Τα καλύτερα μπαράκια της Χαλκιδικής

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη για παγωμένα κοκτέιλ πλάι στο κύμα, στις ωραιότερες γωνιές της Χαλκιδικής.
Τα καλύτερα μπαράκια της Χαλκιδικής
Κοκτέιλ πλάι στο κύμα και ρομαντικές βεράντες στις πιο καρτποσταλικές γωνιές της Κασσάνδρας. Ολονύχτια πάρτι και υπέροχα ηλιοβασιλέματα στη Σιθωνία. Άμμος, αλκοόλ και μουσική: Τα βρίσκουμε όλα σε επτά από τα αγαπημένα μας μπαράκια στην Χαλκιδική.

Μώλος
25ης Μαρτίου 20, Νέος Μαρμαράς
Στο καλύτερο σημείο του Νέου Μαρμαρά, εκεί που τα σκαλάκια κατηφορίζουν για να πιάσουμε θέση πάνω από τα βράχια που αγναντεύουν τη νυχτερινή θάλασσα, ο Μώλος απλώνει τις μπάρες και τα άνετα τραπεζάκια του, δημιουργεί ατμόσφαιρα νησιού και βάζει δυνατές μουσικές μέχρι το πρωί.



Αρμενιστής
Κάμπινγκ Αρμενιστή, 42 χλμ. Σάρτης-Χαλκιδικής, τηλ: 2375091487
Το café και το bar του Αρμενιστή ανοίγουν από νωρίς για καφεδάκι στη σκιά των πλατανιών, και σερβίρουν μέχρι αργά, ως το ηλιοβασίλεμα για κρασί και χάζι στην καρτποσταλική θέα, και πιο μετά, με κοκτέιλ και χορευτικά, καλοκαιρινά DJ sets.

Ethnic
Σάρτη, Τριστινίκα, τηλ: 6937380554
Είναι beach bar, αλλά είναι και ένα νυχτερινό στέκι γεμάτο χρώματα, εξωτική ατμόσφαιρα, γεύση από… Καραϊβική, world μουσικές και ωραία κοκτέιλ. Από εδώ θα δείτε και συγκλόνιστικό ηλιοβασίλεμα, ενώ δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο live. Οι μπύρες ξεκινούν από τα 3€.



Barcarolla
Νικήτη, Σιθωνία, τηλ: 6932573331
Δεν βρίσκεται δίπλα στην παραλία, αλλά δεν μας πειράζει καθόλου: Στην καρδιά του παλιού χωριού της Νικήτης, η Barcarolla απλώνει τραπεζάκια ανάμεσα στις φυλλωσιές των πλατανιών, φωτίζει ατμοσφαιρικά την πλατεία και σερβίρει καλό κρασί (αυτοσυστήνεται σαν wine bar gallery) αλλά και ψαγμένα κοκτέιλ – δοκιμάστε αυτά με την μαστίχα.

Πεπονάκι-Καρπουζάκι
Σάρτη Χαλκιδικής, τηλ: 6972839239
Πολύχρωμες καρέκλες καφενείου, όμορφη διακόσμηση, τραπεζάκια στο πλακόστρωτο και… δύο φρούτα σε ένα: Στο καρπουζάκι πίνουμε καφεδάκι και τρώμε τοστάκια από νωρίς το πρωί, ενώ στο Πεπονάκι «ορμάμε» στη λίστα των κοκτέιλ και δοκιμάζουμε Honey Colada, Μαργαρίτες φράουλα, Rum Runner και άλλα δροσιστικά. Θα βρείτε καλή ποικιλία και σε μπύρες και θα αράξετε να τις απολαύσετε με έθνικ μουσικές.



Veranda Cocktail Bar
Πευκοχώρι, Κάθετη οδός, τηλ: 6958616042
Μια βεράντα μας περιμένει για ρομαντικά βράδια και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ στο Πευκοχώρι, μια ανάσα από τη θάλασσα. Ως καθαρόαιμο κοκτέιλ μπαρ, ανοίγει τις πόρτες του το βράδυ, και μένει στις επάλξεις ως τα ξημερώματα. Μας αρέσει ιδιαίτερα ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και τα άνετα καναπεδάκια με φόντο τον φοίνικα.



Elephant
Παραλία Χανιώτης, Κασσάνδρα, τηλ: 6987012321
Την πιο πρωτότυπη και εντυπωσιακή διακόσμηση που έχουμε δει, συναντήσαμε στο Elephant της Χανιώτης. Το μπαρ διαθέτει και ξαπλώστρες στην παραλία, αλλά μας αρέσει ιδιαίτερα η διαρρύθμισή του «πίσω» από την παραλία, με τον τοίχο από μαξιλάρες και τις τεράστιες ομπρέλες που σκεπάζουν την μπάρα και τα τραπεζάκια με τις καρέκλες σκηνοθέτη. Οι κάκτοι, οι διακοσμητικοί ελέφαντες και οι ιδιαίτερες μουσικές δίνουν μια αφρικανική νότα στην ατμόσφαιρα, ενώ τα μεγάλα σκεπαστά κρεβάτια πάνω στην άμμο μας προδιαθέτουν για άραγμα και ρομαντζάδα.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v