Δροσερά μπαράκια στην καλοκαιρινή Αθήνα

Ταράτσες, κήποι και αυλές μας κρατούν δροσερή συντροφιά με κοκτέιλ, ωραίες μουσικές και χαλαρή ατμόσφαιρα.
Δροσερά μπαράκια στην καλοκαιρινή Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

- Πάμε για ένα ποτάκι ρε συ…
- Πωωω, ποιος βγαίνει έξω με τέτοια ζέστη;

Αν ο παραπάνω διάλογος προκύπτει συχνά στις συζητήσεις σας με φίλους εν όψει βραδινής εξόδου, πλέον μπορείτε με σιγουριά να τους πείτε ότι η ζέστη δεν είναι δικαιολογία. Γιατί μπορούμε ακόμα και στο στενό πλαίσιο της πόλης να βρούμε μπαράκια με κήπους, αυλές και ταράτσες τα οποία λένε «όχι» στον καύσωνα και μας δροσίζουν με ωραίες μουσικές, καθαρά ποτά και «πράσινη» ατμόσφαιρα.

Veranda
Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 23, Καισαριανή, τηλ: 2107218422

Το μικρό μυστικό της Καισαριανής κρύβεται σε μια πανέμορφη βεράντα, με λευκά τραπέζια, φαναράκια, ανθισμένα γλαστράκια, καλαμωτές και φόντο τα δέντρα του δρόμου. Ανοίγει από τις 9 το πρωί για καφεδάκι, αλλά παραμένει ανοικτό ως αργά, για δυνατές μουσικές, χορό και κοκτέιλ με άκρως καλοκαιρινά και εξωτικά φρούτα, από μάνγκο και φράουλες μέχρι μανταρίνι και φρούτα του δάσους. Στα συν, η θέα που επιτρέπει στο βλέμμα να ατενίσει ως τον Λυκαβηττό. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Β-Κουτί
Βρυούλων και Ν. Τρυπιά 33, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102527337

Η στενόμακρη καταπράσινη αυλή αυτού του… αρτίζοντος café bar της Φιλαδέλφειας, το καλοκαίρι φιλοξενεί τις κοκτεϊλο-βραδιές μας. Οι φυλλωσιές, οι μπουκαμβίλιες, τα σιδερένια τραπεζάκια, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός με τα φωτάκια στα δέντρα μας κάνουν να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε πόλη, ενώ οι τζαζ μουσικές μας χαλαρώνουν όσο απολαμβάνουμε δροσιστικά κοκτέιλ με φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα και ελληνικά μυρωδικά. Η αυλή λειτουργεί από νωρίς το πρωί για καφεδάκι. Το ποτό στοιχίζει 7€.

Foinikas Square
Ηρώων Πολυτεχνείου 76 (πεζόδρομος), Δάσος Χαϊδαρίου, Χαϊδάρι, τηλ: 2105823221

Τι γυρεύει μια ευρωπαϊκή κουκλίστικη πόλη στην… αυλή ενός μπαρ; Θα πρέπει να φτάσουμε μέχρι το Χαϊδάρι για να μάθουμε, μιας και εκεί το café bar Foinikas Square εντυπωσιάζει με την εξωτερική του διαμόρφωση, η οποία παραπέμπει ευθέως σε γειτονιά της Ολλανδίας: μια «πλατειούλα» με δεντράκια, πολύχρωμες προσόψεις κτιρίων, υπερυψωμένοι καναπέδες, φανάρια και άνετα τραπεζάκια διάσπαρτα στον χώρο. Ό,τι πρέπει δηλαδή, για να απολαύσουμε ένα δροσερό cocktail, όπως το Pineapple Cobler, η μια παγωμένη μπύρα. Στα συν και τα συχνά live που διοργανώνει, με πρόσφατο… επισκέπτη τον Τόνυ Σφήνο. Το ποτό κοστίζει 8€.

Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 693 614 4744

Μια πανέμορφη αυλή με τραπεζάκια, ένα αίθριο/orangerie για cocktails υπό το φως των άστρων, ένα νεοκλασσικό σπίτι στο εσωτερικό του οποίου σερβίρεται γαλλική κουζίνα αξιώσεων. Το Artisanal είναι ο all day χώρος που αναζητούσαν τα Βόρεια Προάστια και η αυλή του είναι το νέο place to be για να απολαύσουμε το ποτάκι ή τα cocktails μας σε ένα κατεξοχήν «πράσινο» περιβάλλον. Οι μουσικές κινούνται σε χαμηλούς τόνους, ευνοώντας τις συζητήσεις, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 8€ και τα cocktails ξεκινούν από 10€.

TAF
Νορμανού 5, τηλ: 21 0323 8757

Ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, αρκετό πράσινο και πολλή τέχνη, στις περιοδικές εκθέσεις που στήνονται στα δωματιάκια γύρω από την αυλή. Το Taf είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα στέκια της πόλης, από νωρίς για καφεδάκι στη δροσιά μέχρι αργά για ποτό υπό τους ήχους jazz, ροκ και funk κυρίως μουσικών επιλογών στην άκρως καλοκαιρινή αυλή του. Δείτε εδώ τις τρέχουσες και μελλοντικές εκθέσεις του χώρου. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Balthazar
Τσόχα 27 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106441215

Κεφάτο και κοσμικό, το «μαγικό» bar restaurant της Τσόχα διανύει αισίως την πέμπτη δεκαετία… ζωής του και συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την πανέμορφη αυλή του- χάρμα οφθαλμών: γαρδένιες, φοίνικες, μουριές και δεκάδες είδη φυτών πλαισιώνουν το κεντρικό μπαρ, στο οποίο ετοιμάζονται εξαιρετικά signature cocktails από τον βραβευμένο Γιώργο Μαριδάκη. To Beetle Juice με τεκίλα el jimador reposado, πράσινο μήλο, παντζάρι, λεμόνι και bitters δαμάσκηνο, και το Shangai Buck με ρούμπ Pampero, αγγούρι, τζίντζερ, λεμόνι και μπίτερς ροδακίνου μυρίζουν… καλοκαίρι. Τα ποτά ξεκινούν από 8€, ενώ τα κοκτέιλ από 10€.

Albion
Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό, τηλ: 210 6740710

Ακόμα ένα κοσμικό bar-restaurant, το εκλεπτυσμένο Albion στο Νέο Ψυχικό διαθέτει έναν υπέροχο κήπο με δέντρα, άνετους καναπέδες και λευκά τραπεζάκια τακτοποιημένα όμορφα στον χώρο, ξύλινο deck και vintage διακοσμητικές πινελιές, ιδανικό για ποτάκι (και φαγητό) τις ηλιόλουστες ημέρες. Τα κοκτέιλ του (από 10€) είναι εξαιρετικά με το London Goes Tiki με τζιν, τζίντζερ, apple sourz και λικέρ μαρασκίνο και το Pink Bubble με μαστίχα, φρέσκο λεμόνι, σόδα και μέντα να ξεχωρίζουν. Η μουσική κινείται σε χαλαρά μονοπάτια, ενώ όσο περνά η βραδιά «ανεβαίνει».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v