Οι atenistas μας προσκαλούν στο Λύκειο του Αριστοτέλη

Δωρεάν ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και σούπερ ενδιαφέροντες διαλόγους, φιλοξενεί το Λύκειο του Αριστοτέλη αυτή την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου.
Οι atenistas μας προσκαλούν στο Λύκειο του Αριστοτέλη
Το Λύκειον του Αριστοτέλη ή η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη: Ένας ξεχωριστός χώρος στην καρδιά της πόλης που νέοι Αθηναίοι διδάσκονταν υπό τον πολυεπιστήμονα φιλόσοφο την ρεαλιστική σκέψη, τη μελέτη της γνώσης, τη σφαιρική εξήγηση του κόσμου μέσω του «καθολικού συστήματος».

Αυτή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από τις 16:00 έως τις 20:00 οι atenistas αναβιώνουν την λειτουργία του χώρου ως σημείου ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων με την αρωγή οκτώ σημαντικών Αθηναίων που θα αναπτύξουν λόγο πάνω σε τέσσειρς σύγχρονους θεματικούς άξονες.

Ο Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας και ο Λευτέρης Σκιαδάς, δημοσιογράφος-ιστορικός, μιλούν για την Αθήνα, ο Φίλιππος Κουτσαφτής, διευθυντής φωτογραφίας-ντοκιμαντερίστας και ο Κώστας Πασχαλίδης, αρχαιολόγος, για την Αρχαιολογία, ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής-συγγραφέας-μεταφραστής-ποιητής, και η Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια ψυχολογίας-συγγραφέας, αναλύουν περί Δημοσίου λόγου και λόγου Ψυχής, ενώ ο Θωμάς Δοξιάδης, αρχιτέκτονας-αρχιτέκτονας τοπίου, και ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, διδάκτωρ μαθηματικών-συγγραφέας, μας εισάγουν στην Επιστήμη.

Ταυτόχρονα αρχαιολόγοι του Λυκείου θα πραγματοποιήσουν δύο ξεναγήσεις για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτόν τον σημαντικό χώρο.

Άλλη μια ευκαιρία να συνδεθούμε με την ιστορία της Αθήνας μας και να τη δούμε διαφορετικά, σ’ ένα χώρο που αξίζει να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστός. Η είσοδος είναι, όπως σε όλες τις εκδηλώσεις των atenistas, ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:
(οι ομιλίες είναι ταυτόχρονες, σε δύο διαφορετικά σημεία, με την ελαφριά χρήση μικροφώνου)

16:00 – 16:45
«Περί Αθήνας Λόγος»
Νίκος Βατόπουλος, Λευτέρης Σκιαδάς

17:00 – 17:45
«Περί Αρχαιολογίας Λόγος»
Φίλιππος Κουτσαφτής, Κώστας Πασχαλίδης

18:00 – 18:45
«Δημόσιος Λόγος και Περί Ψυχής Λόγος»
Νίκος Σιδέρης, Φωτεινή Τσαλίκογλου

19:00 – 19:45
«Περί Φυσικών Επιστημών Λόγος»
Θωμάς Δοξιάδης, Τεύκρος Μιχαηλίδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v