Μεζέδες μετά μουσικής: 8 «ώπα» διευθύνσεις

Ποτήρια τσουγκρίζουν, κιθάρες κουρδίζουν και μεζεδάκια «παίζουν» σε οκτώ μεζεδοπωλεία μετά – ωραίας – μουσικής.
Μεζέδες μετά μουσικής: 8 «ώπα» διευθύνσεις
Φιλόξενοι χώροι στην Αθήνα, σερβίρουν μεζέδες και ωραίες μουσικές που κινούνται στον άξονα λαικό-ρεμπέτικο-έντεχνο-jazz- ροκ. Το κλίμα παρεϊστικο, ενίοτε διονυσιακό. Πάντα όμως μεθυστικό και «ζεστό».

Τώρα που το φθινόπωρο ξυπνά, κουτούκια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία μας βάζουν «μέσα» για χορό, φαγητό και… στροφές, μέχρι όσο αντέξουμε.

Οι Θεσσαλοί
Μελενίκου 3, Βοτανικός, τηλ:  6958189643

Τα τσίπουρα εδώ έρχονται απευθείας από την Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές, οι μπύρες είναι επίσης ελληνικές –και γενικά όλο το μενου επιμένει… ελληνικά. Κατάλογος φαγητού δεν υπάρχει, θα σας προτείνουν λίγες και καλές επιλογές ημέρας, βασισμένες στο τι έχετε παραγγείλει για να πιείτε –μεζέδες για τσίπουρο, ούζο, μπύρα και πάει λέγοντας. Οι Θεσσαλοί έχουν ζωντανή μουσική τις καθημερινές το βράδυ, από ρεμπέτικα μέχρι παραδοσιακά και jazz χωρίς μικρόφωνα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 10-15€ το άτομο, τσίπουρου περιλαμβανομένου. Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση πριν πάτε.

Καπνικαρέα
Ερμού 57 και Χριστοπούλου 2, τηλ: 210 3227394

Σε ένα στενάκι μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, κάτω από την εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, βρίσκουμε αυτό εδώ το συμπαθέστατο και «ψαγμένο» μαγαζάκι, το οποίο βγάζει τραπεζάκια έξω, με σόμπες και νάυλον. Οι μερίδες του είναι αρκετά μικρές και «τσιμπημένες», όμως το κρασί και το τσίπουρο είναι ωραιότατα. Οι μουσικοί παίζουν κάθε μέρα, αυστηρά και μόνο ρεμπέτικα, χωρίς μικρόφωνο. Ο λογαριασμός αγγίζει τα 20€ ανά άτομο, με κρασί.

Τρίχορδο
Εμμανουήλ Μπενάκη 60, Εξάρχεια, τηλ: 6949279261

Νέο και πολλά υποσχόμενο στέκι στα Εξάρχεια, σ’ ένα διώροφο του ’30, το οποίο γεμίζει με μουσικές από κορυφαία σχήματα του είδους και νεαρόκοσμο που πιάνει τραπεζάκια για να απολαύσει πενιές. Ο κάτω όροφος ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι, ενώ από το μεσημέρι και μετά τα μεζεδάκια βγαίνουν… παγανιά και το βράδυ συνοδεύονται με ωραιότατες μελωδίες. Τα live εδώ κινούνται στον άξονα του ρεμπέτικου, του έντεχνου και του λαϊκού, ενώ για ένα πλήρες μεζεδογεύμα, με κρασάκι, δε θα πληρώσετε περισσότερα από 10-12€/ άτομο. Απαραίτητη η κράτηση.

Ζεύκιν
Λ. Ελευθερίας 46, Άλιμος, τηλ.: 210 9855795

Πιστό στην παράδοση της γενέτειράς του, Ικαρίας, το Ζεύκιν στον Άλιμο διοργανώνει ικαριώτικα γλέντια κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, όπως ο βιολιτζής Νίκος Φάκαρος, που εγγυώνται σούπερ κέφι. Από τα ικαριώτικα πιάτα ξεχωρίζουν η καριώτικη παστιτσάδα, τα πιταράκια και το σουφικό (ανάμικτα λαχανικά με σάλτσα ντομάτας) – σημειώστε πως κάθε Παρασκευή ισχύει μενού-προσφορά στα 15€ με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού. Ελάχιστη κατανάλωση, 15€.

Mumm – ra
Μπουμπουλίνας 30 και Κωστή Παλαμά, Χαϊδάρι

Σουρεάλ σκηνικά στήνονται καθημερινά σε αυτό το μπαρ- μουσικό μεζεδοπωλείο στο Δάσος του Χαϊδαριού. Τη μία μέρα μπορεί να ακούσετε λαϊκά και ρεμπέτικα, την άλλη jazz, την… τρίτη ικαριώτικο γλέντι, μάλιστα δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο rock ή rap live, ενώ πιάνετε τραπεζάκι στην όμορφη αυλή του και «χτυπάτε» μερικά καλαμάκια χοιρινό που ψήνονται λίγο πιο δίπλα. Οι μπύρες ξεκινούν από 2€, ενώ για ένα μεζεδογεύμα με κρασί/τσίπουρο δεν θα σας φύγουν περισσότερα από 10€/άτομο.

Κοτταρού
Αγίας Σοφίας 43, Κολωνός, τηλ: 210 5120682

 Ίσως το ατμοσφαιρικότερο μαγαζί του είδους στην Αθήνα, η… βετεράνος Κοταρού μαζεύει «ψαγμένο» κυρίως κόσμο (νέους και μεγαλύτερους), ενώ έχει αποκτήσει τη φήμη του… άφτερ μιας και παίζει μουσική χωρίς μικρόφωνα σταθερά μετά τις 4.30 τα ξημερώματα ανεξαρτήτως κόσμου. Ο χώρος της ταβέρνας βρίσκεται σε ένα υπόγειο και είναι χαμηλοτάβανος, στενός και κάπως παλιομοδίτικος. Το φαγητό και το κρασί είναι ικανοποιητικά, ενώ το highlight είναι αναμφίβολα η ατμόσφαιρα. Ενίοτε, μετά τις 2.00 τα φώτα σβήνουν και κόσμος με μουσικούς τραγουδούν Λοΐζο και αντάρτικα. Για φαγητό μετά ποτού, υπολογίστε περί τα 20€/άτομο.

Ο Ακροβάτης
Μαιζώνος και Ψαρρών 26, Μεταξουργείο, τηλ: 2105230750

Ακροβατεί μεταξύ μεζέ και ωραίας μουσικής και τα καταφέρνει περίφημα. Στα του φαγητού, τρώμε σπιτικούς ελληνικούς μεζέδες, από απάκι Κρήτης και φέτα με μέλι, μέχρι ντολμαδάκια με κους κους, σύγκλινο Μάνης με μαρμελάδα πορτοκάλι και καπνιστό μοσχάρι με πιπεριά. Όσο για τη μουσική, κάθε Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι ο Ακροβάτης στήνει την κομπανία του και γεμίζει τον χώρο με λαϊκά και ρεμπέτικα. Σημειώστε ότι το πρόγραμμα ζωντανών εμφανίσεων κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο. Για άφθονο τσιμπολόγημα και κρασί ή ρακές υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Οινοσχολείο
Σπινθάρου 54, Νέος Κόσμος,  τηλ: 21 0902 4347

Παίρνει... καλούς βαθμούς στη διασκέδαση, προσφέροντας εδώ και αρκετά χρόνια τον ιδανικό συνδυασμό φαγητού συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο Οινοσχολείο ο εσωτερικός χώρος ντύνεται με πέτρα και ξύλο, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε νόστιμους μεζέδες (τυροκροκέτες, πατάτες σουφλέ, κολοκουθοκεφτέδες και ποικιλίες κρεατικών) και ωραίες μουσικές που προσανατολίζονται στην δοκιμασμένη συνταγή «ρεμπέτικο-λαϊκό». Για ένα χορταστικό γεύμα μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15 ανά άτομο.

 
Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v