Η έξοδος του Σαββάτου: Επιστροφή στο Γκάζι

Αυτό το Σάββατο επιστρέφουμε Κεραμεικό για ινδικό φαγητό, χαλαρό καφεδάκι όπως παλιά και χορό μέχρι πρωίας.
Η έξοδος του Σαββάτου: Επιστροφή στο Γκάζι

Το Γκάζι παραμένει ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς προορισμούς για Σαββατιάτικα νυχτοπερπατήματα, ανεξαρτήτως εποχής. Σταθερά εδώ και χρόνια, προσφέρει άφθονες επιλογές για φαγητό, ποτό, χορό και συναυλιακά δρώμενα.  Αυτό το Σάββατο λοιπόν, επισκεπτόμαστε ξανά τη γειτονιά του Κεραμεικού, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα θελκτική στο να καλύψει τις… ανάγκες μας για φαγητό, ωραίες μουσικές και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μερικοί το προτιμούν καυτό

Η αρχή γίνεται με μπόλικα μπαχάρια και αέρα Ινδίας. Στο Kohenoor, ο πατέρας Αλί μαγειρεύει και ο γιός Χουσεΐν σερβίρει εκλεκτές έθνικ γεύσεις για απαιτητικούς και… ανθεκτικούς ουρανίσκους. Ο χώρος διαμορφωμένος όσο πιο απλά γίνεται, χωρίς όμως να υστερεί σε ατμόσφαιρα: χαλαρωτική ινδική μουσική, άνετη σάλα με προσεγμένα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες και κουζίνα με τζαμαρία για να δεις πως φτιάχνεται το γεύμα σου.

Must εδώ το Tiger με κοτόπουλο, ίσως το πιο καυτερό ινδικό πιάτο που έχουμε δοκιμάσει. Για τους λιγότερο τολμηρούς προτείνουμε κοτόπουλο tandoori και karahi, τα οποία είναι εξαιρετικά τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα. Εξίσου γευστικά ήταν τα Agra Kakofta (κεφτεδάκια από αρνίσιο κιμά μαγειρεμένα με ντομάτα και κρεμμύδι) και Madrassi Machli (Πέρκα μαριναρισμένη με ινδικά μπαχαρικά και μαγειρεμένη με φασόλια). Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο.

Καφεδάκι… παραδοσιακά

Για να στρώσει το στομάχι και να αποκτήσουμε την απαραίτητη δόση καφεΐνης που θα μας κρατήσει σε… εγρήγορση το βράδυ, περνάμε μια βόλτα από τη Στρατονίκης. Ό,τι πιο κοντινό σε εικόνα καφενείου σε πλατεία χωριού, το νοσταλγικό Υποβρύχιο απλώνει τις ψάθινες καρέκλες του στο πεζοδρόμιο και ετοιμάζει αχνιστό ελληνικό καφεδάκι (ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας) με θέα την πλατεία της Ορφέως σε μια ελαφρώς “off” γειτονιά του Γκαζιού, μακριά από τη βαβούρα του Κεραμεικού. Ο εσωτερικός του χώρος φέρνει ατμόσφαιρα από παλιά Αθήνα, με τα κλασσικά ξύλινα τραπεζάκια καφενείου και έναν μεγάλο χάρτη της Ελλάδας για… ξεσκόνισμα ντόπιας γεωγραφίας.

Χορευτικό πανδαιμόνιο

Θυμάστε εκείνες τις εποχές που περιμέναμε να περάσουν τα μεσάνυχτα για να βγούμε; Ε λοιπόν, μιας και είμαστε ήδη έξω και με ανεβασμένη διάθεση, κατευθυνόμαστε προς το Gazi Music Hall, όπου η ομάδα Blend συμπράττει με το Six Dogs και φιλοξενεί στον τεράστιο χώρο του Κεραμεικού μια εκρηκτική χορευτική σύμπραξη. Στα… ντουζένια τους, ο γερμανός Maceo Plex και ο γερμανός Marcel Dettmann παντρεύουν σκοτεινούς techno ήχους με electro σε ένα back to back dj Set με τίτλο «Dream don’t Sleep». Στα μεγάλα συν της βραδιάς, πέρα από το δίδυμο, ο εξαιρετικός ήχος που προσφέρει ο χώρος αλλά και τα ηχοσυστήματα που έχουν στηθεί για τη βραδιά. Τη βραδιά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9.00 το πρωί, ανοίγουν οι residents του Blend Mikee και Manolaco. Η προπώληση είναι στα 27€ για την απλή είσοδο, ενώ για την VIP 35€. 

Καλό ξημέρωμα!

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v