Τέλεια μέρη για μεσημεριανό καφεδάκι

Βολτάρουμε στην Αθήνα και πίνουμε μεσημεριανό καφεδάκι σε πέντε αγαπημένες και ιδιαίτερες διευθύνσεις.
Τέλεια μέρη για μεσημεριανό καφεδάκι
Παραμυθένιο ή ποδηλατικό, με τζάκι ή πολύχρωμη διακόσμηση το μεσημεριανό μας καφεδάκι αυτό το Σάββατο θα είναι εγγυημένα απολαυστικό.

Κούπα Libre
Ηρακλειδών 19, τηλ: 697 610 8147

Μία... κούπα στην καρδιά του Θησείου μας καλεί να τη σηκώσουμε πιάνοντας θέση σε ένα από τα χρωματιστά τραπεζάκια αυτού του new age καφενείου. Στο Κούπα Libre δοκιμάζουμε καφέ σε μυρωδάτες ποικιλίες από Αιθιοποία, αλλά και εκλεπτυσμένες ποικιλίες τσαγιού, καθώς και ζεστές ή κρύες σοκολάτες. Από το μεσημέρι μέχρι νωρίς το βράδι σερβίρει και μεζεδάκια για τους πεινασμένους, ενώ πιο αργά μεταμορφώνεται σε ένα χαλαρό μπαράκι με ωραία μουσική.

Άρωμα Πλατείας
25ης Μαρτίου 19, πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ: 210 9357505

Το νεοσμυρνιώτικο Άρωμα μας σερβίρει αχνιστό καφεδάκι και σπιτικά γλυκά από νωρίς το πρωί και καθαρά ποτά αργότερα, έχει και επιτραπέζια παιχνίδια που μας προδιαθέτουν για πολύωρο άραγμα με την παρέα, φιλοξενεί και σούπερ κεφάτα live αρκετά βράδια. Όσο για τις μουσικές; Jazz-blues το πρωί και funk-rock το βράδυ, για να ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα και την διάθεση.

Fairytale
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Στον δρόμο που χάραξε το Cap Cap – ίσως και σε… καλύτερο - το παραμυθένιο αυτό καφέ στην Νέα Φιλαδέλφεια μας χαλάει τη σιλουέτα, αλλά το αγαπάμε για το στιλ του. Εδώ μαζί με τον καφέ, απολαμβάνουμε γλυκά και ροφήματα εμπνευσμένα από παραμύθια (τα pancakes του είναι κορυφαία), σε ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει σε σελίδες της παιδικής μας ηλικίας. H πίσω «αυλή της γιαγιάς» όπως την αποκαλούν, διαθέτει κουκλίστικη διακόσμηση, άνετους καναπέδες και τραπεζάκια στα οποία σερβίρονται – πλην του καφέ - φρουτένια ροφήματα και κοκτέιλ.

Poems & Crimes 
Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3228839

Tο μοναδικό café – τυπογραφείο του κέντρου στεγάζεται στο ισόγειο του τυπογραφείου των εκδόσεων Γαβριηλίδη και αποτελεί μία από τις αγαπημένες λογοτεχνικές γωνιές της πόλης. Στα τραπεζάκια του σερβίρεται καφές σε ήσυχο περιβάλλον, ιδανικό για να διαβάσετε το βιβλίο σας, ενώ όταν βραδιάζει για τα καλά, δεν αποκλείεται να πετύχετε λογοτεχνικές συζητήσεις ή παρουσιάσεις στο πατάρι ή και live ρεμπέτικα στον κάτω όροφο.

Flamme Rouge cycle café
Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ: 2103473903

Το συμπαθέστατο αυτό καφέ μπαρ του Γκαζιού αγαπάει το ποδήλατο και διακοσμεί το πανέμορφο εσωτερικό του με οτιδήποτε έχει να κάνει με… πετάλι: τα τραπέζια, τα σκαμπό, οι μπάρες, τα φωτιστικά και η διακόσμηση του χώρου είναι φτιαγμένα από κομμάτια ποδηλάτων, ενώ συχνά πυκνά εδώ διοργανώνονται ποδηλατικά events και bazaar, όσο εσείς απολαμβάνετε το καφεδάκι σας από νωρίς το πρωί, τις μπαγκέτες και τα υγιεινά σνακ μέσα στη μέρα, και τα ιδιαίτερα κοκτέιλ με το παλαιωμένο ρούμι τα βράδια.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v