Δωρεάν Ιούλιος: 10 καλοκαιρινές προτάσεις

Συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, κινηματογραφικές προβολές και μουσικά φεστιβάλ κάνουν το καλοκαίρι μας ακόμα πιο όμορφο.
Δωρεάν Ιούλιος: 10 καλοκαιρινές προτάσεις
Μουσική, κινηματογράφο και… πολύ ακόμα μουσική προσφέρει απλόχερα ο Ιούλιος σε όσους εξ ημών έχουμε μείνει ακόμα στην Αθήνα, με πενιχρό μπάτζετ όμως διάθεση για καλοκαιρινές εξόδους γεμάτες κέφι και αγαπημένες μελωδίες.

Ιδού τι μας επιφυλάσσει η δωρεάν ατζέντα του πιο «καυτού» μήνα. 

To 8ο Athens School Festival στη σκηνή της Τεχνόπολης

Ο νεανικός μουσικός θεσμός της πόλης, κορυφώνεται το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 8μ.μ. στο πιο δυναμικό stage, στην Τεχνόπολη. Τα συγκροτήματα που θα συμμετέχουν στη συναυλία το Σάββατο 2 Ιουλίου είναι οι: The Beanpoles, Black Banana Choir, DIV2+2, Black Stars, Κρυστάλλινες Σκιές, The Delay, Bazzinga, Almost There, Lunar Cycle και Cosmic Crown. Την Κυριακή 3 Ιουλίου στη σκηνή της Τεχνόπολης θα απολαύσουμε τα γκρουπ: Δημ. Πρασάκης, Lost Socks, Τερματικός Σταθμός, The Blancos, Music Virus, Loud Silence, Untold the Band, Παράξενες Σκιές, Simplefast και Nomen.

6ο Athens Open Air Film Festival

Για έκτη χρονιά, οι πιο ιδιαίτερες κινηματογραφικές επιλογές βρίσκουν καταφύγιο στις γωνιές της πόλης στο έκτο Athens Open Air Film Festival, το οποίο φέτος επιστρέφει με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες και μουσεία, μετατρέπονται σε υπαίθρια θερινά, ενώ δε θα λείψουν και μερικοί από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών εδώ

Γκαλά όπερας με πρωταγωνιστές μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εμφανίζεται στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με ένα γκαλά όπερας, με τη συμμετοχή ορισμένων από τους σημαντικότερους μονωδούς του δυναμικού της. Με θέα το μαγευτικό κανάλι και τις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ, όπου θα μεταστεγαστεί ο οργανισμός σε λίγους μήνες, οι μονωδοί της θα ερμηνεύσουν σπουδαίες άριες και ντουέτι του λυρικού ρεπερτορίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου στις 20.30.

Prins Obi | Music Escapades: the Dream Makers Series

Ο Γιώργος Δημάκης, μουσικός, φαρμακοποιός (!) και μέλους του συγκροτήματος Baby Guru κάνει μια εμφάνιση στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ στις 7 Ιουλίου μόνος με ένα πιάνο κι ένα μικρόφωνο, παίζοντας παλιά, καινούρια,  ακυκλοφόρητα και αγαπημένα του κομμάτια. Η συναυλία ξεκινά στις 21.00.

Στην ίδια μουσική σειρά του Κέντρου Επισκεπτών «Music Escapades: the Dream Makers Series» εμφανίζεται και η Nalyssa Green, μια καλλιτέχνης με ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική στον ήχο της. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου στις 21.00.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η «Μικρή Βαλίτσα»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι ταξιδεύουν με αποσκευή μια "Μικρή βαλίτσα", γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές μεταφέροντας αισθήματα, γεγονότα, ήχους και λέξεις και κάνουν στάση στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 21.00.

«Υβρεοπομπή» με Δεληβοριά και Γραμμένο

Ο Φοίβος Δεληβοριας και ο Σπύρος Γραμμένος επιχειρούν μια αναδρομή στην ιστορία του ελληνικού σατιρικού τραγουδιού, από τα σκωπτικά αποκριάτικα, τον μελοποιημένο Αριστοφάνη και τα επιθεωρησιακά τραγούδια, έως τον Μποστ, τον Λογό, τον Ανδρεάδη, τον Χάρρυ Κλυνν, τον Πανούση και τα Ημισκούμπρια. Τριάντα σατυρικά τραγούδια θα ακουστούν το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου.

Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει τις πιο αγαπημένες συνθέσεις της και για πρώτη φορά μουσικές από τις πρόσφατες, κινηματογραφικές ταινίες, ήχους και χρώματα. Η Έλλη Πασπαλά ερμηνεύει με το δικό της μοναδικό τρόπο τα παλιότερα, αλλά και τα νέα τραγούδια της συνεργασίας της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, καθώς και μία επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει σφραγίσει με τη σπάνια εκφραστικότητά της. Οι δυο τους ανταμώνουν στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 21:00.

Σαν Παλιό Σινεμά στην Ηλιούπολη

Οι γειτονιές της Ηλιούπολης ζωντανεύουν, προβάλλοντας αγαπημένες κλασικές ταινίες μέχρι τον χειμώνα. Τετάρτη 20 Ιουλίου, στο Αναψυκτήριο του Άλσους "Δημήτρης Κιντής", θα προβληθεί στις 21.00 ο "Νιαγάρας" (Niagara) του Χένρι Χαθαγουέι, με τους Μέριλιν Μονρόε, Τζόζεφ Κότεν, Τζιν Πίτερς.

Full Moon Fiesta με τους Chico Trujillo και τους The Jaguar Bombs

Ξεχωριστές μουσικές βραδιές ετοιμάζει  και αυτό το καλοκαίρι η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Μια εξ’ αυτών, στήνεται την Τετάρτη 20 Ιουλίου, έχει για φόντο το ολόγιομο φεγγάρι και φιλοξενεί τους χιλιανούς Chico Trujillo και τους rock and roll νεαρούς The Jaguar Bombs.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v