Όμορφες χειμωνιάτικες βόλτες στην Αθήνα

Βολτάρουμε σε όμορφους πεζόδρομους και γιορτινά πάρκα, και χορταίνουμε περιπάτους, γλυκίσματα, μουσικές δρόμου και δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην Αθήνα.
Όμορφες χειμωνιάτικες βόλτες στην Αθήνα
Ποιος είπε ότι ο χειμώνας δεν ενδείκνυται για βόλτες; Η Αθήνα ντύνεται γιορτινά, τα σχολεία ετοιμάζονται να κλείσουν δίνοντάς μας περισσότερες ευκαιρίες να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά και οι γειτονιές του κέντρου και των προαστίων κρύβουν περισσότερες ομορφιές από όσες θυμόσασταν ή φανταζόσασταν, για να γεμίσετε μια ολόκληρη ημέρα (ή και περισσότερες) με όμορφους περιπάτους. Πού;

Στην Ερμού, από το Σύνταγμα ως το Γκάζι
Ξεκινήστε από την αρχή της Ερμού, για να δείτε κόσμο, να χορτάσει το μάτι στολισμένες βιτρίνες, τα αυτιά μουσικές δρόμου στο Σύνταγμα και την Καπνικαρέα και τα στομάχια… γλυκίσματα από τα ζαχαροπλαστεία και τα μαγαζάκια της αγοράς. Συνεχίστε μέχρι και το κάτω κομμάτι της Ερμού, από το Θησείο μέχρι το Γκάζι. Εκεί, μας περιμένουν δύο χριστουγεννιάτικες γωνιές, ό,τι πρέπει για όλη την οικογένεια: Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ έχει στηθεί το «Μαγικό Αμαξοστάσιο του Άι Βασίλη» για να μας μεταφέρει με τρένα νοητά ως τον Βόρειο Πόλο (ανοιχτό από τις 10.00 ως τα μεσάνυχτα, είσοδος 2€) ενώ στην Τεχνόπολη συναντάμε το Christmas Factory, γεμάτο παιχνίδια, δέντρα, ξωτικά, γλυκίσματα και γιορτινά events (ανοιχτό 10.00 ως 22.00, είσοδος 5,50€).



Στο ΚΠΙΣΝ, στο δέλτα του Φαλήρου
Πέρα από μία πανέμορφη βόλτα στην πιο «καινούρια» πιάτσα της πόλης, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος μας καλεί αυτό τον Δεκέμβριο να το γνωρίσουμε με γιορτινή ατμόσφαιρα. Εκτός από τις καθιερωμένες ξεναγήσεις στα νέα κτίρια και το πάρκο, εντάσσει στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως εργαστήρια χριστουγεννιάτικων λευκωμάτων (17/12), live μουσικές με τον Monsieur Minimal (17/12), χριστουγεννιάτικων κατασκευών (18/12), προβολές ταινιών τις Κυριακές, εκδηλώσεις με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, events με συμβούλους ευεξίας, τζαζ απογεύματα, stand up comedy, one-man circus performances, χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις, τραγούδια από παιδικές χωρωδίες και άλλα πολλά – δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα. 

Στα παλαιοπωλεία στου Ψυρρή και το Μοναστηράκι
Αντίκες, γιορτινά στολίδια second hand, όμορφα μικρομάγαζα, αναμνήσεις και νοσταλγική διάθεση θα σας γεμίσει αυτή η βόλτα στην καρδιά της Αθήνας. Η οδός Ηφαίστου και τα κάθετα στενάκια της, τα δρομάκια του Ψυρρή με την κρυμμένη street art, η οδός Νορμανού με τις στοές που οδηγούν μέσα από έπιπλα αντίκες και vintage shops σε μοντέρνα café και το άρωμα βινυλίου και παλιού περιοδικού στο Γιουσουρούμ της πλατείας Αβησσυνίας θα σας κρατήσουν απασχολημένους για πολλές ώρες – μέχρι τουλάχιστον να σας πείσει κάποιο ζεστό café να κάνετε ένα διάλειμμα για αχνιστά ροφήματα, ώστε να πάρετε δυνάμεις. Δείτε την δική μας περιήγηση στα παλαιοπωλεία του κέντρου εδώ



Στην Πλάκα
Παντός καιρού η ομορφιά της: Η ωραιότερη αθηναϊκή γειτονιά δεν χρειάζεται τις θερμοκρασίες του Ιουλίου για να την απολαύσουμε. Τον χειμώνα, η βόλτα στο πλακόστρωτο της οδού Κυδαθηναίων είναι πιο ήρεμη και συνδυάζεται με… βαρύ γλυκό στα καφενεδάκια της ή βόλτα στο Παιδικό μουσείο με τα πιτσιρίκια της οικογένειας. Στη συνέχεια, προχωράμε την οδό Τριπόδων, τη Λυσίου και τα γραφικά δρομάκια τριγύρω τους, για ωραία μεζεδάκια και θέα προς τους Αέρηδες – αγαπημένη γωνιά το «Καφενείο» της Επιχάρμου με το αναμμένο τζάκι ή η θρυλική πορτοκαλόπιτα του Γιασεμιού, επίσης δίπλα στο τζάκι της. Κοντά στις γιορτές, δεν αποκλείεται να πετύχουμε την φιλαρμονική του δήμου, που πάντα περνά από τους πλακιώτικους δρόμους για να παίξει κάλαντα και γιορτινές μελωδίες.



Στην Κηφισιά
Τι θα κάνουμε στην Κηφισιά; Θα αρχίσουμε τις βόλτες από το άλσος της, όπου φέτος στήνεται χριστουγεννιάτικο πάρκο ως τις 6/1 (καθημερινά 10.00-22.0 με ελεύθερη είσοδο) στο οποίο λαμβάνουν θέση ξωτικά, τρένα, πειρατικά καράβια, παγοδρόμιο και στολισμένα δέντρα, που θα ξετρελάνουν μικρά και μεγάλα παιδιά. Συνεχίζουμε το περπάτημα στην οδό Κασσαβέτη, όπου μπορούμε να απολαύσουμε πολλές λιχουδιές, από τις κρέμες του Βάρσου και τα brunch καλούδια του Different Beast μέχρι τα σπιτικά γλυκά και τα ροφήματα της Μέντας. Αξίζει μια επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, που τις γιορτές «τρέχει» πρόγραμμα «Οι μάγοι με τα δώρα στο Μουσείο» (24/12-8/1, είσοδος 8€).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v