Η βόλτα του Σαββάτου πατάει Γκάζι

Μια μεγάλη γιορτή στην Τεχνόπολη, καλό φαγητό πλάι στις γραμμές του τραίνου, και καφεδάκι με… ποδηλατικές ανησυχίες.
Η βόλτα του Σαββάτου πατάει Γκάζι
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό του Σάββατο, η Τεχνόπολη φιλοξενεί μια μεγάλη γιορτή με δωρεάν είσοδο όλη μέρα, κι εμείς βολτάρουμε στη γειτονιά της, που δεν είναι –όπως ίσως νομίζετε– το βασίλειο του mainstream. Έχει γωνιές και στέκια που αντιστέκονται ακόμα, και θα συνεχίσουν θα αντιστέκονται, στον κατακτητή, που ‘λεγε και ο Αστερίξ.

Πρωί με γιορτή στην Τεχνόπολη

Μια μεγάλη ολοήμερη γιορτή με δωρεάν είσοδο στήνει στην Τεχνόπολη το Ίδρυμα Μποδοσάκη: Προβολές ταινιών, παιχνίδια και εργαστήρια για παιδιά και νέους, βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες, ένα… τηλεπαιχνίδι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενδιαφέρουσες ομιλίες και εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και άλλα πολλά, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.  

Μεσημέρι στο Τιρμπουσόν 
Κωνσταντινουπόλεως 104, τηλ.: 210 3410107



Σταθερή αξία εδώ και χρόνια στην “off Γκάζι” γειτονιά του Momix, με τις μεγάλες τζαμαρίες του να αγναντεύουν τις γραμμές του τραίνου, το Τιρμπουσόν μας σερβίρει πειραγμένες νοστιμιές ελληνικής κουζίνας με ολίγη από ανατολή, κάτω από έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χειροποίητους πολυελαίους (από γυάλινα μπουκάλια) που έχετε δει ποτέ.



Τι δοκιμάζουμε εδώ; Οι πρωτάρηδες σημειώστε στα «οπωσδήποτε» τις τηγανιτές πατάτες, που κόβονται σε κυβάκια, πρώτα βράζονται και μετά τηγανίζονται, για να γίνουν αυτό που θα λέγαμε με το χέρι στην καρδιά «από τις καλύτερες της Αθήνας». Επίσης, τα κομμένα σε μικρές μπουκιές πανσετάκια με σάλτσα μελιού, το αυθεντικά ανατολίτικο ταμπουλέ, το ριζότο της τσοπάνας με απάκι, ντοματίνια και γιαούρτι, και το πολίτικο χουνκιάρ μπεγεντί. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 17€ περίπου το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί.

Απόγευμα με καφεδάκι στο Flamme Rouge
Τριπτολέμου 26, τηλ.: 21 0347 3903

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα, και με προσωπικότητα, στέκια του Γκαζιού, το αγαπήσαμε το καλοκαίρι για την υπέροχη αυλίτσα του, έχει όμως κι έναν υπέροχα cozy εσωτερικό χώρο για τώρα που ψυχραίνει ο καιρός. Βιομηχανικές λεπτομέρειες, ντεκόρ καμωμένο από… ποδήλατα (ολόκληρο το όνομά του, άλλωστε, είναι Flamme Rouge Cycle Café, και αγαπά πολύ το πετάλι) και ανεβαστικές μουσικές που δεν παίζουν όμως σε εκκωφαντική ένταση, φτιάχνουν την ιδανική ατμόσφαιρα για το απογευματινό μας καφεδάκι –ή την σπιτική σανγκρία, που είναι από τις καλύτερες που έχουμε πιει, για όσους θέλουν κάτι αλκοολούχο μεν, ελαφρύ δε, για να μην μεθύσουν από το απόγευμα.

Βράδυ με κοκτέιλ στο James
Λεωνίδου 79, τηλ. 210 3464899



Από το Γκάζι θα ανηφορίσουμε λίγο προς το Μεταξουργείο, για να πιάσουμε τραπεζάκι στο James: Ένα μπαράκι κεφάτο και ανεπιτήδευτο, όπως αρμόζει στο στυλ της γειτονιάς του, που μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκια, ελαφριά σνακ και πιάτα ημέρας, και συνεχίζει με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Όλα αυτά υπό τους ήχους μουσικών που δεν «κολλάνε» στη funk και τη soul, αλλά κάνουν βήματα και προς την indie rock και την punk και προς τις 80s και 90s επιτυχίες των παιδικών μας χρόνων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v