Τα πιο chic μπαρ της Αθήνας

Σικάτη διακόσμηση, ντελικάτες signature δημιουργίες και λίγη ή μπόλικη πολυτέλεια σε οκτώ classy μπάρες στην πόλη.
Τα πιο chic μπαρ της Αθήνας

Είναι η διακόσμηση που ξεφεύγει από εκείνες που έχουμε συνηθίσει στα «παραδοσιακά» μπαρ, είναι η πολυτελής και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, είναι τα signature κοκτέιλς που βγάζει η μπάρα, είναι και οι «ψαγμένες» επιλογές σε spirits.

Συγκεντρώσαμε οκτώ μπαράκια στην Αθήνα, τα οποία, με τον δικό τους τρόπο το καθένα, αποτελούν τον ορισμό του «σικ». 

Quartier d’ Athenes
Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2155003850

Μια άκρως στιλάτη άφιξη στο κέντρο, το Quartier d’ Athenes, φέρνει κάτι από παριζιάνικο μπιστρό στην παλιά Αθήνα. Το σκηνικό είναι ιδιαίτερα αριστοκρατικό, με κομψά vintage έπιπλα, custom made φωτιστικά παλαιού τύπου, δερμάτινους καναπέδες και πράσινο μάρμαρο στην εντυπωσιακή του μπάρα. Εδώ το soundtrack αγαπά την ζωηρή τζαζ μουσική, ενώ η cocktail  list επιμένει κλασικά και περιλαμβάνει εξαιρετικό Manhattan,  μια ντελικάτη εκδοχή του Negroni Spritz και ένα εξαιρετικό Apple Martini. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Zonar’s
Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, τηλ: 2103251430

Το θρυλικό στέκι της κοσμικής Αθήνας απέκτησε νέο πρόσωπο, ανακαινίστηκε πλήρως και πλέον θυμίζει έντονα lounge πεντάστερου ξενοδοχείου. Με αυστηρά κοσμοπολίτικη αύρα, μπουαζερί στους τοίχους, βελούδο στα έπιπλα, classy φωτιστικά και μια από τις μεγαλύτερες και πιο όμορφες μπάρες της πόλης, το Zonar’s στήνει ένα άκρως σικάτο σκηνικό για καφέ, φαγητό και χαλαρό ποτάκι ή κοκτέιλ όσο βραδιάζει, συνοδεία live κλασσικής μουσικής. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 13€

Galaxy
Βασ. Σοφίας 46, τηλ: 2107281402

Σταθερή εδώ και χρόνια high end πρόταση στο αθηναϊκό nightlife, το rooftop bar του «Hilton» είναι ο απόλυτος classy προορισμός και απολαμβάνει ίσως την καλύτερη θέα στην πόλη. Δημιουργώντας ατμόσφαιρα… διαστημική στο εσωτερικό του, με τους εντυπωσιακούς φωτισμούς της οροφής που παραπέμπουν στα αστέρια και τους πλανήτες, το Galaxy σερβίρει εκλεπτυσμένες γεύσεις και εκλεκτά cocktail μέσα από έναν εκτενή κατάλογο που καλύπτει κάθε γούστο. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, το signature Hugo με λικέρ κουφοξυλιάς και το Spice of Aegean με τζιν, Aegean 3 Cent τόνικ, φρέσκο πιπέρι και φλούδες αγγουριού. Το soundtrack συχνά παρτάρει με γνωστούς εγχώριους DJs, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 13€.

42
Κολοκοτρώνη 3, τηλ: 6948242455

Στην πιο cocktail friendly γωνιά της οδού Κολοκοτρώνη, διαθέτει έναν από τους πιο προσεγμένους, αρχοντικούς χώρους του κέντρου, δηλώνει – και είναι - αυστηρά non smoking και διαθέτει μία από τις πιο «έμπειρες» μπάρες με φοβερά κοκτέιλ. Στο classy και στιλάτο 42 θα ακούσετε «μαύρες» μουσικές, και θα απολαύσετε κοκτέιλ από φρέσκα προϊόντα τα οποία ανανεώνονται διαρκώς και κάνουν την μπάρα να μοιάζει με… γκουρμέ εστιατόριο. Δοκιμάστε το Ultima Forsan, μια «πειραγμένη» έκδοση του Bloody Mary, με manzanilla, κίμτσι, ντομάτα, φράουλα και βασιλικό. Oι τιμές κυμαίνονται στα 7€ για το ποτό και στα 8-10€ για τα κοκτέιλ.

Clumsies 
Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 210 3232682

Ένα από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο για το 2016, το Clumsies είναι ένας μοντέρνος και στιλάτος all day χώρος για καφέ, φαγητό και εκλεκτά κοκτέιλ ο οποίος «σπάει» σε τέσσερις διακριτούς υπό-χώρους με ωραιότατη διακόσμηση που παίζει με ξύλο, πέτρα, μέταλλο και μπετό. H λίστα περιλαμβάνει δημιουργίες όπως το "Catch me if you can", με Tanqueray London dry gin και αρώματα παπαρούνας και βιολέτας, ενώ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες έξι εκ των σπουδαιότερων cocktail bars της αμερικάνικης σκηνής στο νέο pop up project του μαγαζιού. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Artisanal  
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 6111

Το καταπράσινο αίθριο-orangerie είναι ιδανικό για τις ανοιξιάτικες ημέρες, αλλά και ο εσωτερικός χώρος του νεοκλασικού, με τις μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές, τα όμορφα χρώματα και τις ‘70s πολυθρόνες και καναπέδες, είναι η πιο κομψή άφιξη των τελευταίων ετών στα βόρεια προάστια. Το Artisanal λειτουργεί από νωρίς για καφέ, αλλά προσφέρεται και για γεύματα ή για κάποιο από τα ωραία signature cocktails των έμπειρων bartenders, όπως το δροσερό Artisanal Spritz Aperol και λικέρ φράουλας ή το Evergreen Gardens με Hendricks Gin, φυσικό χυμό λεμόνι και Grapefruit, ροζ πιπέρι, αγγούρι και Artisanal Ginger Ale. Tο ποτό στοιχίζει 8€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 10€.

The Trap
Όθωνος 10, τηλ: 210 3215561

Ένα κουκλίστικο μπαρ στην Πλατεία Συντάγματος, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βγαλμένο από φιλμ νουάρ, αποτελεί πόλο έλξης για fine drinking. Πατά σε old school προφίλ, με το ζωγραφιστό ταβάνι του, την μεγάλη μπάρα, τα κλασικού τύπου τραπεζάκια και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του, και σερβίρει εξαιρετικά signature cocktails, αλλά και προσεγμένες γεύσεις. Στα πρώτα περιλαμβάνονται δημιουργίες όπως το Serina με τεκίλα Olmeca Blanco, σέλερι, λικέρ Pierre Ferrand Dry Curacao και λάιμ ή το Le Fou Gaston με malt ουίσκι 12 ετών, σέρι, crème de peche και lillet blanc. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

CV Distiller
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Αθήνα, τηλ: 2107231767

Διαθέτει μια από τις πιο εντυπωσιακές μπάρες (αλλά και κάβες) της Αθήνας, η οποία φιλοξενεί τον αφρό των spirits σε μια πλούσια, αρκετά σπάνια και σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη συλλογή αποσταγμάτων. Σε ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από την εποχή του μεσοπολέμου, το CV Distiller σερβίρει περισσότερες από 900 ετικέτες, εκ των οποίων περίπου οι 700 είναι ουίσκι από σπάνιες χρονιές, επετειεακές εκδόσεις και παλαιωμένες επιλογές. Η μουσική αγαπά ιδιαίτερα την τζαζ, το κελάρι του φιλοξενεί βραδιές γευσιγνωσίας και cigar room ενώ τα ποτά ξεκινούν από 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v