Η βόλτα του Σαββάτου: Alternative... brunch

Το Σάββατό μας έχει burgers στο Penny Lane του Χαλανδρίου, και Baby Guru μαζί με άλλα alternative ελληνικά γκρουπ στο Χυτήριο, στο Γκάζι.
Η βόλτα του Σαββάτου: Alternative... brunch
της Ηρώς Κουνάδη

Χουζούρικο το σχεδιάζουμε το Σάββατό μας αυτήν την εβδομάδα. Λέμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας εκεί κατά το μεσημεράκι με λαχταριστό brunch και εν συνεχεία να ακούσουμε ό,τι καλύτερο έχει να μας πει η σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή. Ακολουθείτε;

Brunch με burgers στο Penny Lane του Χαλανδρίου

Ποιος είπε ότι το brunch πρέπει να είναι αυστηρά κυριακάτικη συνήθεια; Εμείς λέμε ότι αυτό το Σάββατο, αφού χουζουρέψουμε μερικές ώρες παραπάνω, θα πιάσουμε τραπεζάκι στον ωραιότερο πεζόδρομο του Χαλανδρίου, τη Θουκυδίδου, και θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας όπως της πρέπει, στο Penny Lane.

Αδερφάκι του 9Β, ενός από τα ωραιότερα μπαρ του Χαλανδρίου, το Penny Lane είναι τρισχαριτωμένο, με τα πλακάκια-σκακιέρα στην αυλίτσα του, που θα κλείνει τον χειμώνα με συρόμενη οροφή, και τα πολύχρωμα στρογγυλά φωτάκια που κρέμονται από τα δοκάρια της. Σερβίρει από νωρίς καφεδάκια, μας κακομαθαίνει με λαχταριστά brunch τα Σαββατοκύριακα (τα αυγά Benedict είναι απλώς ονειρεμένα, όπως και τα Croque Monsieur και Madame) και αργότερα το «γυρνάει» σε ζουμερά burger και αμερικάνικη κουζίνα αξιώσεων.

Αναλόγως την ώρα που θα έρθετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στα προαναφερθέντα πιάτα με αυγά, ή και να τα συνδυάσετε με πιάτα από το κανονικό του μενού, όπως τα ζουμερά Burger, τις πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, το μυρωδάτο ριζότο Μοχίτο και το pullet brisket, ένα πιάτο με μοσχαράκι τόσο τρυφερό που δεν χρειάζεται καν μαχαίρι, και το οποίο συνοδεύεται από σπιτική σαλάτα coleslaw και φρεσκοφουρνιστά ψωμάκια. Αν δεν σας έχουν ήδη τρέξει τα σάλια, σημειώστε και το Caribbean Chicken, μπουκίτσες κοτόπουλο μαγειρεμένες με μάνγκο και ανανά. Συνοδεύουμε απαραιτήτως με ένα ποτήρι σπιτική σανγκρία, ή με κάποιο από τα εξαιρετικά κοκτέιλ, και υπολογίζουμε για τον λογαριασμό περί τα 15-17€ το άτομο.

Βράδυ με ελληνική alternative σκηνή στο Γκάζι

Κι αφού βολτάρουμε για να χαζέψουμε τις βιτρίνες του Χαλανδρίου –και να κάψουμε τις νεοαποκτηθείσες μας θερμίδες– θα κατηφορίσουμε στο Χυτήριο, όπου στις 20.00 ακριβώς ξεκινά το πιο alternative φεστιβάλ της πόλης, με τα πιο hot ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής αυτή τη στιγμή. Οι Pop Eye, Dusk, Empty Frame, Echo Train και Baby Guru ανεβαίνουν διαδοχικά στη σκηνή του Χυτήριου (Ιερά Οδός 44) και βάζουν φωτιά στη νύχτα μας. Η είσοδος κοστίζει 8€ στην πόρτα, ή 6€ αν αγοράσετε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά από εδώ ή τηλεφωνικά στο 210 3412313. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v