Βουτιές και ποτό με θέα στην άδεια Αθήνα

Η Αθήνα έχει αδειάσει κι εμείς το εκμεταλλευόμαστε για να βουτήξουμε, να τσιμπολογήσουμε ... δροσερά και να απολαύσουμε ποτό με σούπερ θέα.
Βουτιές και ποτό με θέα στην άδεια Αθήνα
Όσοι εξ ημών έχετε μείνει εν Αθήναις Αύγουστο μήνα πιθανώς να το έχετε πάρει βαρέως. Μην. Η Αθήνα τον Αύγουστο αδειάζει, και άρα χάνει έναν από τα κυριότερα (και εκνευριστικότερα) «μείον» της: την καταραμένη κίνηση στους δρόμους.

Έτσι αυτό το Σάββατο, όπου και αν βρισκόμαστε, επιλέγουμε βουτιές αφ’ υψηλού στο κέντρο της, απολαμβάνουμε παραδοσιακές γεύσεις και σούπερ ποτάκι με θέα Ακρόπολη.

Καφεδάκι και low budget βουτιές

Φοράμε τα «μπανιερά» μας και κατευθυνόμαστε προς το Σύνταγμα, παίρνουμε σούπερ οικονομικό καφεδάκι (0,80€ για έναν μυρωδάτο διπλό εσπρέσσο) στο χέρι από το Kaya (Βουλής 7) και ύστερα βάζουμε πορεία για το ξενοδοχείο Acropolis Hill, στον Λόφο του Φιλοπάππου για να δροσιστούμε στην μικρή αλλά άνετη πισίνα του. Το ξύλινο ντεκ και οι λευκές ξαπλώστρες φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, ενώ οι τιμές εισόδου δεν είναι καθόλου… «καυτές»: 7€/ επίσκεψη.

Νόστιμες γεύσεις στην αυλή

Σταθερή αξία στις γευστικές μας εξορμήσεις ανά την Αθήνα εδώ και χρόνια, η στρωμένη με χαλίκι Αυλή του Κούβελου (Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ.: 210 9221183) συνεχίζει να μας υποδέχεται μέσα από τα ασβεστωμένα τειχάκια της, στα τραπεζάκια που στρώνει κάτω από τις κληματαριές. Το μενού της εξελίσσεται και βελτιώνεται διαρκώς, κρατά όμως απαράλλαχτη τη φιλοσοφία που θέλει τις αυθεντικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας να παντρεύονται με μια-δυο (αλλά όχι περισσότερες) δημιουργικές πινελιές σε ένα πάντα άψογο αποτέλεσμα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, με ωραίο βιολογικό κρασί.

Η Xαρά του παγωτού

Επειδή καλοκαίρι χωρίς παγωτό στο χέρι δεν νοείται, αφού στεγνώσουμε κατευθυνόμαστε προς Πατησίων, εκεί όπου στο 339 η Χαρά έχει αναθρέψει γενιές και γενιές Αθηναίων που καταφτάνουν εδώ από κάθε γωνιά της πόλης, για να απολαύσουν το υπέροχα απαλό καϊμάκι της στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο, ή για να πάρουν πακέτο για το σπίτι. Άξια ιδιαίτερης μνείας και η γεύση τούτι-φρούτι με κομμάτια γλασαρισμένου φρούτου.

La Ville est Belle - Belleville

Και είναι ωραία και τα κοκτέιλ. Ο συνδυασμός αυτών των δύο – θέας και ποτού – απογειώνει την εμπειρία και μας κάνει (αφού αναπληρώσουμε δυνάμεις με απογευματινή σιέστα) να βάλουμε πλώρη προς Αγησιλάου. Εκεί όπου πριν από μερικές εβδομάδες σε ένα υπέροχο τριώροφο νεοκλασσικό άνοιξε τις πύλες του το Belleville ο νέος πολύ-χώρος της πόλης με μια υπέροχη ταράτσα που κοιτά στα μάτια την Ακρόπολη. Πιάνουμε τραπεζάκι ή στάντ και παραγγέλνουμε σούπερ κοκτέιλ από τη λίστα που έχει φτιάξει ο Μάριος Ηλιόπουλος, head bartender του Six Dogs: Typewriter με Havana Club 3 Anos, λικέρ Κάστρο μέλι, χυμό ανανά, χυμό λεμόνι, νερό καρύδας, φρέσκια πιπερόριζα, Bitters πορτοκάλι-μανταρίνι και αφρό καρύδας και Pink Vespa με Beefeater London Dry Gin, σιρόπι αγαύης, φρεσκοστυμμενο χυμό lime, πουρέ φραουλα και σόδα πιπεροριζας, συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας. Τα «απλά» ξεκινούν από 8€, ενώ τα signature από 9€. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ οι μουσικές κινούνται σε χαλαρά ροκ/indie/alternative μονοπάτια.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v