Ξενάγηση στα Αναφιώτικα την Κυριακή!

Αυτήν την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας ξεναγεί στην ιστορία της πιο όμορφης γειτονιάς των Αθηνών.
Ξενάγηση στα Αναφιώτικα την Κυριακή!
Θέλετε να μάθετε την ιστορία των Αναφιώτικων; Θέλετε να περπατήσετε στα γραφικά στενάκια της πιο όμορφης αθηναϊκής συνοικίας και να εξερευνήσετε αυτό το… νησί στο κέντρο της πόλης;

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 12.30, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει ξενάγηση στην όμορφη συνοικία. Όπως αναφέρουν στη σελίδα τους στο Facebook

«Από το Μνημείο του Λυσικράτη στα Αναφιώτικα, περπατάμε στην οδό Τριπόδων και μαθαίνουμε για την ιστορία του αρχαιότερου δρόμου στον κόσμο. Γνωρίζουμε το Μνημείο του Λυσικράτη και την Ιστορία του. Ανακαλύπτουμε τι σήμαινε το Θέατρο για τους Αρχαίους  Αθηναίους και μετά, μπαίνοντας στη μηχανή του χρόνου φτάνουμε σε ένα μοναστήρι που δεν υπάρχει πια αλλά συνδέθηκε στενά με την ιστορία της Αθήνας. Από εκεί ξεκινά ένας περίπατος στα Αναφιώτικα και το ταξίδι μας στην ιστορία μας οδηγεί στου Όθωνα τα χρόνια. Το παραμύθι που φτιάχνουμε επιστρέφοντας, βοηθά μικρούς και μεγάλους να θυμηθούν καλύτερα τα όσα μάθαμε στον περίπατό μας».

*Update: Εκ παραδρομής δημοσιεύθηκε λανθασμένα πως η ξενάγηση είναι δωρεάν. Επισημαίνουμε ότι υπάρχει χρηματική συμμετοχή (15€ για μια οικογένεια με παιδί).

Για συμμετοχή καλέστε στο 210 3250341.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v