Ποτό και σινεμά: 4 σούπερ επιλογές για το Σαββατόβραδο

Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε οσκαρικές ταινίες και ποτάκι για… Όσκαρ μέσα από τέσσερεις σινεφιλ-ο-αλκοολούχες προτάσεις.
Ποτό και σινεμά: 4 σούπερ επιλογές για το Σαββατόβραδο
Σε κλίμα… οσκαρικό η σαββατιάτικη έξοδός μας περιλαμβάνει ταινίες που μάζεψαν αρκετές υποψηφιότητες, τις οποίες συνοδεύουμε με την απαραίτητη έξοδο για (κοντινό στην αίθουσα προβολής) ποτάκι.

Το Κορίτσι από τη Δανία στο Ηράκλειο

Η ταινία: Ο δανός ζωγράφος Άιναρ Βέγκενερ ζει με τη σύζυγό του και συνάδελφο Γκέρντα, βλέποντας τη φήμη του να μεγαλώνει καθώς εκείνη παλεύει να καθιερωθεί. Η κοινή ζωή τους βασίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και σε μια δυνατή αγάπη, παίρνει όμως εντελώς άλλη τροπή, όταν ο Άιναρ ανακαλύπτει ότι δεν είναι ο άνθρωπος που κι οι δυο τους πίστευαν μέχρι αυτή τη στιγμή. Μια αληθινή ιστορία, οσκαρικά δομημένη και με άψογες ερμηνείες, το «Κορίτσι της Δανίας» είναι μια άκρως επίκαιρη ταινία. Την βλέπουμε στο Τρία Αστερια 3D Digital στο Νέο Ηράκλειο στις 20.30.

Το ποτάκι: Ξύλινες επιφάνειες, μια τεράστια «ραφιέρα» πίσω από το μπαρ με τα δεκάδες (ή μήπως εκατοντάδες;) λικέρ και spirits, χαμηλός φωτισμός και κεφάτη ατμόσφαιρα με ξεσηκωτικές μουσικές διαμορφώνουν τον εσωτερικό και μπαρίστικο χαρακτήρα του H.o.s.t στο Ηράκλειο (Ναρκίσσων 5). Must εδώ το Lemonpie και το εκπληκτικό Zombie. Τα cocktails ξεκινούν από 7€ και τα ποτά από 8€.

«Δωμάτιο» στο Γκάζι

Η ταινία: Η Τζόι και ο γιος της Τζακ, ζουν τα τελευταία επτά χρόνια μέσα σε ένα δωμάτιο, αιχμάλωτοι του Όουλντ Νικ, ενός άνδρα που απήγαγε την κοπέλα από κοριτσάκι και την άφησε έγκυο λίγο μετά. Έχοντας μεγαλώσει στο “Δωμάτιο”, ο Τζακ δεν έχει καμία εικόνα του κόσμου έξω απ' αυτό, στα επτά του όμως, οι ευφάνταστες ιστορίες της μητέρας του δεν αρκούν πια για να αντέξει χωρίς απαντήσεις. Η Τζόι το ξέρει και γι' αυτό έχει ένα σχέδιο... Μια ταινία καλοστημένη, καλογραμμένη κι εξαιρετικά ισορροπημένη ως προς το θέμα της, η οποία απογειώνεται από την φοβερή ερμηνεία της Μπρι Λάρσον. Την ταινά θα δούμε στο Gazarte στο Γκάζι στις 22.30. 

Το ποτάκι: Δύο βήματα δρόμος από το Gazarte, η νέα άφιξη στο Γκάζι που ακούει στο όνομα Barrio All Day, βρίσκεται σε έναν όμορφο, αεράτο χώρο με βιομηχανική αισθητική «παντρεμένη» με γήινα στοιχεία. Εδώ θα δοκιμάσετε σούπερ cocktails με την υπογραφή του βραβευμένου mixologist Βασίλη Κυρίτση, όπως το ωραιότατο Tea Strawberry, με βότκα, πουρέ φράουλας, τσάι γιασεμιού και σιρόπι αγαύης, ή το Hazelnut Mojito, με μαύρο ρούμι, Frangelico, φρέσκο χυμό lime, φύλλα μέντας και σιρόπι μελιού. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€ και φτάνουν στα 11€.

Tarantino στον Νέο Κόσμο

Η ταινία: Μια άμαξα που μεταφέρει δύο κυνηγούς κεφαλών, μια καταζητούμενη κι έναν νεόκοπο σερίφη στην επόμενη πόλη, αναγκάζεται να σταματήσει στο Χάνι της Μίνι μέχρι να περάσει η χιονοθύελλα. Εκεί, έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο ακόμη τέσσερις μυστήριοι τύποι, εντελώς παράταιροι μεταξύ τους. Με δεδομένο ότι είναι εγκλωβισμένοι, η ασφάλεια της κρατούμενης που αξίζει πολλά γίνεται πολύπλοκη για τους σκληροτράχηλους δεσμοφύλακές της. Ο Κουεντίν Ταραντίνο επιστρέφει με άλλο ένα χορταστικό σε διάρκεια γουέστερν στο γνώριμο ύφος του. Το Hateful Eight βλέπουμε στο Odeon Starcity στη Συγγρού στις 21.40.

Το ποτάκι: «Στέκει μουσικά» αναφέρει η ομάδα του συμπαθέστατου αυτού μπαρ στο Νέο Κόσμο και πράγματι, το Barazz αποτελεί μουσικό στέκι με καθαρά ποτά, ωραίες μουσικές στα ηχεία και μπόλικες live εμφανίσεις, θεματικά parties (70s,80s) και βραδιές καραόκε. Το εσωτερικό του, χωρίς να πρωτοτυπεί, συμβάλλει στην όλη ροκ και «ό,τι να’ναι» ατμόσφαιρα. Το ποτό κοστίζει 6€.

Trumbo στο Χαλάνδρι

https://www.youtube.com/watch?v=
Η ταινία: Βρισκόμαστε στη μεταπολεμική Αμερική και μια ομάδα ανθρώπων που εργάζονται στα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ συνδικαλίζονται παράλληλα υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κάποιοι απ' αυτούς, όπως ο σεναριογράφος Ντάλτον Τράμπο, είναι και μέλη του Αμερικάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος, κάτι που δεν “κάθεται” καλά στο στομάχι των “κομμουνιστοφάγων” πολιτικών της ψυχροπολεμικής περιόδου. Με τη βοήθεια των αφεντικών, αλλά και συναδέλφων τους, οι μυστικές υπηρεσίες θα τους κυνηγήσουν και το Χόλιγουντ θα τους αποβάλλει διά παντός. Μια καθωσπρέπει και πιστή ιστορικά δραματική βιογραφία με οσκαρική ερμηνεία από τον Μπράιαν Κράνστον.

Το ποτάκι: Το πιο «κεντρίζον» από τα μπαράκια του Χαλανδρίου, το El rey Alobar, ξεχειλίζει από κόσμο, που το τιμά για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του και τις jazzy, soul, rock και indie μουσικές του. Τα δε κοκτέιλ του είναι μια κατηγορία μόνα τους: δοκιμάστε το Dragon Flower με παλαιωμένο ρούμι, μάνγκο και κάρι ή το Starlight με ρούμι, βανίλια και αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και θα μας θυμηθείτε. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ 9€, ενώ κάθε βράδυ ένα διαφορετικό κοκτέιλ της ημέρας κάνει μόλις 6€.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v