4 ωραία μπαράκια για το πρώτο ποτό

Χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές και μικρά τσιμπολογήματα σε τέσσερα σούπερ μπαράκια, ιδανικά για το πρώτο ποτό του Σαββατόβραδου.
4 ωραία μπαράκια για το πρώτο ποτό

Στο Παγκράτι και τα Εξάρχεια, στις παρυφές της Πλάκας και των Πετραλώνων, ανακαλύπτουμε τέσσερα όμορφα, χαλαρά μπαράκια, ό,τι πρέπει για απογευματινό ποτό και καθόμαστε στα τραπεζάκια τους για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το Σαββατόβραδο.

Small 8
Αρχελάου 8, Παγκράτι, τηλ: 2155308846

Μικρό, vintage, εναλλακτικό, με cool μουσικές, χαλαρή διάθεση και τα ωραιότατα τραπεζάκια του έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο, όσο ο καιρός το επιτρέπει, το Small8 είναι από τα καλύτερα στέκια της γειτονιάς του Παγκρατίου. Βρίσκεται πολύ κοντά στα μπαράκια της πλατείας Προσκόπων και σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ – πολύ δυνατό το Τσίλι Μάνγκο. Οι μουσικές κινούνται σε funky soul μονοπάτια κάθε Σάββατο, ενώ αν πεινάτε, θα βρείτε και κρύα πιάτα για να τσιμπολογήσετε ώστε να έχετε δυνάμεις για τη συνέχεια.

Luxus
Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 2130047353

Είναι ίσως το πιο στιλάτο μαγαζί των off Εξαρχείων, με την πιο ενημερωμένη μπάρα: Το Luxus σερβίρει τα καλύτερα κοκτέιλ της γειτονιάς, όπως το Brownskin Gal με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, πάσιον φρουτ, αρωματικά bitters και λάιμ. Διαθέτει και λίγα τραπεζάκια με άνετες καρέκλες στον πεζόδρομο, ενώ τις Τρίτες και τις Πέμπτες όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ στοιχίζουν 5€. Τις υπόλοιπες ημέρες, υπολογίστε περί τα 7€.

Kiki de Grece
Ηπίτου και Βουλής 38, τηλ: 2103211279

Χαλαρό, με την ήρεμη αύρα ενός στιλάτου wine bar, αλλά και την ζωντάνια του πιο… εναλλακτικού-που-γίνεται-mainstream πεζοδρόμου του κέντρου, το Kiki de Grece απλώνει τραπεζάκια στον ατμοσφαιρικό χώρο του και στο πλακόστρωτο της Ηπίτου για να μας μάθει να πίνουμε καλό κρασί. Τι καλύτερο για να ξεκινήσουμε την έξοδο του Σαββατόβραδου από ένα χαλαρό ποτήρι κρασί με μία ζεστή τάρτα; Πολύ καλές επιλογές είναι και τα νησιωτικά τυριά που συνοδεύουν τα εκλεκτά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.

Λόλα
Κειριάδων 11, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 21 3015 9902

Η βιομηχανική σάλα της Λόλας είναι φωτεινή, παρεΐστικη και αρτιστίκ, ενώ τα σιδερένια τραπεζάκια στον πεζόδρομο ιδανικά για τα απογεύματα χωρίς κρύο. Εδώ απολαμβάνουμε οικονομικά ποτά (στα 5€) και μπύρα (από 3€), υπό τους ήχους τζαζ φανκ μουσικών. Αν θέλουμε να πάρουμε δυνάμεις για το βράδυ, παραγγέλνουμε και τα απαραίτητα street food τσιμπολογήματα που ετοιμάζονται στο «Λόλα Άλλο», το… άλλο μισό του Λόλα Bar.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v