Η βόλτα του Σαββάτου με δωρεάν ξεναγήσεις και… σάμπα

Αυτό το Σάββατο ξεναγούμαστε στο Μουσείο Μπενάκη και την Αρχαία Αγορά, τρώμε μεζέδες στο Θησείο και χορεύουμε… σάμπα σε free πάρτι.
Η βόλτα του Σαββάτου με δωρεάν ξεναγήσεις και… σάμπα
Δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο Μπενάκη ή στην Αρχαία αγορά. Σούπερ μεζέδες στο Θησείο και καφές από «ψαγμένα» χαρμάνια. Και για το τέλος; Βραζιλιάνικο ξεφάντωμα με δωρεάν είσοδο στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Έτσι λέμε να περάσουμε το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου. Έτσι, για να μας… μπει λίγο πιο «ζεστά» ο χειμώνας.

Στάση 1η: Μάθε την πόλη σου

Όχι μία αλλά δύο ξεναγήσεις διοργανώνει αυτό το Σάββατο ο Δήμος Αθηναίων, κάνοντάς μας να ξεκινήσουμε το πρωινό μας… ιστορικά. Η πρώτη ξεκινά στις 10.30 στο Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι (Κουμπάρη 1) και μας εξοικειώνει με την προϊστορική, αρχαία ελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή τέχνη υπό την καθοδήγηση της ξεναγού Άρτεμις Σκουμπουρδή, ενώ η δεύτερη στις 11.00 με σημείο συνάντησης την Αρχαία Αγορά και επίκεντρο τις ιστορικές μορφές που πέρασαν από εδώ. Ξεναγός η Κασσάνδρα Ποριώτη. Και στις δύο ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 3220826.

Στάση 2: Κορυφαίοι μεζέδες στο Θησείο

Οι ξεναγήσεις μας άνοιξαν την όρεξη και η πυξίδα γράφει «Θησείο». Στην αγαπημένη αθηναϊκή γειτονιά, βάζουμε πλώρη για το Αμπιμπάγιο, το οποίο μας υποδέχεται στο όμορφο εσωτερικό του ή στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο της Ηρακλειδών. Εδώ δοκιμάζουμε νοστιμότατη τυροκαυτερή, ψητά μανιτάρια, κοκκινιστό μοσχαράκι, παστουρμαδόπιτα, σπεντζοφάι χειροποίητο ψωμάκι με προζύμι και μια σειρά από επιλεγμένα κρασιά και αποστάγματα. Μη χάσετε επίσης τα μπαστουνάκια γραβιέρας με γλυκό του κουταλιού και αρμπαρόριζα, τα κυκλαδίτικα κεφτεδάκια ούζου και το σαγανάκι μελιτζάνα με μαρμελάδα ντομάτας. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 18-20€ το άτομο με κρασί.

Στάση 3η: Καφές με αξιώσεις

Παραμένουμε Θησείο για μετα-γευματικό καφεδάκι στο Underdog όπου τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές barista ετοιμάζουν εκλεκτά καφεϊνούχα ροφήματα. Τα απολαμβάνουμε στους μεγάλους βιομηχανικούς πάγκους και τα τραπεζάκια τα οποία απλώνονται σε διάφορα επίπεδα του εσωτερικού χώρου, αλλά και στην ωραιότατη, κρυμμένη πίσω αυλή. Σημειώστε ότι το Undedog αποτελεί παράλληλα εταιρία καβουρδίσματος καφέ, με ποικιλίες που μπορείτε να προμηθευτείτε για το σπίτι.

Στάση 4η: Ολονύχτιο ξεφάντωμα σε βραζιλιάνικους ρυθμούς

Μια ομάδα που αγαπά την Βραζιλία και τη μουσική της δίνει το σύνθημα για τον ερχομό του χειμώνα με ένα δωρεάν πάρτι κι εμείς ακολουθούμε, κόντρα στη μιζέρια του χειμώνα. Ο λόγος για το Quilombo Centro Cultural το οποίο φορά τα γιορτινά του και μας καλεί σε ένα μεγάλο Winter Party συνδυάζοντας Brazilian mood Live μουσική και Dj set. Την αρχή θα κάνει το Quilombo Band Live και οι αφρο-βραζιλιάνικοι ρυθμοί των κρουστών του, ενώ τη σκυτάλη παίρνει η Ευδοκία Πρέκα στα decks με χορευτική διάθεση μέχρι πρωίας. Η συναυλία ξεκινά στις 22.30, στον χώρο του κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος (Σερβίων 8 και Λ. Αθηνών 44).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v