Μια… κρητική έξοδος το Σάββατο

Αυτό το Σάββατο γινόμαστε… κοπέλια, τσουγκρίζουμε ρακές, τσακίζουμε απάκια και γλεντάμε όλοι μαζί με Ψαραντώνη.
Μια… κρητική έξοδος το Σάββατο
Καφεδάκι, ρακή, κρητικοί μεζέδες, Ερωτόκριτος και greek cocktails. Καλά το καταλάβατε, η σαββατιάτικη έξοδός αυτή τη φορά έχει έντονο το άρωμα της Κρήτης, η οποία δεσπόζει και καθιερώνει μια άκρως… λεβέντικη ημέρα.

Ξεκινάμε ωρέ κοπέλια;

Στάση 1η: Για καφεδάκι στα Πετράλωνα

Μεταξύ Κουκακίου και Άνω Πετραλώνων, ο Κρίκος χωρίζεται σε δύο διαφορετικά δωμάτια – μια μεγάλη φωτεινή σάλα με τραπεζάκια για καφέ και ένα μικρό σαλονάκι με ρετρό διακόσμηση -και φτιάχνει την ιδανική ατμόσφαιρα για την πρώτη δόση καφεΐνης σε ένα άκρως cosy και «χουχουλιαστό» περιβάλλον. Από τις μεγάλες τζαμαρίες του, το χάζι στο δρόμο με τα νεοκλασσικά και τις νεραντζιές γίνεται ιεροτελεστία τις βροχερές ημέρες.

Στάση 2: Στου Διοματάρη την ταβέρνα

Συνεχίζουμε σε ένα από τα πιο αυθεντικά –και πιο ωραία– κρητικά στέκια της Αθήνας, με τον πιο απολαυστικό πληθωρικό ιδιοκτήτη επί της υποδοχής. Στο cosy εσωτερικό του «Διοματάρη» η τσικουδιά ρέει άφθονη, μαζί με τον Μαρουβά (αυτό το υπέροχο παλαιωμένο και σούπερ δυνατό χανιώτικο κρασί που δύσκολα βρίσκεις στην Αθήνα), η μουσική (αν πετύχετε) είναι ζωντανή αλλά χωρίς μικρόφωνα, και το γαμοπίλαφο το καλύτερο που έχετε δοκιμάσει εντός αττικών συνόρων. Στα του μενού, αξίζει να σημειώσετε, εκτός από το γαμοπίλαφο, το μυρωδάτο απάκι, το χανιώτικο μπουρέκι με πατάτες και κολοκύθια (χωρίς φύλλο) και τις κομμένες στο χέρι πατάτες με στάκα. Οι δε τιμές κυμαίνονται στα 15-17€ το άτομο, με χανιώτικο κρασί και κερασμένη τσικουδιά.

Στάση 3η: Ψαραντώνης στο Γυάλινο

Νέος και… πανάρχαιος μαζί, ο Ψαραντώνης με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ. Το κρητικό του μεγαλείο θα απολαύσουμε δια ζώσης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο όπου από τις 22.30 θα παρουσιάσει μια μουσική παράσταση που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος». Μαζί του θα βρίσκονται η Νίκη Ξυλούρη (τραγούδι, κρουστά), ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Βασίλης Ξυλούρης στο λάουτο. Είσοδος: 12€ στο μπαρ με μπύρα ή κρασί ή 15€ στο μπαρ με ποτό. Η φιάλη κρασί κοστίζει 50€/2 άτομο και η φιάλη ποτού 100€/4 άτομα.

Στάση 4η: Ρακή και σε cocktail!

Γιατί όχι δηλαδή; Τα cocktail στην Arbarόριζα έχουν έντονα ελληνικό άρωμα, με διάφορα αποστάγματα να μπλέκονται αρμονικά με χυμούς φρούτων και bitters. Και η ρακή φυσικά είναι μεταξύ αυτών. Αγαπημένα μας το TCialis με το λατρεμένο κρητικό απόσταγμα, το Bubblestar Maracuja με ούζο και πεπόνι και το Mastic Julep με συνδυασμό ούζου και μαστίχας. Σημειώστε πως τα κοκτέιλ στοιχίζουν μόλις περί τα 4,50-7€.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v