Δωρεάν ξενάγηση στο Μεταξουργείο!

Οι atenistas μας ξεναγούν δωρεάν αυτή την Κυριακή στο Μεταξουργείο, για να γνωρίσουμε καλύτερα μία από τις ομορφότερες συνοικίες της Αθήνας.
Δωρεάν ξενάγηση στο Μεταξουργείο!
Είμαστε στο 1854, στην νεαρή πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Ένα εργοστάσιο χτίζεται ανάμεσα στους αγρούς και δίνει το όνομά του σε μια περιοχή: Μεταξουργείο. Οι αγροί, με τα χρόνια και την ανάπτυξη της πόλης, αφανίζονται και ξεπηδούν όμορφα νεοκλασικά που δίνουν ακόμα και σήμερα τον ιδιαίτερο και πιο ανθρώπινο χαρακτήρα που φέρει η γειτονιά.

Αυτή τη συνοικία της Αθήνας, μία από τις πιο όμορφες, τις πιο ανθρώπινες, αλλά και τις πιο «αδικημένες» μας προσκαλεί να γνωρίσουμε αυτή την Κυριακή η ομάδα Πόλις των atenistas, σε έναν δωρεάν περίπατο ξενάγησης.

Η καθημερινή ζωή της γειτονιάς μέσα στα χρόνια, οι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου, το κόρτε της νεολαίας, ο πετροπόλεμος των αγοριών. Τα μνημεία, τα καφενεία και τα μαγερειά, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, η πληθώρα καλλιτεχνών που έζησαν εδώ, οι χιλιοτραγουδισμένες στιγμές του νυχτερινού Μεταξουργείου, κι ακόμα οι επίκαιρες Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες στα νοικοκυριά. Όλες αυτές οι ιστορίες της συνοικίας θα ξαναζωντανέψουν στην πιο… νεοκλασική γειτονιά του κέντρου.

Ξεναγός στον περίπατο θα είναι ο συγγραφέας-αθηναιογράφος Θωμάς Σιταράς, σε μια βόλτα που θα περιλαμβάνει:
-Διηγήσεις από την ηθοποιό και κάτοικο της γειτονιάς Άννα Βαγενά
-Ξενάγηση στο ιστορικό θέατρο Βέμπο
-Συνομιλία με τους εκπροσώπους των ανθρωπιστικών ομάδων Praksis, ο Άλλος Άνθρωπος και Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας για την ενεργή τους παρουσία στην περιοχή

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινά στις 11.00 από την πλατεία Αυδή, ενώ από τις 13.00 ως τις 15.00 θα είναι ανοιχτοί στο κοινό για επίσκεψη με ελεύθερη είσοδο η Δημοτική Πινακοθήκη (Λεωνίδου και Μυλλέρου), η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκας Καμχή (Λεωνίδου 9), Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Praksis (Δεληγιώργη 26-28) και η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος (Πλαταιών 55). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v