Μια σαββατιάτικη βόλτα στον Βοτανικό

Αυτό το Σάββατο, χανόμαστε σε αγορές βινυλίων και παίρνουμε μέρος σε μια μεγάλη γιορτή που μας ξανασυστήνει την γειτονιά του Βοτανικού.
Μια σαββατιάτικη βόλτα στον Βοτανικό
Τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ και οι πιο εναλλακτικές εκδηλώσεις γίνονται το Σεπτέμβριο, και η Αθήνα το αποδεικνύει περίτρανα, φιλοξενώντας τα πιο ωραία events που θα απογειώσουν τη σαββατιάτικη βόλτα μας.

Μια βόλτα… από βινύλιο
Ξεκινάμε τη μέρα μας από την Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι), όπου φιλοξενείται από τις 11 το πρωί το Mega Vinyl Market, μια αγορά βινυλίων rock, soul, funk, jazz, psychedelic, blues, indie, alternative, Britpop, metal και άλλων μουσικών ακουσμάτων. Εδώ βρίσκουμε εξήντα διαφορετικά περίπτερα με δίσκους, ενώ θα ακούσουμε και πολλά DJ sets. 



Κι αν δεν μας είναι αρκετά, μεταφερόμαστε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33), στον τέταρτο όροφο του οποίου, με δωρεάν είσοδο, θα συναντήσουμε το φετινό Vinyl is Back, μία γιορτή για το βινύλιο με εκθέσεις οργάνων, ζωντανές μουσικές, DJ sets, πλειστηριασμούς δίσκων, χορό και happenings. Το Vinyl is Back θα κρατήσει ανοιχτές τις πόρτες για το κοινό από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. 

Σαββατόβραδο στον Βοτανικό
Τα φεστιβάλ όμως δεν σταματούν εκεί. Το «Κάτω από τις γραμμές», το φεστιβάλ του δήμου Αθηναίων που ενώνει όλα τα στέκια του Βοτανικού σε μία μεγάλη γιορτή, επιστρέφει αυτές τις ημέρες και το Σάββατο έχει πλούσιο πρόγραμμα. Στις 21.00-21.30 έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ live μουσικών από τους Quilombo στους δρόμους του Βοτανικού, λαϊκών ήχων στο καφενείο του Θεσσαλού και στην Μπιέλα και ρεμπέτικων στη Laika. Στις 22.00 και 22.30 αντίστοιχα, ξεκινούν psychedelic party στο Methodia Live Stage και Dj set από τους Κάφκα και Γιάννη Στάνκογλου στο La Soiree De Votanique.



Εδώ, στο Soiree (Καστοριάς 37, τηλ: 2103471401) καταλήγουμε όπως και να ‘χει για τα φθηνά του ποτά (στα 6€), τα τραπεζάκια και τους πάγκους που απλώνει στην πίσω αυλή του και τα τσιμπολογήματα που θα παραγγείλουμε αφειδώς μετά από μια τόσο γεμάτη μέρα. Θα βρείτε μεζεδάκια που εναλλάσσονται στο ημερήσιο μενού, από πιτάκια και σουβλάκια μέχρι σαντουιτσάκια, μπρουσκέτες με προσούτο και άλλα ενδιαφέροντα finger food πιατάκια. Για αλκοόλ και τσιμπολόγημα δε θα πληρώσετε πάνω από 10-15€ το άτομο. Το αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Κάτω από τις Γραμμές θα το βρείτε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v