Σούπερ μπαράκια στην Κηφισιά

Ανεβαίνουμε βόρεια και απολαμβάνουμε ποτό, κοκτέιλ και γκλαμ ατμόσφαιρα σε πέντε τοπ στέκια.
Σούπερ μπαράκια στην Κηφισιά
Από sui generis διευθύνσεις μέχρι γκλαμ μπαράκια και τίμιες pub, η Κηφισιά μπορεί να μην είναι… κέντρο, έχει όμως χτίσει με τα χρόνια νυχτερινό χαρακτήρα.

Και γι’ αυτό τα στενά της γεμίζουν τα Παρασκευοσάββατα από νεαρόκοσμο (και όχι μόνο) που βρίσκει τα στέκια του σε fun μαγαζάκια με ανεβαστικές μουσικές και «κυριλέ» spots για κοινωνικοποίηση.

Ιδού πέντε διευθύνσεις για κάθε στυλ και προτιμήσεις στους δρόμους της Κηφισιάς.

Μουστάκι Bar
Δροσίνη 5

Ίσως το πιο ανεπιτήδευτο στέκι των Βορείων Προαστίων, το sui generis Μουστάκι «χτυπά» κάθε μέρα σούπερ κοκτέιλ με ευφάνταστα ονόματα, όπως η Μαρία Χοακίνα με τεκίλα, ανανά, σιρόπι αγαύης, τσίλι και lime, και απλώνει λίγα και καλά τραπεζάκια στον ήσυχο, ημιφωτισμένο πεζόδρομο που το φιλοξενεί. Παίζει επίσης σούπερ μουσικές που μας κάνουν να χορεύουμε (από ελληνικά 90s μέχρι indie rock, Δεληβορία, Νικήτα Κλιντ και… Backstreet Boys) και αποτελεί εγγύηση για fun εξόδους. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 6€.

Bronco
Διομήδους Κυριάκου 17

Χειμώνα καλοκαίρι, η Κυριάκου στα Βόρεια Προάστια σφύζει από παρέες ανεξαρτήτως φύλου και για αυτό ευθύνεται το ροκ μπαράκι με το όνομα Bronco. Ωραίες mainstream rock μουσικές, χαλαρό κλίμα και άφθονος κόσμος απ’ έξω (και μέσα) να μιλά, να χορεύει χαλαρά, να συζητά και να κοινωνικοποιείται με μια μπύρα ή ένα ποτό στο χέρι. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€ και οι μπύρες ξεκινούν από 2€. Το μενού περιλαμβάνει πλην ποτών και burgers, γιατί και οι πεινασμένοι έχουν ψυχή. Αρκετά συχνά διοργανώνουν και λάιβ. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του στο FB για περισσότερες πληροφορίες. 

Recipe
Κασσαβέτη 12

Δημιουργία του Νίκου Μορφέση, το Recipe εξελίχθηκε από «απλό» μπαράκι σε all day χώρο που ανοίγει νωρίς το πρωί για καφέ και λαχταριστό brunch, συνεχίζει με εκλεκτή πίτσα και σαλάτες και ανεβάζει τα ντεσιμπέλ όσο νυχτώνει με ωραιότατα κοκτέιλ (δοκιμάστε το signature Girl from Oaxaca) και ροκ μουσικές που μας κάνουν να χορεύουμε – όσο μπορούμε- στο μινιόν εσωτερικό του. Κάθε Κυριακή από τις 18.00 και μετά φιλοξενεί guest DJs με προτίμηση στις house μουσικές. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 7-12€.

The Ploughman's
Κυριαζή 14-16

Κρυμμένη στην “off” περιοχή της Κηφισιάς, η εν λόγω pub με ιστορία από το 1982 παρακαλώ, όταν άνοιξε – τότε - στα Ιλίσια, συνεχίζει να κρατά ψηλά τα… ποτήρια με τις μπύρες draft και να παίζει μουσικές που αγαπάμε να ακούμε. Ο εσωτερικός χώρος είναι όσο cosy αρμόζει σε μια pub, ενώ τα τραπεζάκια έξω ό,τι πρέπει για βυνικά τετ α τετ και κοινωνικοποίηση. Παρασκευές και Σάββατα, η ροκ διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος, με επιλογές από τα 60s μέχρι σήμερα. Οι μπύρες ξεκινούν από 4€.

Artisanal
Ζηρίνη 2

Το καταπράσινο αίθριο-orangerie του είναι ιδανικό όταν ο καιρός είναι καλός, αλλά και ο εσωτερικός χώρος του νεοκλασικού, με τις μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές, τα όμορφα χρώματα και τις vintage πολυθρόνες και καναπέδες, κάνουν το Artisanal την πιο στιλάτη μπαρο- επιλογή της περιοχής. Η μουσική είναι σε τέτοια ένταση ώστε να επιτρέπει την κουβέντα, χωρίς όμως να το… παρακάνει και καλύπτει ευρύ φάσμα ήχων, από mainstream μέχρι oldies. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και brunch. Τα ποτά ξεκινούν από 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v