Πανσέληνος με μουσικές στο Αστεροσκοπείο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μας προσκαλεί σε µια µοναδική µουσική βραδιά αφιερωµένη στην πανσέληνο.
Πανσέληνος με μουσικές στο Αστεροσκοπείο
Το ολόγιομο φεγγάρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου ντύνεται ιδανικά με ατμοσφαιρικές μουσικές, σε μια ονειρεμένη βραδιά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Λόφο των Νυµφών στο Θησείο.

Η βραδιά ξεκινά στις 21.30 με έργα ελλήνων και δανών συνθετών, εµπνευσµένα από την σελήνη και ερµηνευµένα από ταλαντούχους µουσικούς για πρώτη φορά στην Αθήνα. Οι μουσικές που θα ακουστούν αποτελούν μείξη σολιστικών οργάνων με ηλεκτρονικούς ήχους, ενώ θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο της Πνύκας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Panagiotis Velianitis (GR ) “Sirius” (ηλεκτρονική μουσική), Hans Peter StubbeTeglbjærg (DK) “Aulodian Reed” για όμποε και ηλεκτρονικούς ήχους (Veronica Stubberud, όμποε), Christos Farmakis (GR ) “Plasma” for horn and electronics (Elena Kakaliagou, κόρνο), Anestis Logothetis (GR ) “Wellenformen” (ηλεκτρονική μουσική ), Orestis Karamanlis (GR) “Decay” για τσέλο και ηλεκτρονικούς ήχους (Sofia Efklidou, τσέλο), Hans Peter Stubbe Teglbjærg (DK) “Lunar Maps” (ένα αφιέρωμα ηλεκτρονικής μουσικής στη Σελήνη).

Γενική είσοδος: 5 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό: 2,5 ευρώ)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v