Δωρεάν Οκτωβρίου: 10 ραντεβού στη πόλη

Συναυλίες, θέατρα, φεστιβάλ φαντασίας, εκθέσεις φωτογραφίας και τριήμερα αφιερωμένα στα κατοικίδιά μας έχει το δωρεάν πρόγραμμα του μήνα.
Δωρεάν Οκτωβρίου: 10 ραντεβού στη πόλη
της Ηρώς Κουνάδη 

Ένας από τους πιο «γεμάτους» μήνες του χρόνου –αυτός που ακολουθεί τον νωχελικό Σεπτέμβριο– μόλις ξεκίνησε, κι η Αθήνα τον υποδέχεται με ένα σωρό ενδιαφέρουσες και εντελώς δωρεάν προτάσεις εξόδου για όλους και για όλα. Για να δούμε πού θα πρωτοπάμε.

Ένας Παράξενος Κόσμος στο Black Duck
Χρήστου Λαδά 9α, Πλατεία Καρύτση, τηλ.: 210 3234760
Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στις 21.30

Η Μαύρη Πάπια την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, επιστρέφει στην χειμωνιάτικη φωλιά της στην Χρήστου Λαδά και γιορτάζει την αρχή του φθινοπώρου με την παράσταση «Ένας Παράξενος Κόσμος» των String Theory Ensemble, με guest star τον Αργύρη Μπακιρτζή. Η μουσική αυτή παράσταση με τον ασυνήθιστο συνδυασμό οργάνων (παραδοσιακό λαούτο και κλασικό πιάνο) και τις ξαφνικές εναλλαγές ύφους, αποτελείται από ένα ετερόκλητο ρεπερτόριο με ραψωδίες Λίστ δίπλα σε σουίνγκ και δημοτικά τραγούδια, πρελούντια Ραχμάνινοφ δίπλα σε βαλκανικές μουσικές και σονάτες Σκαρλάτι δίπλα σε fados και τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών.

Παράξενοι Κόσμοι στο Πλανητάριο
Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 18.30 και στις 19.30 (δύο προβολές)

Κι από τον παράξενο κόσμο μας στους παράξενους κόσμους του ηλιακού μας συστήματος, τη νέα προβολή στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Από την καυτή Αφροδίτη έως τον παγωμένο Πλούτωνα, από την γεμάτη ηφαίστεια Ιώ έως τον υπόγειο ωκεανό που κρύβει η παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης και από τις θάλασσες μεθανίου του Τιτάνα έως τα πέρατα της βαρυτικής «κυριαρχίας» του Ήλιου, η παράσταση αναδεικνύει την θαυμαστή πολυπλοκότητα των παράξενων κόσμων που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα. Απαραίτητα για την είσοδό σας είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει στο Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18.00 της ίδιας ημέρας.

Site Effects – 22 Προτάσεις στο Ίδρυμα Νιάρχου
Δέλτα Φαλήρου (οδηγίες πρόσβασης εδώ)
Από 2 έως 18 Οκτωβρίου

Η έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο Δέλτα του Φαλήρου, περιλαμβάνει –όπως μαρτυρά ο τίτλος της– 22 προτάσεις από τελειόφοιτους της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), οι οποίες θα παρουσιαστούν μέσα από σχέδια και μακέτες. Μέσα από τις εργασίες τους, οι φοιτητές ερευνούν τις δυνατότητες και τα μυστικά που «κρύβει» ένα έργο όπως το ΚΠΙΣΝ, ονειρεύονται τη διαφορετική όψη της πόλης μέσα από το πρίσμα του έργου αυτού και προτείνουν την μετεξέλιξή της στον 21ο αιώνα.

Η Ελλάδα μέσα από το διπλωματικό φακό στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο
Από 2 έως 11 Οκτωβρίου

Πώς βλέπουν οι ξένοι διπλωμάτες την Ελλάδα; Σε αυτό σκοπεύει να απαντήσει η έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, με τη συνεργασία επτά διαφορετικών πρεσβειών: του Βελγίου, της Κροατίας, της Τσεχίας, του Ιράκ, του Λιβάνου, της Ρωσίας και της Ελβετίας. Οι πρέσβεις και διπλωμάτες απαθανάτισαν την χώρα μας και επέλεξαν να αποκαλύψουν στο κοινό τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της φωτογραφικής τους πορείας κατά τη διάρκεια της θητείας τους, παρουσιάζοντας την Ελλάδα, τα τοπία και τη ζωή της μέσα από τα δικά τους μάτια. Μέσα από την έκθεση μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες από την ελληνική πραγματικότητα, και μέσα από το πολυπολιτισμικό τους υπόβαθρο, παρουσιάζουν την όψη της σύγχρονης Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας, όπως τη βλέπουν εκείνοι.

Το Σακάκι που Βελάζει στη Νέα Ιωνία
Ασκληπιού 4 (πίσω από τον ΟΤΕ), Νέα Ιωνία
Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 20.30

«Το σακάκι που βελάζει» είναι ένα έργο του Βούλγαρου συγγραφέα Στανισλάβ Στρατίεβ γραμμένο για να καταγγείλει τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας. Μιλάει για τον άνθρωπο που αγωνίζεται μέχρις εσχάτων για να τα καταφέρει ακόμα και όταν όλα και όλοι του πάνε κόντρα. Και πραγματικά τα καταφέρνει και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και τα εμπόδια που του παρουσιάζονται συνεχώς μπροστά του. Η παράσταση ανεβαίνει στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αστέρας της Νέας Ιωνίας, από αποφοίτους του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ Διάβαση.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου στον Άγιο Δημήτριο
Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 21.30

Η αυλαία των καλοκαιρινών εμφανίσεων του σχήματος του Θανάση Παπακωνσταντίνου κλείνει φέτος στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου με μία συναυλία που πραγματοποιείται στον Ασύρματο όπου, αντί εισιτηρίου εισόδου, ο κόσμος θα μπορεί να προσφέρει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μαζί του θα είναι οι Ματούλα Ζαμάνη, Δημήτρης Μυστακίδης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος , Σωτήρης Ντούβας, Κώστας Παντέλης, Κωστής Χριστοδούλου, Αντώνης Μαράτος, Αλέξανδρος Κτιστάκης.

Bliss Point στο Βυρσοδεψείο
Ορφέως 174, Βοτανικός, τηλ.: 210 3453203
Παρασκευή 9/10 και Σάββατο 10/10 στις 21.00

H ανατρεπτική Annika Lewis,με την performance Bliss Point, βάζει τον σύγχρονο άνθρωπο στο μικροσκόπιο, με τρόπο προκλητικό και ψυχαγωγικό, προσπαθώντας να καταρρίψει την κλασσική έννοια του τι αντιλαμβανόμαστε ως χορό και τι ως θέατρο.

Βαγγέλης Γερμανός, Simos Kokavesis & The Blues Co. στο Ηράκλειο
Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 20.00

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του, με ένα φεστιβάλ που ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στην πλατεία με το υπέροχο όνομα «Χαμόγελο του Παιδιού». Rock και blues super covers, κομμάτια απ' το album "Wild World", Dire Straits, Alvin Lee, Peter Green, Jimmy Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, αλλά και αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες, "συνθέτουν" τον μουσικό ιστό της βραδιάς.

Ένα φεστιβάλ… φανταστικό στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3680900
Σάββατο 3/10 και Κυριακή 4/10 από τις 11.00 ως τις 21.00

Το ΦανταστιCon 2015, το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο αποκλειστικά για το Φανταστικό, έρχεται με φόρα στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση για να μας παρασύρει σε κόσμους φανταστικούς, μέσα από happenings, προβολές ταινιών, τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών, επιμορφωτικά σεμινάρια και workshops, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, διαγωνισμούς, κληρώσεις και πολλές εκπλήξεις. Στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος, παρέλαση κοστουμιών, εργαστήριο κατασκευής αλυσιδωτού θώρακα, συναυλία χορωδίας με ρεπερτόριο αποκλειστικά από έργα fantasy και πολλά ακόμα, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Και ένα φεστιβάλ… τετράποδο στο MEC Παιανίας
Λεωφ. Λαυρίου 301, τηλ.: 210 6041410
Από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου

Το International Dog Festival επιστρέφει… κουνώντας την ουρά του, στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο του MEC Παιανίας. Η σούπερ ενδιαφέρουσα φετινή προσθήκη στο καθιερωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι η συμμετοχή της πάντα δραστήριας Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, στο περίπτερο της οποίας θα «τρέχουν» οι Ημέρες Υιοθεσίας, για όσους θέλουν να υιοθετήσουν έναν καινούριο φίλο, ή απλώς να παίξουν για λίγο με τα σκυλάκια της. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Dog Festival είναι, όπως πάντα, πλούσιο –δείτε το αναλυτικά εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v