Arty μπαράκια για ποτό και τέχνη στην Αθήνα

Κοκτέιλ, ωραίες μουσικές, καλή παρέα και ενδιαφέρουσες εκθέσεις: Πέντε αρτιστίκ αθηναϊκά μπαράκια μας σερβίρουν… αλκοόλ και άφθονη τέχνη.
Arty μπαράκια για ποτό και τέχνη στην Αθήνα
Πίνουμε το ποτό μας στο Μοναστηράκι και απολαμβάνουμε προχωρημένες performances. Τσουγκρίζουμε κοκτέιλ στην πλατεία Καρύτση θαυμάζοντας πίνακες ζωγραφικής. Γνωρίζουμε νέους φωτογράφους και εικαστικούς καλλιτέχνες, ακούγοντας ωραίες μουσικές στο Χαλάνδρι. Πέντε μπαράκια στις γειτονιές της Αθήνας μας σερβίρουν αλκοόλ και αρτιστίκ διάθεση… «κερνώντας» μας εκθέσεις τέχνης.

Metamatic Taf
Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 2103238757

Ο πολυχώρος που έκανε την διαφορά στο Μοναστηράκι και άνοιξε τον χορό της αξιοποίησης παλαιών κτιρίων του κέντρου συνεχίζει να οργανώνει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης, που παίρνουν τη θέση τους στα δωμάτια και τα μπαλκόνια γύρω από την σκεπασμένη εσωτερική αυλή, ανάμεσα στα παλαιοπωλεία της περιοχής. Αυτή την περίοδο, ως τις 22/12, παρουσιάζει το διαδραστικό βιωματικό project για τη σύγχρονη τεχνολογία, τον χώρο και τον χρόνο με τίτλο {e}scape, στο πλαίσιο της οποίας, καλλιτέχνες, τεχνολόγοι, designers και προγραμματιστές καταπιάνονται με σπονδυλωτές δράσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, performances με δωρεάν είσοδο και συμμετοχή. Μάθετε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Κώνειο
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 0921

Το αγαπημένο, παρεΐστικο στέκι του Χαλανδρίου, που στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό της οδού Σωκράτους – εξ ου και το… Κώνειο, γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά του, με ωραία events – DJ sets, barbecues, αλλά κυρίως μία μεγάλη έκθεση τέχνης, που θα διαρκέσει από τις 14 ως τις 31 Δεκεμβρίου. Η θεματική του, πιστή στο… όνομα του μαγαζιού, θα είναι «Poison» και οι εικαστικοί που θα συμμετάσχουν, θα παρουσιάσουν έργα τέχνης εμπνευσμένα από κάθε είδους δηλητήριο.

Black Duck
Χρήστου Λαδά 9α, τηλ: 2103234760

Σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, μια ανάσα από το Σύνταγμα και την πλατεία Καρύτση, η Μαύρη Πάπια σερβίρει εκτός από καθαρά ποτά και καλό κρασί, καλλιτεχνική διάθεση, αφού λειτουργεί σαν all day café bar restaurant gallery. Στον χώρο της γκαλερί της, η Πάπια φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και άλλων τεχνών. Αυτή την εβδομάδα μόλις ολοκληρώθηκε η έκθεση του ζωγράφου Γιώργου Κουτσονάσιου με τίτλο «Coloured Music», για να δώσει τη θέση της στο δεκεμβριάτικο χριστουγεννιάτικο bazaar, το οποίο θα είναι γεμάτο εκτός από εικαστικά έργα, και με ιδιαιτέρα κοσμήματα, χειροποίητες τσάντες, διακοσμητικά, δεντράκια και άλλα καλούδια σε ειδικές τιμές (καθημερινά 13.00-22.00, Κυριακή 19.00-22.00).

Hoxton
Βουτάδων 42, Γκάζι, τηλ: 21 0341 3395

Το αγαπημένο εναλλακτικό μπαράκι στην καρδιά του Γκαζιού, με την βιομηχανική αισθητική και τους άνετους vintage καναπέδες, αγαπά την μοντέρνα και street τέχνη και τους νέους δημιουργούς. Όλο τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο δε, θα φιλοξενεί την έκθεση «Eleni is bored again: The end» της Ελένης Τωμαδάκη, την πρώτη της ατομική έκθεση, ένα εικαστικό project με σκίτσα και γραπτά αυτοβιογραφικού χαρακτήρα. Μπορείτε να περιηγηθείτε τις ώρες λειτουργίας του Hoxton, καθημερινά από τις 11 το πρωί ως αργά το βράδυ.

Βρυσάκι
Βρυσακίου 17, Πλάκα, τηλ: 2103210179

Τέχνη σε όλες της τις μορφές μας χορταίνει ο χώρος πολιτισμού Βρυσάκι που λειτουργεί και σαν café bar όταν υπάρχει κάποια εκδήλωση. Αυτόν τον μήνα μας προτείνει μεταξύ άλλων: την φωτογραφική έκθεση πορτρέτων και συνεντεύξεων ανθρώπων κάθε ηλικίας, εθνικότητας και πεποίθησης (The Very Special You, ως 12/12), την solo butoh (ιαπωνικός χορός) performance μιας γυναίκας αντιμέτωπης με το «άλλο», με τίτλο The Quickening (15/12), το μουσικό live μελοποιημένης ποίησης από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη (16/12), ινδικό χορό Nataraja (17/12), ομαδική εικαστική έκθεση «Ραντεβού με τον άλλον» (21-28/12) και μια διαδραστική human specific live performance για τέσσερις παραστάσεις με τίτλο «Αποτύπωμα» (ως 31/12). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v