Δροσερές βουτιές και άφθονη ροκ στην Αθήνα

Συνεχίζουμε την καταπολέμηση του καύσωνα με βουτιές σε πισίνες μια ανάσα από το κέντρο, φαγητό με υπέροχη θέα και αγαπημένες ροκ μελωδίες από τα παλιά.
Δροσερές βουτιές και άφθονη ροκ στην Αθήνα

Πλάκα μας κάνει ο καιρός και βάλθηκε φαίνεται από τον Ιούνιο να μας θυμίσει τι εστί… Αύγουστος. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη να κλειστούμε μέσα βάζοντας το κλιματιστικό στους 10 βαθμούς, αλλά θα ψάξουμε δροσιά – πού αλλού;- στις βουτιές.

Με μια διαφορά όμως.

Αυτό το Σάββατο οι βουτιές μας θα είναι… εντός τειχών, με σούπερ θέα, ενώ θα συνοδεύονται με έξτρα γευστική δροσιά με επίσης εξαιρετική θέα. Και για το βράδυ; Ροκ, ροκ και πάλι ροκ σε μια συναυλία που φέρνει στο μυαλό μνήμες από Woodstock και 70s.

Βουτιές στο κέντρο της Αθήνας (κυριολεκτικά)

Η Αθήνα είναι καμίνι, το ξέρουμε, όμως στην ταράτσα του ξενοδοχείου Dorian Inn Hotel στην Ομόνοια, τα πράγματα δροσίζουν, η άνετη και σχετικά μεγάλη πισίνα έχει θέα την πόλη στο πιάτο και τα δροσιστικά αφεψήματα δίνουν και παίρνουν. Το καλύτερο; Μόλις πέντε – το πολύ δέκα – λεπτά από τον σταθμό της Ομόνοιας θα χρειαστείτε για να βουτήξετε στα νερά της, και να απολαύσετε την σούπερ θέα που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Η είσοδος κοστίζει 15€ με καφεδάκι ή αναψυκτικό και πετσέτα, ενώ λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα.

Ένας Αττικός με… θέα και γεύση

Αφού χορτάσουμε βουτιές και στεγνώσουμε "βουτάμε" σε ενα από τα καλύτερα, και πιο value for money, εστιατόρια της περιοχής του Μακρυγιάννη. Ο Αττικός (Γαριβάλδη 7, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9215256) σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο του Ηρωδείου προσφέρει ένα… combo θέας: αγναντεύει από την ταράτσα του την Ακρόπολη, το Αστεροσκοπείο και τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου. Το μενού του περιλαμβάνει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε χορταστικότατες μερίδες: δοκιμάστε οπωσδήποτε σαλάτα με αρμυρίκια, γλυκόξινο κοτόπουλο, σοφρίτο, πολίτικα γεμιστά, λεμονάτο αρνάκι, μοσχαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια και λαχανικά, μοσχαρίσια μπριζόλα και μανιτάρια σωτέ. Πολύ «δυνατά» και τα λαδερά του, ό,τι πρέπει για καλοκαίρι.  Η τιμή ανά άτομο, χωρίς κρασί ανέρχεται στα 20€.


Μια ιέρεια της ροκ στην πόλη

Φθινόπωρο του 1975, η Patti Smith μαζί με το συγκρότημά της μπαίνουν στα Electric Lady Studios, για να ηχογραφήσουν έναν από τους πλέον επιδραστικούς δίσκους στην ιστορία της ροκ μουσικής και παράλληλα σημείο αναφοράς για δεκάδες μουσικούς του τότε και του σήμερα, το «Horses». Σχεδόν 40 χρόνια μετά, το Horses θα ακουστεί ολόκληρο από τα χείλη και την αυθεντική μπάντα της ροκ ιέρειας στο Piraeus Academy (Πειραιώς 117, Αθήνα). Μόνο αυτό; Φυσικά και όχι, μιας και η Patti επιφυλάσσει για το ελληνικό κοινό μια αναδρομή στα κορυφαία της κομμάτια από την μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία.

Τα εισιτήρια γενικής εισόδου, στην πρώτη φάση της προπώλησης, κοστίζουν 28 ευρώ. Στη δεύτερη φάση της προπώλησης, κοστίζουν 30 ευρώ και, στην τελευταία φάση της προπώλησης, 32 ευρώ. Τα VIP εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εξώστη κοστίζουν 60 ευρώ. 

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v