Σούπερ φτηνά ποτά στα Νότια Προάστια

Βγαίνουμε με λίγα στην τσέπη και ζητάμε… πολλά σε μπαράκια και καφενεία των Νοτίων Προαστίων. Και τα βρίσκουμε.
Σούπερ φτηνά ποτά στα Νότια Προάστια

Νότια Προάστια. Θαλασσινό αεράκι, πολύβουες πιάτσες με «τσιμπημένο» αντίτιμο για φαγητό/διασκέδαση, αλλά και εναλλακτικά στέκια που κάνουν τη διαφορά και δεν πονάνε την τσέπη μας.

Βγήκαμε μια τσάρκα στην νότια πλευρά της Αττικής και ξεχωρίσαμε ωραιότατα μπαράκια και καφενεία σε Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Νέα Σμύρνη που σερβίρουν καθαρά και οικονομικά ποτά σε παρεΐστικο κλίμα.

Αρούκατος
Πόντου 28, Αργυρούπολη

Cosy νέο-καφενείο που τα βράδια μεταμορφώνεται σε μπαράκι. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτο κόσμο, που ορκίζεται στα καθαρά, φτηνά ποτά του (στα 5€ το απλό ποτό, στα 6€ το σπέσιαλ) και τις ρακές και τα οινόμελα που ρέουν άφθονα τους πιο ψυχρούς μήνες. Μας αρέσει και για την χειροποίητη διακόσμησή του με τον μεγάλο μαυροπίνακα και τα φωτιστικά που είναι φτιαγμένα από αλιευτικά εργαλεία και για τις ωραίες ροκ μουσικές που παίζει.

Μπαραλλού
Μ. Γερουλάνου 115 και Ελ.Βενιζέλου, Αργυρούπολη

Νεανικό all day στέκι, από τα πιο «φρέσκα» της περιοχής, το οποίο ποντάρει στην cosy διακόσμησή του που «παίζει» με το μάτι και προσφέρει κάτι διαφορετικό σε κάθε γωνιά, στις καλές του τιμές και στη fun διάθεση όταν βραδιάζει. Σερβίρει ικανοποιητική ποικιλία σε μπύρες (από 3,70€), ποτά (από 6€) και cocktails (από 7€) στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια του. Η μουσική του το βράδυ κινείται σε ροκ μονοπάτια, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει και live με εγχώριες μπάντες.

Παραμιλητό
Αρχιπελάγους 37, Γλυφάδα


Σύγχρονο ρακομελάδικο με έντεχνη και λαϊκή μουσική και όμορφο περιβάλλον με πολύχρωμα καρεκλάκια το οποίο φιλοξενεί νεαροπαρέες που… παραμιλούν με τα φτηνά του ποτά και την ωραιότατη ατμόσφαιρα που θυμίζει φοιτητικό στέκι. Εκτός από ρακόμελα εδώ απολαμβάνουμε ρακή, κρασί, ούζο και τα συνοδεύουμε με νοστιμότατες ποικιλίες κρεατικών για να μην φύγουμε off από το αλκοόλ.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη

Αναμφίβολα το πιο «καυτό» μπαράκι της πλατείας των…πλατειών το Pop Up παίζει σούπερ μουσικές από εκλεκτούς εγχώριους DJs και σερβίρει εξίσου σούπερ κοκτέιλ σε τιμές που ξεκινούν από 7€ ή 5€ αν το επισκεφτείτε τις Πέμπτες. Δοκιμάστε το εξαιρετικό Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια και το σούπερ Zombie το οποίο σερβίρεται στην επίσης σούπερ τιμή των 9€. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Μουσικό καφενείο
Πλατεία Καρύλου 7, Νέα Σμύρνη

Από πλατεία σε πλατεία την πάμε τη Νέα Σμύρνη, και μετακομίζουμε στο Μουσικό Καφενείο, ένα κεφάτο και πολύχρωμο στέκι με νεαρόκοσμο, το οποίο παίζει σούπερ rock, funk και soul μουσικές και σερβίρει καφεδάκι από νωρίς και φτηνά ποτά αργότερα (από 5€). Έχει και δελεαστικότατη προσφορά κάθε Κυριακή: όλα τα ωραία του κοκτέιλ στα 5€. Τακτικότατα φιλοξενεί και πολύ δυνατά live, με ιδιαίτερη αδυναμία στο rock –αλλά όχι μόνο. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του στο Facebook για νέα και ανακοινώσεις.  

Φυσικό κι επόμενο
Αντιόπης 43 & Λεωφόρος Αλ. Παπαναστασίου, Δάφνης

Μια ανάσα από το μετρό του Αγίου Δημητρίου, το κουκλίστικο αυτό καφενείο- κολλεκτίβα ήταν…. φυσικό να συγκεντρώσει τα βλέμματα – και τα στόματα - των θαμώνων (και) από τις γύρω περιοχές. Στον μικρό και δεν-χορταίνεις-να-κοιτάζεις-γύρω-τη-διακόσμηση χώρο του, απολαμβάνουμε καφεδάκι από το πρωί και μέχρι αργά το βράδι μπύρες από εγχώριους παραγωγούς, ποτάκι, παγωμένη ρακή, κρασί και τσίπουρο. Οι τιμές του άκρως… μεθυστικές: από 3€ η μπύρα, από 5€ το απλό ποτό και 4€ το καραφακι 200ml ρακή. Κάποιες νύχτες φιλοξενεί και stand up comedy. Μείνετε συντονισμένοι εδώ

Σωρηδόν
Υψηλάντου 8, Ελληνικό

Στην off πιάτσα του Ελληνικού, πάνω στην πλατεία Σουρμένων το Σωρηδόν σερβίρει φτηνά ποτά και παίζει ωραίες μουσικές. Το όμορφο εσωτερικό του, διακοσμείται με πάσης φύσεως αφίσες, βίντατζ μεμοραμπίλια και μωσαϊκό στο δάπεδο – όπως παλιά. Τι πίνουμε εδώ; Ποτάκι από 5€ και μπύρα βαρέλι από 3€, συνοδεία εξίσου οικονομικών μεζεδακίων, ενώ στα αυτιά μας ηχούν ψαγμένοι ήχοι από εγχώριες μπάντες στα live που φιλοξενεί. Μείνετε συντονισμένοι για τα μελλοντικά events εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v