Oι πιο όμορφες αυλές στο καλοκαιρινό Γκάζι

Η πιάτσα του Κεραμεικού δεν είναι μόνο ταράτσες και μπετόν. Βρήκαμε τις «πράσινες» διευθύνσεις που μυρίζουν καλοκαιράκι για βραδινό ποτάκι.
Oι πιο όμορφες αυλές στο καλοκαιρινό Γκάζι

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αυλές στο Γκάζι; Υπάρχουν; Κι όμως υπάρχουν. Σαν άλλοι Γκαζι-λέοι (κατά το Γαλιλαίοι) ψάχνουμε σπιθαμή προς σπιθαμή -και ποτό προς ποτό- την hot περιοχή της Αθήνας και αποδεικνύουμε ότι οι αυλές στο κέντρο της υπάρχουν.

Άνετες και μίνιμαλ, σε κάθε περίπτωση δροσερές και 100% καλοκαιρινές, ιδού πέντε υπέροχες αυλές στο Γκάζι για χαλαρό ποτάκι, χορό, ρομαντικά ραντεβού, ραστώνη σε αιώρες και – φυσικά – ιδιαίτερα κοκτέιλ.

A Liar Man
Σωφρονίου 2

Ένα παλιό αθηναϊκό σπίτι μεταμορφώθηκε πριν από αρκετά χρόνια σε ατμοσφαιρικό και γεμάτο χρώματα cafe-bar-restaurant, με μια υπέροχη αυλή- όαση μερικά μόλις βήματα από το μετρό του Κεραμεικού. Στο A Liar Man – ένα από τα παλαιότερα στέκια στο Γκάζι - η μουσική ξεκινά με jazz, blues και ethnic μελωδίες, κι όσο η ώρα περνά υιοθετεί πιο rock φιλοσοφία κρατώντας τα ντεσιμπέλ σε νορμάλ επίπεδα ώστε να ευνοούν την κουβέντα σε φόντο που θυμίζει Κυκλάδες. Το απλό ποτό κοστίζει 8€.

Momix
Κελεού 1-5

Ξέρετε από μοριακή κοκτειλ-ο-ποσία; Αν όχι, τότε σπεύσατε στον πρώτο διδάξαντα, την αυτού εξοχότητα Momix, το οποίο ανοίγει για ακόμα ένα καλοκαίρι την όμορφη αυλή του και μας υποδέχεται με χαλαρωτικές μουσικές, σφαίρες, αφρούς, ξηρό πάγο και φυσικά ικανοποιητικές δόσεις αλκοόλ. Δοκιμάστε μια molecular pallete (8€) με διαφόρων ειδών κοκτέιλ σε ζελέ ή ένα Gummy Bear Trap (6€) με old fashioned, margarita και daiquiri για να δοκιμάσετε τι εστί μοριακή γαστρονομία.

Το τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως

Ένα παλιό, ξύλινο φορτηγο-βαγόνι, λειτουργεί ως ατμοσφαιρικό μπαράκι πάνω στις ράγες του σταθμού του Ρουφ, μακριά από τη βαβούρα του Κεραμεικού, και βγάζει τραπεζάκια στην πράσινη αποβάθρα του για ποτό, κουβέντα, ραντεβουδάκια ή καλλιτεχνικές συζητήσεις. Το ποτό κοστίζει 5,5€ και τα κοκτέιλ 8€ - δοκιμάστε το Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα, λάιμ, βατόμουρο ή το Silly Wizard, με μαστίχα, αγγούρι, τζιν, τζίντζερ και λάιμ.

Flamme Rouge cycle café
Τριπτολέμου 26

Σούπερ πίτσα, πρωτότυπα κοκτέιλ και μια όμορφη αυλή με αιώρες για να πιάσετε το πραγματικό νόημα του καλοκαιριού, όλα σε ένα – και μάλιστα στο πρώτο – «ποδηλατικό» μπαράκι της πόλης. Τα πάντα μέσα στο Flamme Rouge έχουν να κάνουν με το πετάλι: Μέχρι και τα τραπέζια, τα σκαμπό, οι μπάρες, τα φωτιστικά και η διακόσμηση του χώρου είναι φτιαγμένα από κομμάτια ποδηλάτων. Κάθε Δευτέρα με Παρασκευή τρία κοκτέιλ του καταλόγου κοστίζουν 5,5€.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγ. Αλεξάνδρου και Ευρυμέδοντος

Πολιτιστικός (πολύ) χώρος στο Γκάζι, ο οποίος απέδειξε περίτρανα ότι η εγκατάλειψη γεννά δημιουργία και πλέον φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, τα οποία μπορείτε κάλλιστα να συνδυάσετε με ένα χαλαρό ποτάκι στην μινιόν αυλή του ακριβώς απέναντι. Συχνά πυκνά διοργανώνει διάφορα events σε αυτήν – προσφάτως έστησε BBQ Party. Μείνετε συντονισμένοι εδώ. Το ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v