Πάμε για ποτό στην Πλάκα;

Βραδινή έξοδος και χαλαρό ποτάκι με ολίγη από ιστορία στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας.
Πάμε για ποτό στην Πλάκα;
Είναι η πιο δημοφιλής, η πιο celebrity και συνάμα η πιο χαμηλών τόνων και ίσως ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας. Η Πλάκα είναι παντός καιρού, ανεξαρτήτου διάθεσης: είτε θες ένα χαλαρό καφεδάκι είτε ένα εξίσου χαλαρό ποτό τα σοκάκια της σε καλούν και σε υποδέχονται σε λιγοστά αλλά ονομαστά καφέ – μπαράκια το ένα πιο όμορφο από το άλλο.

Μην περιμένετε cocktails με υπογραφή ούτε «ψαγμένες» επιλογές: λικεράκια, ουζάκι, μπύρες, ποτά και κρασί είναι υπέραρκετα και αρκούν για να πορευτούμε (και να χαθούμε) για ακόμα μια φορά στα ονειρεμένα σοκάκια της.

Βρεττός
Κυδαθηναίων 41, τηλ: 2103232110

Λικεράκι; Γιατί όχι, φθινόπωρο ήρθε. Στην περαντζάδα της Κυδαθηναίων πολύχρωμα μπουκάλια στολίζουν αυτό εδώ το ιστορικό αποστακτήριο (το παλαιότερο της πόλης) και σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές ενώ απολαμβάνεις μπράντι, λικέρ, ούζο, τσέρι, πίπερμαν, μαστίχα, κίτρο ή κάποιο άλλο υπέροχο απόσταγμα. Εντυπωσιακή και η ποικιλία του σε ωραιότατα κρασιά. Η χαμηλή μουσική συμπληρώνει την όμορφη ατμόσφαιρα του ποτοπωλείου, ενώ οι τιμές των αποσταγμάτων ξεκινούν από 4,5€.

Κλεψύδρα
Θρασυβούλου 9, τηλ.: 2103212493

Περικυκλωμένη από γλάστρες και στρωμένη με πλακάκια, διακοσμείται από παλιές φωτογραφίες της Αθήνας και προσφέρει στρατηγική θέση για χάζι στην περαντζάδα της ομώνυμης οδού. Η Κλεψύδρα σε κάνει να νοιώθεις ότι βρίσκεσαι σε σοκάκι νησιού και σερβίρει καφεδάκι από νωρίς, ωραία γλυκά και ουζάκι ή ποτό αργότερα. Για να συνοδεύσετε την ουζοκατάνυξη με τσιμπολόγημα, προτιμήστε τις παραδοσιακές πίττες. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.

Γιασεμί
Μνησικλέους 23, τηλ.: 213 0417937

Η πρώτη εικόνα και το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «Πλάκα» κι όχι άδικα. Το γραφικό καφέ-μπαράκι έχει φωτογραφηθεί και αναφερθεί τόσες φορές που είναι δύσκολο να μην πιάσουμε θέση στα τσίγκινα τραπεζάκια του, ή στα μαξιλαράκια που βγάζει στα σκαλιά ή στον (ημι) εξωτερικό του χώρο για κρασάκι ή ποτό με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Μελίνα καφέ
Λυσίου 22, τηλ.: 210 3246501

Έτερο πολυφωτογραφημένο καφέ/μπαράκι στην περιοχή, με σήμα κατατεθέν την υπέροχη μπουκαμβίλια, το καφέ της Μελίνας στολισμένο με κάδρα της μεγάλης ελληνίδας στο εσωτερικό του και με 100% ρετρό ατμόσφαιρα μας φιλοξενεί με καφεδάκι και ποτό από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, ενώ αν έχετε διάθεση για γλυκάκι μην χάσετε την εξαιρετική τους μηλόπιτα.

Αναφιώτικα
Μνησικλέους 24Β, τηλ: 2103244428

Ακριβώς απέναντι από το Γιασεμί, το café Αναφιώτικα έχει πιάσει την άλλη όχθη της Μνησικλέους, και φιλοξενεί τις συζητήσεις μας είτε στην εσωτερική σάλα με το τζάκι, είτε στα τραπέζια στα σκαλάκια, όπου απολαμβάνουμε καφέ και αργότερα από ούζο και τσίπουρο μέχρι…καραφάκια με sangria. Για ουζάκι με τα απαραίτητα μεζεδάκια, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

Κιμωλία
Υπερείδου 5, τηλ: 2111848446

Αυτό το γλυκύτατο café «κρύβεται» στο στενάκι της Υπερείδου, στις παρυφές της Πλάκας, μία ανάσα από το Σύνταγμα, και έχει έναν αρτιστίκ εσωτερικό χώρο, ένα νοσταλγικό πίσω δωματιάκι για πιο πριβέ ποτάκι και λίγους πάγκους στον πεζόδρομο για να απολαύσουμε τα ωραία ροφήματα, την σπιτική sangria και τα φθηνά ποτά του (στα 6€ και στα 3,50€ το ποτήρι κρασί).

Διόσκουροι
Διοσκούρων 13, τηλ: 210 3219607

Όποιος φοιτητής δεν έχει αράξει εδώ για ουζάκι να σηκώσει χέρι. Ωραία, κανείς. Οι «πάνω» Διόσκουροι, φιλοξενούν εδώ και χρόνια τα αραλίκια φοιτητών και μη με σούπερ θέα στην αρχαία αγορά και μπόλικα τραπεζάκια στην κατηφόρα έξω τα οποία γεμίζουν καλοκαίρι και χειμώνα. Τις μπύρες ή το ουζάκι μας συνοδεύουν εδώ νοστιμότατες ποικιλίες. Σαββατοκύριακα δύσκολα θα βρεις να κάτσεις. Για μια μεγάλη ποικιλία 3 ατόμων με ουζάκι, υπολογίστε περί τα 10€/άτομο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v