Σαββατιάτικες βόλτες στα Πετράλωνα

Ο καιρός μας τα χαλάει, όμως εμείς δεν χαλιόμαστε και βγαίνουμε για χαλαρό καφεδάκι, «ψαγμένες» γεύσεις και τίμιο ποτάκι στα Πετράλωνα.
Σαββατιάτικες βόλτες στα Πετράλωνα

Τριήμερο στην Αθήνα. Τι καλύτερο; Ακόμα και αν μας τα χαλάει ο καιρός εμείς δεν… μασάμε. Οι βόλτες στην πόλη, όταν αυτή αδειάζει, είναι ανεκτίμητες και εμείς δεν έχουμε σκοπό να κάτσουμε μέσα.

Ξεπορτίζουμε με κατεύθυνση κέντρο για να βολτάρουμε στα πληθωρικά Πετράλωνα, να απολαύσουμε καφεδάκι, μεζέδες και να καταλήξουμε για σούπερ ποτάκι σε ένα αγαπημένο μπαράκι από τα παλιά.

Αθήνα είσαι El Camino

Στρογγυλοκαθόμαστε στην πλατεία Μερκούρη και πιάνουμε τραπεζάκι στο El Camino, το οποίο ανοίγει από νωρίς το πρωί τις… μηχανές του (καφέ) και σερβίρει πάσης φύσεως καφεΐνούχα και μη ροφήματα (τσάι, ζεστές και κρύες σοκολάτες, χυμούς), αλλά και νοστιμότατα σνακ για όσους ξύπνησαν αργά και δεν πήραν το πρωινό τους.

Απαραίτητο συνοδευτικό του καφέ μας εδώ, τα επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία απολαμβάνουμε με την παρέα εντελώς δωρεάν. Οι… μοναχικοί τύποι, μπορούν κάλλιστα να πιάσουν τραπεζάκι παρέα με το tablet/laptop και να σερφάρουν ανενόχλητοι στο feed της εβδομάδας με δωρεάν wi-fi.

Μεζέδες με άρωμα... Σαντορινιό

Συνεχίζουμε ποδαράτοι με κατεύθυνση τη Δωριέων, όπου το τίμιο ταβερνάκι με το όνομα "Σαντορινιός", δύο βήματα από τον σταθμό του ηλεκτρικού, κρύβει μια πανέμορφη κυκλαδίτικη αυλίτσα, που φέρνει λίγο από τον αέρα της Σαντορίνης στην Αθήνα. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, πιάνουμε τραπεζάκι έξω (φροντίζοντας να έχουμε κάνει κράτηση, αν είναι σαββατοκύριακο) και εκεί, ανάμεσα στα λουλούδια και τις μπλε καρέκλες, δοκιμάζουμε ντοματοκεφτέδες, φάβα, πίτες, ωραία κρεατικά στη σχάρα – εγγυημένη επιλογή η ποικιλία κρεατικών – αλλά και παραδοσιακά κυκλαδίτικα γλυκά. Οι τιμές κυμαίνονται επίσης σε τίμια επίπεδα – υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Επιστροφή στο Σπιρτόκουτο

Παραμένει εδώ και χρόνια η πιο αγαπημένη μας διεύθυνση στα Κάτω Πετράλωνα και στηρίζει την επιτυχία του στις χαμηλές του τιμές, την fun διακόσμηση και τις ωραίες μουσικές. Σταθερές αξίες παραμένουν τα εξαιρετικά και γενναιόδωρα κοκτέιλ του, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 6€ (στα 5€ το απλό ποτό) και οι μουσικές του που ροκίζουν, αλλά αγαπούν και τα indie περάσματα και τις χορευτικές μουσικές για… ξεσήκωμα..

Εξαιρετική αφορμή για κουβέντα, η χειροποίητη διακόσμηση που περιλαμβάνει τοιχογραφίες από τα video games των παιδικών μας χρόνων, χειρόγραφες αφιερώσεις και κολλάζ από… σπιρτόκουτα. Έχει και επιτραπέζια, για τους λάτρεις του σπορ.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v