Πάμε σινεμά; 3 ιδέες για ταινία και ποτάκι

Αυτό το Σάββατο απολαμβάνουμε θέαμα, δράση και μπόλικη συγκίνηση και συνεχίζουμε με ποτάκι σε αγαπημένα μπαρ του κέντρου και των Προαστίων.
Πάμε σινεμά; 3 ιδέες για ταινία και ποτάκι
Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ, ιστορίες ενηλικίωσης που συγκινούν και μπόλικη δράση μας κρατούν συντροφιά αυτό το Σάββατο στην σινεφίλ μας έξοδο, την οποία συνοδεύουμε απαραιτήτως με ποτάκι σε τρία αγαπημένα μπαρ.

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί στο Παγκράτι

Η ταινία: Ολόκληρη η Ιστορία της Χιλής μετατρέπεται σε έναν αποστομωτικής ομορφιάς στοχασμό που ξεκινά από τη θάλασσα και τις άγριες περιπέτειες που κρύβουν τα νερά της και φτάνει ως τον ουρανό και τη γένεση του ίδιου του σύμπαντος. Στο κέντρο όλων, ένας ταξιδιώτης στο χρόνο ονόματι Τζέρεμι Μπάτον. Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου και βραβείο οικουμενικής επιτροπής για το ντοκιμαντέρ της χρονιάς από τον σπουδαίο Πατρίσιο Γκουζμάν. Η ταινία προβάλλεται στο Πτι-Παλαι (Ριζάρη 24, Παγκράτι), στις 20.10 και στις 22.10.

Το ποτάκι: «Ελληνικά» cocktails στην Αρbarόριζα στην Πλατεία Πλαστήρα, η οποία φιλοξενεί νεαροπαρέες που απολαμβάνουν οικονομικότατα κοκτέιλ με βάση από ελληνικά αποστάγματα, από μόλις 4,50€. Στα αγαπημένα μας συγκαταλέγονται το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα και το Bubblestar με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα.

Ατίθασες στην Κηφισιά

Η ταινία: Βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού. Η Λαλ και οι τέσσερις αδελφές της επιστρέφουν από το σχολείο και μπλέκουν σ' ένα σκάνδαλο με απρόσμενες συνέπειες. Σύντομα το σπίτι τους θα μετατραπεί σε φυλακή για τα πέντε κορίτσια, καθώς θα τους απαγορευτεί η έξοδος και θα ξεκινήσουν τα κατ’ οίκον μαθήματα. Τα κορίτσια θα προσπαθήσουν να σπάσουν τους περιορισμούς που τους έχουν τεθεί και να αναζητήσουν την ελευθερία. Η ταινία της Ντενίζ Γιαμζέ Εργουβέν, τιμήθηκε με το Europa Cinemas Label Award, τον Μάιο στο 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών, ενώ ξεκίνησε την πορεία της απ’ το Crossroards του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Προβάλλεται στο Κηφισιά Cinemax-Cyta (Λ. Κηφισίας 245, Ζηρίνειο), στις 21.45.

Το ποτάκι: Mε όμορφη «σπιτική» ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του και σούπερ ντούπερ cocktails στην μπάρα του, το Recipe (Κασσαβέτη 12) είναι από τα ελάχιστα ωραία μπαράκια στο βόρειο προάστιο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Black Mamba (το δικό τους Zombie), Julep d’ amour (κονιάκ, παλαιομένο ρούμι, δυόσμος, σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο, βανίλια)  και White Shark (τζιν αρωματισμένο με εσπεριδοειδή, λικέρ ροδάκινο και μοσχάτο d’asti) και απολαύστε… υπεύθυνα τις μουσικές επιλογές δια χειρός του ιδιοκτήτη Νίκου Μορφέση (Best Radio). Οι τιμές των cocktail κυμαίνονται στα 9-12 ευρώ.

Ανατριχίλες στη Γλυφάδα

Η ταινία: Η ζωή του νεαρού Ζακ Κούπερ αναστατώνεται μετά τη μετακόμιση από τη μεγαλούπολη σε μία κωμόπολη, αλλά η γνωριμία του με την όμορφη γειτόνισσά του Χάνα θα του δώσει φτερά. Μόνο που, όπως αποκαλύπτεται, πατέρας της Χάνα είναι ο μυστηριώδης Ρ. Λ. Στάιν, διάσημος συγγραφέας των bestseller Ανατριχίλες. Όταν κατά λάθος τα τέρατα των βιβλίων του απελευθερώνονται, θα πρέπει ο Στάιν, ο Ζακ και η Χάνα να τα ξαναστείλουν πίσω στις σελίδες απ’ όπου ξεπήδησαν. Κωμωδία φαντασίας με μπόλικη δράση, η οποία προσφέρει απλόχερα ψυχαγωγία στους λάτρεις των βιβλίων της σειράς, αλλά και στους φαν του είδους.

Οι «Ανατριχίλες» προβάλλονται στο Αθήναιον στη Γλυφάδα (Ζησιμοπούλου 7 & Α. Μεταξά, Γλυφάδα) στις 17.30.

Το… early ποτάκι: Φημίζεται για τα σούπερ κοκτέιλ του (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Rum Forest Rum, με ρούμι και passion fruit, και το Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα και raspberry) αλλά το White Noise μας αρέσει και για την παιχνιδιάρικη διακόσμησή του, που παραπέμπει σε μπαρ του κέντρου. Οι μουσικές κινούνται σε upbeat μονοπάτια, ενώ τα κοκτέιλ σερβίρονται σε δύο μεγέθη: στα 8€ το μικρό, στα 10€ το μεγάλο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v