Έξοδος Σαββάτου: (παρα) Μένουμε Αθήνα

Η Αθήνα κατεβάζει ρολά παραμονή 15αύγουστου όμως εμείς απολαμβάνουμε καφεδάκι σε αίθρια μουσείων, φαγητό και ποτάκι σε στέκια που μένουν ανοικτά.
Έξοδος Σαββάτου: (παρα) Μένουμε Αθήνα
Συναυλίες, γιοκ. Κόσμος, γιοκ. Εκδηλώσεις; Ούτε για αστείο. Η πόλη τον Αύγουστο πέφτει σε καλοκαιρινή νάρκη, ενώ το τριήμερο του 15 Αύγουστου κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε εικόνες από zombie apocalypse στην Πανεπιστημίου.

Άδεια.

Πολύ άδεια.

Πάρα πολύ άδεια.

Ό,τι πρέπει δηλαδή για να πάρουμε αυτοκίνητο και σε κάτι λιγότερο από μερικά λεπτά της ώρας να είμαστε…

Στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη για δροσερό καφέ

Στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου, στη γωνία των οδών Κουμπάρη και Βασιλίσσης Σοφίας (τηλ.: 210 3671000) η υπέροχη ταρατσούλα του οποίου απολαμβάνει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τον Εθνικό Κήπο, και σερβίρει, εκτός από καφέδες και ελαφριά σνακ, νοστιμότατα μενού ελληνικής κουζίνας με μεσογειακές επιρροές. Το καφέ – εστιατόριο του Μουσείου ανοίγει από το πρωί στις 9.00 και παραμένει ανοικτό μέχρι τις 12 το βράδυ (και) την παραμονή του 15Αύγουστου. Ο καφές κυμαίνεται στα λογικά επίπεδα των 2-3€.

Στην Κυρά Γιώτα για μεζέ

Στην γωνία Πλαταιών και Παραμυθίας στην αγαπημένη γειτονιά του Κεραμεικού, το Κουτούκι της Κυρά Γιώτας σερβίρει εξαιρετικούς και οικονομικούς μεζέδες στα παραδοσιακά καρεκλάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο, όπως παλιά. Με ιστορία δεκαετιών στο τηγάνι, η Κυρά Γιώτα ετοιμάζει καθημερινά νοστιμότατα πιάτα ημέρας, όπως ρολό ψητό με πουρέ μελιτζάνας και χοιρινό με λιαστή ντομάτα και σούπερ ντούπερ μεζεδάκια όπως κεφτέδες, λουκάνικο Ορεστιάδας, ομελέτες, μπουγιουρντί και σαγανάκι με μέλι. Απλές, απροσποίητες γεύσεις, σε γενναίες μερίδες και άκρως χαμηλές τιμές: Τα μεζεδάκια ξεκινούν από 3€, τα κυρίως από 5€, ενώ το γλυκόπιοτο τσιπουράκι που τα συνοδεύει από 1€.

Ανάσες κλιματισμού και σιέστα

Επιστροφή στο σπίτι παραζαλισμένοι και φαγωμένοι για ξεκούραση ή/και παρακολούθηση σειράς. Επιλογές έχετε δεκάδες από τις καλοκαιρινές παραγωγές, όμως εμείς θα σας κάνουμε μια ολιγόλεπτη πλύση εγκεφάλου για να δείτε το Stranger Things.

Ακολουθεί πλύση εγκεφάλου.

«Δεεεεες το… δεεεεεεεες το».

Τέλος πλύσης εγκεφάλου.

Α, και κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες για την σειρά που συζητούν όλοι μες στο κατακαλόκαιρο. 

Η πιο ροκ ταράτσα

Είναι εκείνη του White Noise στο Γκάζι και ανοίγει κάθε μέρα, όλον τον Αύγουστο από τις 20.00 για να σερβίρει παγωμένη μπύρα, ποτά και ωραίες μουσικές που ηχούν άψογα στα αυτιά κάθε θαμώνα που εκτιμά την καλή, ροκ μουσική. Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, Black Keys, Clutch, The Last Shadow Puppets, Men At Work, Alice In Chains, Rory Gallagher και ένα σωρό ακόμα μπάντες γεμίζουν με τους ήχους τους αρμονικά ένα ακόμα αυγουστιάτικο Σαββατόβραδο στο κέντρο. Η μπύρα ξεκινά από 3€, το ποτό από 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v