Η βόλτα του Σαββάτου έχει θέα θάλασσα

Το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου θα μας βρει για βουτιές, κοκτέιλ και… σουβλάκια, όλα με θέα θάλασσα.
Η βόλτα του Σαββάτου έχει θέα θάλασσα
της Ηρώς Κουνάδη

Κι αν μπήκε ο Σεπτέμβρης, καθόλου δεν πτοούμαστε. Παίρνουμε την διάθεσή μας, που παραμένει καλοκαιρινή, και κατηφορίζουμε στην αθηναϊκή ριβιέρα, για καφεδάκια, βουτιές, κοκτέιλ, ακόμα και… σουβλάκια με θέα θάλασσα. Γιατί φθινόπωρο είναι, αν έτσι αισθάνεσαι, που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση.

Πρωί με βόλτα και καφεδάκι στην Πειραϊκή

Το πρώτο καφεδάκι της ημέρας θα το πιούμε στο πατάρι του Έντεχνου (Ακτή Θεμιστοκλέους 154, τηλ.: 210 4526683) αυτού του χρωματιστού στεκιού με τις ωραίες ροκ μουσικές και τη φανταστική θέα στη θάλασσα και τα βράχια της Πειραϊκής. Την ίδια, δηλαδή, θέα που απολαμβάνουμε περπατώντας στο φαρδύ πεζοδρόμιο που αγκαλιάζει την πειραϊκή ακτογραμμή, συνεχίζοντας μέχρι το Πασαλιμάνι και την Καστέλα, πάνω από τα αρχαία τείχη του Θεμιστοκλή, τα οποία είναι ορατά σε πολλά σημεία της διαδρομής. Σκαλάκια κατηφορίζουν στην θάλασσα κάθε λίγα μέτρα, αν μπείτε στον πειρασμό για μια βουτιά από τα βράχια.

Μεσημέρι με… σουβλάκια με θέα θάλασσα

Στην Μαρίνα Ζέας, στην οποία καταλήγει αυτή η τέλεια παραλιακή περαντζάδα, υπάρχει ένα σουβλατζίδικο με το ευρηματικό όνομα Lamarina, το οποίο λέμε να τιμήσουμε για ένα μεσημεριανό λουκούλλειο γεύμα. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Σούπερ καλαμάκια χοιρινά (7,60€ η μερίδα) και γύρο κοτόπουλο να γλείφεις τα δάχτυλά σου (στην ίδια τιμή). Αν πάλι είστε μεγάλη παρέα, συνιστούμε την ποικιλία «Λαμαρίνα» για 4 άτομα (28€) που όχι μόνο θα σας χορτάσει με καλαμάκια χοιρινά, κοτόπουλου, κεμπάπ, γύρο χοιρινό, πίτες και διάφορες σος αλλά ενδεχομένως να την πάρετε και… πακέτο για το σπίτι.

Απόγευμα (και βραδάκι) με βουτιές και κοκτέιλ

Και από τον Πειραιά οδηγούμε μέχρι την Βάρκιζα, για να πιάσουμε… σαιζλόνγκ στην παραλία όπου ξεκαλοκαιριάζει το γνωστό και αγαπημένο για τα κοκτέιλ του Holy Spirit της Γλυφάδας. Τα decks του αναλαμβάνουν κάθε Σάββατο γνωστοί DJs, από τις 14.00 το μεσημέρι και για όσο πάει, ενώ τα κοκτέιλ του είναι, ως γνωστόν, όλα ένα κι ένα –δοκιμάστε, για του λόγου το αληθές, το Rum Forest Rum, με ρούμι και passion fruit, και το Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα και raspberry. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€, το δε σκηνικό είναι ιδανικό για βουτιές με φόντο το ηλιοβασίλεμα, ή αργότερα τον έναστρο ουρανό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v