Οι βόλτες στου Ψυρρή είναι γεμάτες… κομφετί

Αυτό το Σάββατο, βολτάρουμε από το Σύνταγμα ως του Ψυρρή, σε μια παρέλαση γεύσεων, μουσικών και μασκαράδων.
Οι βόλτες στου Ψυρρή είναι γεμάτες… κομφετί
Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την Κυριακή της Αποκριάς για να το κάψουμε. Αυτό το Σάββατο, το κέντρο της Αθήνας θα γεμίσει με μασκαράδες, αποκριάτικα χρώματα και… αιμοβόρα ζόμπι που θα περιφέρονται στους δρόμους, κι εμείς θα τους κάνουμε παρέα. Αφού πρώτα γεμίσουμε τα στομάχια με εξίσου «πολύχρωμες» γεύσεις – γιατί νηστικό ζόμπι, δεν χορεύει.

Από τη Λατινική Αμερική με αγάπη
Πρώτη στάση, στην οδό Πετράκη, μια ανάσα από το Σύνταγμα, εκεί όπου η Taqueria Maya (Πετράκη 10, τηλ: 2112167081) ετοιμάζει burritos, quesadillas, cubanos, φρέσκες μεξικάνικες σαλάτες, καλοφτιαγμένες μαργαρίτες και άλλες λατινοαμερικάνικες σπεσιαλιτέ (ωραιότατη παραλλαγή το burrito σε μπολ, με επιλογή από κοτόπουλο, μαριναρισμένο μοσχάρι, σιγοψημένο χοιρινό, αρνί με κόλιανδρο, μανιτάρια, γλυκοπατάτες με λουκάνικα ή λευκό ψάρι). Οι μερίδες κυμαίνονται στα 6€, επομένως για ένα χορταστικό γεύμα με μαργαρίτα υπολογίστε λιγότερα από 15€ το άτομο. 



Τα ζόμπι παίνρουν το αίμα τους πίσω
Η μεγάλη «φιέστα» που ξεκίνησε από την Αμερική πριν 15 χρόνια επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στην Αθήνα: Στις 18.00 το απόγευμα από το Σύνταγμα ξεκινά το ετήσιο Zombie Walk, μια παρέλαση από ζόμπι (να τι θα ντυθείτε αυτό το Σάββατο) που περπατούν από τη Βουλή ως το Μοναστηράκι, πειράζοντας και τρομάζοντας τους περαστικούς. Οι «νεκροζωντανοί» θα καταλήξουν στου Ψυρρή, όπου ξεκινά ένα ακόμα μεγαλύτερο πάρτι.



Ο χορός των τεράτων 
Στο 7times (Μιαούλη 13, Ψυρρή, τηλ: 2155159771) όπου θα φτάσει η παρέλαση, το πάρτι ξεκινά στις 20.00. Η διάθεση και η αισθητική θα είναι… τίγκα στις ‘80s αναφορές, με trick or treats, προβολές παλιών θρίλερ, χούλα χουπ, διαγωνισμό cosplay, έκθεση ρετρό παιχνιδιών, arcade παιχνίδια και… τρομακτικά χορευτικές μουσικές. Η είσοδος στοιχίζει 6€ με κρασί ή μπύρα. Αν, πάλι, μετά από τόσο χορό, χρειάζεστε την τονωτική σας ένεση, επισκεφθείτε το… διανυκτερεύον Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς (Πλατεία Ηρώων 1) για μια λαχταριστή σοκολατόπιτα, ένα εκμέκ ή μία τονωτική φουντουκόπιτα, προτού επιστρέψετε στο χορό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v