Δωρεάν σαββατιάτικα… ραντεβού στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε σούπερ μεζεδάκια, δωρεάν θερινό στην πόλη και δροσιζόμαστε με ποτό σε φόντο θαλασσινό.
Δωρεάν σαββατιάτικα… ραντεβού στην Αθήνα
Ο καιρός δρόσισε, η Αθήνα γεμίζει σιγά σιγά, όμως εμείς δεν παύουμε να έχουμε ακόμα το καλοκαιρινό μας mood… ακέραιο. Έτσι το προτελευταίο Σάββατου του Αυγούστου, σκοπεύουμε να το περάσουμε τρωγοπίνοντας σε αγαπημένα ψαροταβερνάκια, βλέποντας θερινό με ελεύθερη είσοδο και απολαμβάνοντας το ποτό μας… παραλιακά.

Στου Πεζούλα για ψαρομεζέδες

Με χρόνια θαλασσινής ιστορίας στις Τζιτζιφιές, ο Πεζούλας στέκεται αγέρωχος σε πείσμα των καιρών σερβίροντας εκλεκτούς μεζέδες θάλασσας, όπως παλιά όταν το Κέντρο Επισκεπτών Σταύρου Νιάρχου ήταν ακόμα ιππόδρομος και οι Τζιτζιφιές… χωριό. Πιάνουμε λοιπόν τραπεζάκι στην αυλή του, για να δοκιμάσουμε ξανά (και ξανά) υπέροχες γαρίδες ψητές Πλαταμώνα, χταποδάκι καραμελωμένο με φάβα, πέστροφα καπνιστή με κους κους, σαλάτα του Παναγιώτη, με πράσινη πανδαισία, κοπανιστή, ντοματούλα και παξιμάδι ολικής, λαχανικά βραστά με ψαρόσουπα – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού και, εφ’ όσον του έχει φέρει ο ψαράς του, φρέσκο ψάρι στη σχάρα, ψημένο όπως πρέπει (από 50€/κιλό). Ό,τι πρέπει εν ολίγοις να περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο ψαρο-γεύμα. Συνοδεία τσίπουρου ή ούζου, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 25€/ άτομο.

Για απογευματινό καφεδάκι στο Momo

Αν έπρεπε να απονείμουμε το βραβείο του πιο δροσερού café της Αθήνας, το Momo (Σαπφούς 95, πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα), θα ήταν σίγουρα μια από τις πρώτες επιλογές μας. Και επειδή καλοκαίρι στην πόλη χωρίς δροσιά… δεν λέει, πιάνουμε τραπεζάκι στη μεγάλη χωμάτινη αυλή του που σκεπάζεται από ψηλά δέντρα με πυκνές φυλλωσιές και παίρνουμε δροσερά καφεδάκια ή σούπερ σπιτικές λεμονάδες.

Σινεφίλ ραντεβού με δωρεάν είσοδο στο ΚΠΙΣΝ

Αφού τονωθούμε με καφεδάκι, βάζουμε πλώρη προς το Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο συνεχίσει τις δωρεάν υπαίθριες προβολές κλασσικών ταινιών για το κοινό στο… γκαζόν του προαύλιου χώρου. Αυτό το Σάββατο στις 21.00, προβάλλει το «Ραντεβού στο Παρίσι / Charade» (1963) σε σκηνοθεσία Stanley Donen. Ένα εξαιρετικό πάντρεμα των ειδών του σασπένς θρίλερ και της ρομαντικής κωμωδίας, σε μια αποθέωση διασκεδαστικού σινεμά, με λαμπερό καστ (Audrey Hepburn, Carry Grant) και την πόλη των Παρισίων να πρωταγωνιστεί λειτουργικά στο όλο μυστήριο της πλοκής. Φροντίστε, μόνο, να έχετε μαζί σας μια ζακετούλα σε περίπτωση που ο καιρός ψυχράνει και μια ψάθα ή οτιδήποτε αναπαυτικό έχετε για να… αράξετε στο γκαζόν.

Ποτό και χορός με θέα θάλασσα

Η βραδιά κλείνει ιδανικά, καθώς φτάνουμε στο Akanthus στον Άλιμο, το οποίο λίγα μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα στήνει σε καθημερινή βάση το δικό του, κεφάτο πάρτι. Τα Σάββατα συγκεκριμένα, mainstream μουσικές πλημμυρίζουν τον νησιώτικο «εσωτερικό» του και δίνουν το έναυσμα για χορό μέχρι το πρωί. Η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό, ενώ τα ποτά ξεκινούν από 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v