5 ιδέες για χαλαρό ποτό στο κέντρο μετά τη δουλειά

Πέντε ωραία μπαράκια στο αθηναϊκό κέντρο μας σερβίρουν φθηνά απογευματινά ποτά και κοκτέιλ σε happy hours για να χαλαρώσουμε μετά την δουλειά.
5 ιδέες για χαλαρό ποτό στο κέντρο μετά τη δουλειά
του Γιώργου Κόκουβα

Τι θέλουμε μετά από ένα κουραστικό οκτάωρο (τουλάχιστον) στη δουλειά; Δύο απαντήσεις υπάρχουν: Η μία είναι να γυρίσουμε στο σπίτι, να παραγγείλουμε το πιο βαρύ delivery και να βουλιάξουμε στον καναπέ. Η άλλη είναι να μη γυρίσουμε στο σπίτι, να δώσουμε ραντεβού με την παρέα στο αθηναϊκό κέντρο και να εκτονώσουμε την ένταση της ημέρας με φθηνά ποτά, χαλαρή κουβεντούλα και απογευματινά happy hours. Και ενώ η ιδέα του delivery μας συγκινεί, την παρέα και το κέντρο της πόλης δεν τα αλλάζουμε με τίποτα. Γι’ αυτό και συγκεντρώνουμε πέντε ωραίες, χαλαρές διευθύνσεις για after office τσουγκρίσματα στις πιο εναλλακτικές πιάτσες του κέντρου, από την Κολοκοτρώνη ως την Ηπίτου. 

Blue Bird 
Ηπίτου 4, τηλ: 2103249616

Μικρό, χαριτωμένο, με ατμόσφαιρα μπιστρό αλλά κλίμα urban και παρεΐστικο, το Blue Bird του πιο ανερχόμενου πεζόδρομου στα πέριξ του Συντάγματος είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό ποτό μετά το γραφείο. Εδώ, θα αράξετε στα τραπεζάκια του πλακόστρωτου, θα ακούσετε τζαζ και blues μουσικές και θα απολαύσετε κοκτέιλ σε happy hour από τις 18.00 ως τις 20.00, στην τιμή των 6€. 

Homy 
Θησέως 18, τηλ: 2112145234

Πετύχατε καλή μέρα; Θα καθίσετε στις μαξιλάρες του πεζόδρομου. Θέλετε κάτι πιο ζεστό; Θα περάσετε στον όμορφο εσωτερικό χώρο με τις χειροποίητες λεπτομέρειες, που μοιάζει με σπίτι. Ψάχνετε κάτι ακόμα πιο πριβέ και cozy; Ανεβήκατε την ξύλινη σκάλα για να βρεθείτε στο βιομηχανικό πατάρι του Homy. Σε κάθε περίπτωση, θα απολαύσετε ωραίες εναλλακτικές, jazz και swing μουσικές, θα δοκιμάσετε σπιτική sangria ή μπύρες από 3€, καθώς και τα ωραιότατα κοκτέιλ – αγαπημένο μας αυτό με το ρούμι, τζίντζερ και μαρμελάδα σύκο, καθώς και το κοκτέιλ μαστίχας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. 

Barrett 
Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ: 2103218373

Στο δρομάκι της Πρωτογένους, εκεί όπου είχε το μονοπώλιο το Τρανζίστορ, εμφανίστηκε πλέον και το Barrett, ένα μπαράκι με ψαγμένες rock, indie, soul μουσικές, βιομηχανικό χώρο εντός και τραπεζάκια-πάγκους εκτός, στα πεζοδρόμια, από όπου παρελαύνει όλη η εναλλακτική Αθήνα για το γνωστό «to see and be seen». Εδώ, απολαμβάνουμε καθημερινά κοκτέιλ στα 7€, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη σε τιμές happy hour όλη τη μέρα, έως 5€. 

Όμικρον bar 
Λέκκα 12, τηλ: 2103222559

Στην άκρη της σούπερ-εναλλακτικής Στοάς Εμπόρων, μεταξύ Συντάγματος και πλατείας Καρύτση, το Όμικρον απλώνει πάγκους και τραπεζάκια στον industrial χώρο του με την κυρίως αίθουσα, τον ξεχωριστό χώρο με την μακρόστενη μπάρα και το μίνι-αίθριο στο βάθος. Εδώ οι μουσικές είναι χαλαρές, αλλά όχι σε χαμηλή ένταση, ο φωτισμός ατμοσφαιρικότατος, ενώ τα ποτά από τις 17.00 ως τις 20.00, τις ώρες δηλαδή που χρειαζόμαστε την after work… δόση μας, είναι οικονομικά, στα 5€. 

Key bar 
Πραξιτέλους 37, τηλ: 2103230380

Το Key έχει τους δικούς του φανατικούς θαμώνες, που βρίσκουν στον μικρό αλλά παρεΐστικο post modern χώρο του μια καλλιτεχνίζουσα γωνιά για κουβεντούλα και ποτό. Πλέον, ο χώρος του Key ανοίγει από τις 14.00, προσφέροντας και νοστιμότατη πίτσα, ενώ συνεχίζει με απογευματινά κοκτέιλ (από 6€) και φθηνά ποτά σε happy hour καθημερινά ως τις 20.00, στα 5€. Από τις 21.00, ξεκινούν τα DJ sets με ωραίες, ψαγμένες μουσικές, ενώ στο πατάρι του μαγαζιού φιλοξενούνται τακτικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v