Γνωρίστε την Αθήνα μέσα από ξεναγήσεις

Επτά διαφορετικές ξεναγήσεις για όλα τα γούστα μας καλούν να γνωρίσουμε κάθε πτυχή της Αθήνας καλύτερα και να αγαπήσουμε περισσότερο την πόλη.
Γνωρίστε την Αθήνα μέσα από ξεναγήσεις
Δωρεάν ή επί πληρωμή, για να γνωρίσετε την αρχαία γοητεία της Αθήνας ή τα μοντέρνα πρόσωπά της, με τα πόδια ή με ποδήλατο, με τα παιδιά ή… με ένα πιρούνι στο χέρι, δείτε τις πιο ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις, που φροντίζουν να μας ξανασυστήσουν την πόλη.

Δωρεάν ξεναγήσεις του δήμου Αθηναίων
Ο ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με έμπειρους ξεναγούς προσφέρει κάθε μήνα εδώ και τέσσερα χρόνια μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, λόφους και γειτονιές της Αθήνας. Είναι εντελώς δωρεάν, και οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται μόνο με τα εισιτήρια εισόδου, αν υπάρχουν, στα εκάστοτε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Πλέον, μπορείτε να κλείσετε θέση στις (ολιγομελείς) ξεναγήσεις εδώ. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει διαθεσιμότητα μόνο για τις 2/3 στην ξενάγηση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, αλλά αν επιστρέψετε στο ίδιο link μέσα στον Μάρτιο, θα δείτε να «ανοίγουν» νέες καταχωρήσεις για τις ξεναγήσεις του επόμενου μήνα.

Alternative Tours of Athens
Μια ομάδα από αρχιτέκτονες, φωτογράφους, καλλιτέχνες, μουσικούς και συγγραφείς που ενώνουν τις δυνάμεις τους, αναλαμβάνουν μέσα από τα Alternative Tours να σας δώσουν τη δική τους ματιά για την πόλη και να ανακαλύψετε τους θησαυρούς που κρύβει. Υπάρχουν για παράδειγμα «βόλτες» με θεματικές όπως «κινήματα αυτονομίας στα Εξάρχεια», «αστικές δημιουργίες στο Μεταξουργείο ή στου Ψυρρή», «Photo tour στο κέντρο», «παλαιός και νέος μοντερνισμός», street art και ποδηλατάδες. Υπάρχουν επιπλέον ειδικές νυχτερινές βόλτες σε Σύνταγμα, Ψυρρή, Γκάζι, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Θησείο και Πετράλωνα για γνωριμία με το night life του κέντρου. Οι βόλτες διαρκούν περί τις 3 ώρες και κυμαίνονται στα 10-15€ το άτομο. Δείτε το πρόγραμμα των ξεναγήσεων εδώ

Action Plus 
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ActionPlus έχει στόχο να ενθαρρύνει τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν στον πολιτισμό, την άθληση και την κοινωνική δράση. Οργανώνει δε, πέραν των άλλων δράσεών της, βόλτες με ξεναγήσεις τα σαββατοκύριακα. Το προσεχές διάστημα για παράδειγμα, μπορείτε να ξεναγηθείτε στη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού και το Ρολόι του Κυρρήστου, στο βράχο της Ακρόπολης, από τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο ως τα Προπύλαια και το Ναό της Αθηνάς Νίκης. Ακολουθούν ξεναγήσεις στο Α’ Νεκροταφείο, στο Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου και στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών εντός του Μαρτίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ - δείτε τις προσεχείς ξεναγήσεις εδώ

Open Walks
Δεν έχουν σταθερά ραντεβού, αλλά οι atenistas και η ομάδα του OpenWalkAthens που έχουν συστήσει οργανώνουν αρκετά συχνά τους περίφημους «ανοιχτούς περιπάτους» τους στις γειτονιές της Αθήνας. Αυτό το Σάββατο 4 Μαρτίου για παράδειγμα, από τις 11.00 ως τις 15.00, εξερευνούμε μαζί τους το Παγκράτι, από την πλατεία Προσκόπων, και το σπίτι του Χατζιδάκι μέχρι το άλσος, τα ονομαστά ζαχαροπλαστεία, λεξικοπωλεία, σινεμά, cafe και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στην συνοικία. Μάθετε περισσότερα εδώ

Big Olive Strolls
Τα «Athens Strolls» είναι βόλτες που διοργανώνουν οι επιστημονικοί συνεργάτες και εξειδικευμένοι άνθρωποι της Big Olive στις λιγότερο γνωστές και τις πιο ανεξερεύνητες γειτονιές της Αθήνας. Διαρκούν 2.30 ώρες και περνούν μέσα από επιλεγμένα σημεία της έκθεσης “documenta 14”. Μερικές «θεματικές» είναι ο χαμένος Ιλισσός, ο ελληνικός μοντερνισμός, η Κυψέλη και η γειτονιά των ονείρων, τα Πετράλωνα. Τα strolls του Big Olive είναι ομαδικά και ξεκινούν από τα 200€ για τα groups ως 6 άτομα (250€ για groups ως 15 άτομα και 300€ για μεγαλύτερα groups).

Athens Walking Tours και Athens Insiders Themed Tours
Αγγλόφωνες ξεναγήσεις – για να εξυπηρετούνται οι ξένοι επισκέπτες της πόλης, χωρίς όμως να αποκλείονται οι Έλληνες – προσφέρονται μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των Athens Walking Tours. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν την Ακρόπολη, το κέντρο, την Αρχαία Αγορά, τα σημαντικότερα μουσεία, ενώ παρέχονται και θεματικές ξεναγήσεις, όπως το Athens Food Tour για γνωριμία με την αθηναϊκή κουζίνα. Οι τιμές κατ’ άτομο ξεκινούν από τα 29€. Στην ίδια λογική, οι θεματικές ξεναγήσεις των Athens Insiders παρέχονται σε διάφορες ξένες γλώσσες και περιλαμβάνουν βόλτες για παιδιά στην Ακρόπολη, ξεναγήσεις για άτομα με αναπηρίες, food tours, «κυνήγι θησαυρών» στην πόλη, γαστρονομική ξενάγηση με μάθημα μαγειρικής, σε τιμές από 50€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v