Η βόλτα του Σαββάτου γίνεται με το… Φορτηγό

Οι μελωδίες του «Νιόνιου» μας ταξιδεύουν στο κέντρο της Αθήνας, όπου απολαμβάνουμε μεταξύ άλλων super brunch στο Θησείο και ψαγμένες μπύρες στο Γκάζι.
Η βόλτα του Σαββάτου γίνεται με το… Φορτηγό
Το «Φορτηγό» (1966) του Διονύση Σαββόπουλου, ταξίδεψε ολόκληρες γενιές με τα κλασικά τραγούδια του και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι διαμόρφωσε τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Ο αγαπημένος μας Νιόνιος ξεκινά ακόμα μια βόλτα με αυτό, από το σκηνή του Gazarte αυτή τη φορά και μας δίνει καλή αφορμή για να κατεβούμε από νωρίς στο κέντρο της πόλης, να βολτάρουμε και να απολαύσουμε καφεδάκι και brunch στο Θησείο, αλλά και ψαγμένες μπύρες στην πιο… τεμπέλικη pub των Αθηνών.

Καφεδάκι και pancakes στο Underdog

Κι εκεί που θα νόμιζε κανείς ότι το Θησείο έχει μόνο «τουριστίκ» καφέ, σκάει το… δάγκωμα του Underdog και ανατρέπει τα μέχρι τότε δεδομένα. Το υπέροχο νεοκλασικό με τις κατακόκκινες πόρτες στην αρχή του πεζόδρομου της Ηρακλειδών (στο νούμερο 8 για την ακρίβεια) φιλοξενεί στο ξύλινο εσωτερικό του μικρά και μοναστηριακά τραπέζια στα οποία προσγειώνονται ωραιότατοι καφέδες από κάθε γωνιά του κόσμου (προσφάτως δοκιμάσαμε από Παναμά και Αιθιοπία), αλλά και νοστιμότατο brunch με φρέσκους χυμούς και αφράτα pancakes με μέλι ή πραλίνα φουντουκιού.

Βόλτα στο Θησείο

Η Επταχάλκου με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά της, τα σκαλάκια της Αμφικτύονος, και οι ανθισμένες αμυγδαλιές της Νηλέως, είναι μερικά από τα «μυστικά» δρομάκια της γειτονιάς του Θησείου, γύρω από την κοσμοσυρροή της Αποστόλου Παύλου. Αξίζει να τα ανακαλύψετε, κι ας αναμειχθείτε – μοιραία – κάποια στιγμή με τα πλήθη που βολτάρουν στο πλακόστρωτο και κοντοστέκονται στους δεκάδες πλανόδιους που εκθέτουν πάσης φύσεως μπιχλιμπίδια- από κοσμήματα και πίνακες, μέχρι αξεσουάρ και χειροποίητες δημιουργίες.

Κάπου εκεί, θα λοξοδρομήσετε προς τα χωμάτινα μονοπάτια που οδηγούν προς τον Άρειο Πάγο, ή προς το πλακόστρωτο του Πικιώνη για να ανηφορίσετε τον λόφο του Φιλοπάππου, ή θα συνεχίσετε ευθεία για την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τις φυλλωσιές του Ηρωδείου και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Pints και γιγαντιαίες μερίδες στην Bulldog Pub

Τους τελευταίους μήνες το Γκάζι μυρίζει έντονα… λυκίσκο και «τσιτσί» και γι’ αυτό ευθύνεται κυρίως η Lazy Bulldog Pub (Ορφέως 2 και Περσεφόνης 13, Γκάζι). Ένας πανέμορφος (και άκαπνος) χώρος, διασκοσμημένος όπως ακριβώς μια τυπική βρετανική pub: με δερμάτινους καναπέδες, μαύρες επιφάνειες, τηλεοράσεις με αθλητικές αναμετρήσεις και μια μεγάλη και άνετη μπάρα, για να δοκιμάσετε τις σπάνιες ετικέτες που έρχονται εδώ είτε σε μπουκάλι είτε σε βαρέλι. Στα του φαγητού, το τραπέζι σας θα γεμίσουν γενναίες μερίδες από μαριναρισμένα ribs με σάλτσα μπάρμπεκιου και πατάτες σε κύβους, νάτσος με πλούσιες δόσεις τυριού και – πιάτο αποκορύφωμα- τραγανά fish and chips με πουρέ αρακά και παραδοσιακή λευκή σάλτσα μυρωδικών. Τα πιάτα κοστίζουν περί τα 8-15€ έκαστο, ενώ οι μπύρες σε pint ξεκινούν από 5€.

Επιβίβαση στο Φορτηγό

Με τα στομάχια μας γιομάτα (sic) και τις ψυχές μας ζεσταμένες από τον ζύθο, οδεύουμε προς το Gazarte όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζει μισό αιώνα από το «Φορτηγό» σε ένα απολαυστικό πρόγραμμα με μουσικές αναφορές σε μια καθοριστική για την Ελλάδα εποχή. Συνεπιβάτες του σε αυτό το ταξίδι η Κατερίνα Πολέμη, ο Θέμος Σκανδάμης και η Εύη Μάζη. Η παράσταση ξεκινά στις 21.30, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 36, 30 και 13€ (είσοδος). 



 Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v