Οι ωραιότερες σαββατιάτικες βόλτες είναι στον Πειραιά

Καινούρια, σούπερ κεφάτα μπαράκια, παλιές ιστορίες, ωραίες διαδρομές και πεντανόστιμα μεζεδάκια στις ωραιότερες γειτονιές του Πειραιά.
Οι ωραιότερες σαββατιάτικες βόλτες είναι στον Πειραιά
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό το Σάββατο, λέμε να κατηφορίσουμε… στου λιμανιού τα καλντερίμια, να βολτάρουμε με θέα θάλασσα και να χορέψουμε σε μια υπερ-κουλ γειτονιά με ολοκαίνουρια μπαράκια και παμπάλαιες ιστορίες. Ακολουθείτε;

Πρωί με βόλτες πλάι στη θάλασσα



Ξεκινάμε από την Πειραϊκή, και ακολουθούμε την ακτογραμμή περπατώντας στο φαρδύ πεζοδρόμιο που είναι τόσο βολικά κτισμένο από την πλευρά της θάλασσας, πάνω από τα θρυλικά βράχια της Πειραϊκής και τα ακόμη θρυλικότερα αρχαία τείχη του Θεμιστοκλή.

Αυτή η παραλιακή περαντζάδα καταλήγει στο Πασαλιμάνι, αφού περάσει πάνω από τη μαρίνα της Ζέας με τα αραγμένα πολυτελή κότερα –που εμπνέουν πάντα το αρχέγονο αστειάκι «να, αυτό εκεί είναι το δικό μου».



Στο Πασαλιμάνι κάνουμε μια στάση για να πάρουμε δυνάμεις με το λαχταριστό brunch του εντυπωσιακού Gazi College (Γρηγορίου Λαμπράκη 117) πλάι στις μεγάλες τζαμαρίες, και συνεχίζουμε την βόλτα στο αντίστοιχα μεγάλο πεζοδρόμιο δίπλα στη θάλασσα, μέχρι την ακόμα γραφικότερη Καστέλλα. Μεγαλοπρεπή αρχοντικά και πανοραμική θέα σε ολόκληρη την αττική ακτογραμμή είναι που κάνουν την μεγάλη μας διαδρομή (7 χιλιόμετρα χωρίζουν την αρχή της Πειραϊκής από την Καστέλλα) να αξίζει τον κόπο.

Μεσημέρι με φαγητό στον Δυόσμο
Φρεαττύδος 42Α, τηλ: 210 4611335



Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο, ψηλοτάβανο νεοκλασικό σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές του Πειραιά, την Φρεαττύδα, και σερβίρει μεζεδάκια να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε τα αυγά μάτια με το σαλάμι μέσα σε φωλιά πατάτας, τη φάβα Σχοινούσας με το χοιρομέρι, τα κεφτεδάκια από λουκάνικο με τη γλυκοκαυτερή σάλτσα και τη σαλάτα Δυόσμος, με Μαστέλο Χίου, καραμελωμένα αμύγδαλα, σπανάκι βουτύρου, ντοματίνια και βινεγκρέτ από πορτοκάλι και δυόσμο. Κρασιά, τσίπουρα και ουζάκια ρέουν άφθονα, και ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Βραδάκι με… μπαρότσαρκα στην Τρούμπα



Η πάλαι ποτέ κακόφημη γειτονιά του Πειραιά ξανανάβει τα κόκκινα φανάρια, αυτή την φορά όμως για να μας υποδεχτεί σε σούπερ στιλάτα μπαράκια και café, που ανοίγουν τις πόρτες τους από νωρίς, παίζουν ωραίες μουσικές, σερβίρουν καταπληκτικά κοκτέιλ και διοργανώνουν και σούπερ κεφάτα live. Ξεκινήστε με κοκτέιλ Miss Mulata, με γλυκιές νότες από κακάο και καφέ σε λευκό ρούμι και φρεσκοστυμμένο χυμό lime, διά χειρός Διονύση Πολλάτου στο Madama (Μεραρχίας 9 και Φίλωνος 101), συνεχίστε για χορό σε electro-swing ρυθμούς στο Barouge (Φίλωνος 91) και κρατήστε δυνάμεις για τις σούπερ indie rock μουσικές του Troubar (Φίλωνος 131).

Αν έχετε αντοχές, και αγαπάτε τα ελληνάδικα, η βραδιά κλείνει ιδανικά με χορό και λουλουδοπόλεμο στον 6ο Στόλο (Φίλωνος 52 και Μπουμπουλίνας 6). Αναλυτικές πληροφορίες για καθένα από αυτά έχουμε εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v