υπολογίστε περί τα 12-15€.

Ο πιο κουκλίστικος καφές

Απολαμβάνεται στον «παπαγάλο» της περιοχής, το συμπαθέστατο και μινιόν Parot, ένα από τα πιο όμορφα, πολύχρωμα στέκια του off Παγκρατίου, το οποίο απλώνει λαστιχένιες, χρωματιστές καρέκλες στον πεζόδρομο της Τιμoθέου και μας σερβίρει ωραιότατο καφεδάκι, ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά γλυκίσματα.

Νοσταλγοί του ροκ εν ρολ

Αφού επιστρέψουμε στη βάση μας για την απαραίτητη ξεκούραση/μπάνιο/άραγμα καναπέ/διάβασμα φοράμε το νοσταλγικό μας outfit και βάζουμε πλώρη για Κύτταρο, εκεί όπου ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Γιοκαρίνης βάζουν… φωτιά σε μια ανοιξιάτικη νύχτα στο Κύτταρο.

Αν τα παραπάνω ονόματα δεν σας λένε κάτι, τότε υπενθυμίζουμε:

 «Για το Καλό μου»

«Γυριστρούλα»

«σαν Σταρ του Σινεμά»

«Ποιμενικό Ροκ»

«Τσικαμπούμ»

«Ευλαμπία» (αχ)

 «Νοσταλγός του Rock n Roll»

«Για να σε εκδικηθώ»

«Να δεις που κάποτε»

«Δεν ήμαστε καλά»

Κάπως καλύτερα τώρα; Τέλεια. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00. Εισιτήριο: 10€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v