Αυτά είναι τα καλύτερα μπαράκια στον Χολαργό

Σούπερ κοκτέιλ, ροκ μουσικές, χρωματιστές αυλές, κεφάτα live. Οκτώ μπαράκια εξηγούν γιατί ο Χολαργός είναι χοτ αυτή τη στιγμή.
Αυτά είναι τα καλύτερα μπαράκια στον Χολαργό
της Ηρώς Κουνάδη

Τι κάνει μια γειτονιά «πιάτσα»; Στην περίπτωση του Χολαργού, όπως και σε άλλες, το μετρό βοήθησε πολύ. Δεν θα έφτανε, όμως, από μόνο του για να απαντήσει και στο άλλο, δυσκολότερο σχετικό ερώτημα: Πώς γίνεται μια γειτονιά δημοφιλής, καταφέρνοντας να αποφύγει την ομογενοποίηση, χωρίς δηλαδή να καταλήξει να θυμίζει σούπερ μάρκετ με μπαράκια πανομοιότυπα σαν φρυγανιές στα ράφια της; Αυτή την απάντηση θα την αναζητήσετε στα οκτώ μπαράκια που ακολουθούν.

Τζώννυ Ντέπυ
Μεσογείων 234 και Βεντούρη, τηλ.: 210 6542082



Κερδίζει άνετα το βραβείο για το πιο χολιγουντιανό λογοπαίγνιο της Αθήνας –συγχαρητήρια για τη σύλληψη αξίζουν στους ιδιοκτήτες του, που τυγχάνει να ακούν σε αυτά τα ονόματα. Πέρα, όμως, από αυτό, είναι και το πιο χαριτωμένα εναλλακτικό μπαράκι του Χολαργού: Απλώνει χρωματιστές καρέκλες και αφράτες μαξιλάρες στην στενόμακρη αυλίτσα του, η οποία μισοκρύβεται πίσω από μια αυλόπορτα, παίζει σούπερ μουσικές και αυτοσυστήνεται σαν πολυμορφικό καφενείο. Σερβίρει από νωρίς ωραιότατο πρωινό, πίτες ημέρας, δυναμωτικά ροφήματα και δροσερό καφεδάκι και αργότερα το γυρνά σε οινόμελα και κοκτέιλ (στα 7€) με βάση τα ελληνικά αποστάγματα.

Bootleg 
Φανερωμένης 8, τηλ.: 210 6511288



Μονίμως γεμάτο, μονίμως κεφάτο, το Bootleg κρύβεται στην αυλή ενός μικρού εμπορικού κέντρου «της γειτονιάς», από αυτά που ήταν πολύ δημοφιλή στα ‘90s κι έκτοτε σχεδόν εξαφανίστηκαν. Συνδυάζει άψογα το πανταχού παρόν βιομηχανικό design με τις ρετρό λεπτομέρειες, σε ένα άκρως γοητευτικό αποτέλεσμα, και έχει το δικό του, φανατικό κοινό, που ορκίζεται στις μουσικές (τις οποίες κατά καιρούς επιλέγουν guest DJs) και στα φανταστικά του κοκτέιλ. Στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται τα Lucky Number 8, με τεκίλα, χυμό λεμόνι, μαρμελάδα κάστανο και σοκολατένια bitters, και Romantic, με μαστίχα, aperol, spiced syrup και ρόδι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.

Piquet  
Ευριπίδου 11 και Κεφαλληνίας, τηλ.: 210 6535073



Όσα στέκια και αν επιμένουν να κάνουν την εμφάνισή τους στη γειτονιά, ο παλιός είναι πάντα αλλιώς, και η αυλίτσα του Piquet με την κούνια-καναπέ και το ξύλινο ντεκ της παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης του Χολαργού. «Φταίνε» γι’ αυτό και οι μουσικές, που επιμένουν να κινούνται σε ροκ και alternative μονοπάτια, ενάντια στη μανιέρα της jazz-o-funk που μαστίζει πια σχεδόν όλη την Αθήνα. Μετά είναι, βέβαια, και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, και οι εξαιρετικές τιμές, που δεν ξεπερνούν τα 5€ για τα ποτά και τα 6€ για τα κοκτέιλ.

White Spoon  
Μεσογείων 234, τηλ.: 210 6533645



Ένα από τα δημοφιλέστερα μπαράκια της «παραλίας» της Μεσογείων, ήταν και το πρώτο που άνοιξε τον χορό των openings γύρω από το μετρό. Πέρυσι απέκτησε και αδερφάκι, το Big Spoon στην Αγία Παρασκευή, και συνεχίζει ακάθεκτο να μαζεύει τα πλήθη στις χρωματιστές του καρέκλες και τα μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί, να σερβίρει ωραία καφεδάκια, πρωινά (ως τις 16.00, για τους ξενύχτηδες), λαχταριστές ομελέτες και brunch με pancakes και αυγά Benedict (τα Σαββατοκύριακα), μέχρι νωρίς το επόμενο πρωί, για εξαιρετικά κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο White Spoon, με μαστίχα και λεμόνι, που σερβίρεται με μια λαχταριστή κουταλιά μαστίχα υποβρύχιο στο ποτήρι. Ο τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 6,50€ και των κοκτέιλ στα 8€.

Boogie Bar
Μεσογείων 236, τηλ.: 215 5505908



Μια που ξεκινήσαμε με τα βραβεία, εκείνο της πιο funky/ παιχνιδιάρικης/ πολύχρωμης διακόσμησης σε μπαρ πηγαίνει ασυζητητί στο Boogie, αν μη τι άλλο γι’ αυτόν τον πολυέλαιο –και για τον κατακόκκινο τοίχο, που πάει γάντι με τα εξίσου κόκκινα πλαίσια στις τζαμαρίες του, και για την τέλεια φωτισμένη κάβα που αγγίζει το ταβάνι. Το αγαπάμε, εκτός αυτών, και για τα signature κοκτέιλ του, όπως το Eastern Remedy, μια παραλλαγή του Bramble που σερβίρεται με ένα μίνι… μαλλί της γριάς, και το Pyrat, με ρούμι, καρύδα, ανανά και βανίλια. Οι μουσικές κινούνται σε jazz-o-funk και soul μονοπάτια, χωρίς να λείπουν και οι θεματικές βραδιές με guest DJ’s. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, σπιτικά γλυκά και ελαφριά σνακ, μέχρι (πολύ) αργά. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 8€.

Bookali 
Μεσογείων 236, τηλ.: 210 6510676



Είναι pet friendly –μας υποδέχεται για καφέ μαζί με τα σκυλάκια μας–, είναι λιτό στον σχεδιασμό του, με κάποιες industrial λεπτομέρειες που δεν «κουράζουν» το μάτι, είναι και φωτεινό και happy. Σερβίρει ένα τέλειο cheesecake με τα καφεδάκια μας το απόγευμα, το «γυρνάει» σε σπιτική σανγκρία με το που περάσει λίγο η ώρα, αλλά το δυνατό χαρτί είναι και εδώ τα άριστα κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8€. Μην χάσετε για κανένα λόγο το Give me Poison, με μαστίχα, βότκα και πουρέ φράουλας, και το Berries after rum, με δύο διαφορετικά ρούμια, σιρόπι καρύδας, λεμόνι και πουρέ raspberry. Αν, από την άλλη, είστε λάτρεις των straight ποτών, σημειώστε ότι εδώ θα βρείτε δέκα διαφορετικές ετικέτες ρούμι, αλλά και την σπανιότατη εν Ελλάδι τεκίλα Don Julio Real. Τα δε decks αναλαμβάνουν συχνά-πυκνά guest DJs που «γκρουβάρουν».

Ritzy 
Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ: 210 6533334



Στιλάτος χώρος με industrial λεπτομέρειες, που αναδεικνύονται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και μια εξαιρετική λίστα κοκτέιλ, η οποία περιλαμβάνει προτάσεις όπως το Downhill All the Way, με παλαιωμένη τεκίλα, τζίντζερ, κουμκουάτ, μέλι και μοσχολέμονο, σε έναν κατάλογο που ανανεώνεται συχνά. Σημειώστε πως αν πεινάσετε, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι – θα βρείτε στον κατάλογο επιλογές όπως mini burgers, πίτσες, δροσερές σαλάτες και απολαυστικά γλυκά κάθε Κυριακή στο “Ritzy Sunday Patisserie”. Τα βράδια του Σαββατοκύριακου θα πετύχετε δυνατές θεματικές βραδιές και πάρτι, με προσκεκλημένους DJs να αναλαμβάνουν την κονσόλα. Οι δε τιμές κυμαίνονται στα 6,50€ για το απλό ποτό και στα 8€ για τα κοκτέιλ.

Chill  
Μεσογείων 262, τηλ.: 211 2149000



Φετινή άφιξη στην γειτονιά του Χολαργού, το Chill είναι πρωτίστως ένα μπαρ που αγαπά πολύ τη ροκ μουσική. Στη διακόσμησή του κυριαρχεί το ξύλο, παρέα με κάποιες (λίγες) βίντατζ λεπτομέρειες, και τις απαραίτητες αναφορές στην classic rock σκηνή. Συχνά πυκνά φιλοξενεί σούπερ κεφάτα live, που ροκάρουν κι αυτά κατά κύριο λόγο, ενώ ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει και ωραιότατα καφεδάκια και απλά αλλά νόστιμα σνακ. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v