Βεάκη: Café και μπαρ στον hot δρόμο του Περιστερίου

Καταπληκτικά κοκτέιλ, δροσερά ή… αχνιστά καφεδάκια, groovy μουσικές και τραπεζάκια έξω στην ολοένα ανερχόμενη πιάτσα της Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι.
Βεάκη: Café και μπαρ στον hot δρόμο του Περιστερίου
Τους mainstream συνειρμούς που σας γεννά η γειτονιά της, ξεχάστε τους. Η φρέσκια καφε-δο-γειτονιά του Περιστερίου «κεντρίζει» όσο πρέπει, και τα σούπερ ενδιαφέροντα στέκια της την στέλνουν… γραμμή σε λίστες με παγκόσμια top-25. Ιδού τα έξι πιο αγαπημένα μας café και bar στην Αιμιλίου Βεάκη του Περιστερίου. 

Mind the Cup
Αιμίλιου Βεάκη 29, τηλ: 210 5776010

Το ίδιο το BuzzFeed το έχρισε πέρυσι ένα από τα 25 καλύτερα café του κόσμου και ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε; Φρεσκοκαβουρδισμένος καφές από επιλεγμένους συνεταιρισμούς το πρωί, καταπληκτικά κοκτέιλ το βράδυ, ενδιαφέρον βιομηχανικό design μέσα και τραπεζάκια έξω κάτω από τα ψηλά δέντρα και ανάμεσα στα παρτέρια της Βεάκη… για όσο ακόμα προλαβαίνουμε. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€, και τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€. 

Kika Café Aperitivo 
Αιμ. Βεάκη 35 και Δήλου, τηλ: 210 5737300

Μοσχοβολιστός μιλανέζικος καφές για τους «πρωινούς» τύπους και προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια κοκτέιλ για τους βραδινούς. Τα δυνατά χαρτιά του Kika, όμως, δεν σταματούν εδώ. Μας αρέσουν και οι μουσικές του, που κινούνται στο φάσμα της funk/swing jazz και η ποπ διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, η οποία συναγωνίζεται σε «δροσιά» τα τραπεζάκια έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο. Δοκιμάστε το mojito στην αυθεντική του συνταγή από την κουβανέζικη Bodeguita όπου μια φορά κι έναν καιρό το έπινε ο Hemingway, την special μαργαρίτα ή τις τροπικές εκδοχές των δύο κοκτέιλ που προτείνουν οι mixologists του Kika, με γεύσεις μάνγκο, λίτσι, παπάγια και τζίντζερ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. 

Manor House 
Αιμ. Βεάκη 36, τηλ: 2105744060

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε το υπέροχο Manor House με μία και μόνο λέξη, αυτή θα ήταν «πειραματισμός»: Περίεργα χαρμάνια καφέ (ζητήστε, για παράδειγμα, τον κοσταρικανό καφέ), κάνουν παρέα με μοριακά κοκτέιλ και ποδήλατα κρεμασμένα στους τοίχους, τα iPad έρχονται στο τραπέζι σας για να τσεκάρετε τα mail σας αν χρειαστεί, και οι ταινίες που προβάλλονται στον τοίχο της απέναντι πολυκατοικίας εξασφαλίζουν το χάζι το επιούσιο. Αγαπημένο σημείο, φυσικά, η όμορφη ταράτσα, όπου μπορούμε όταν το επιτρέπει ο καιρός να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω μαζί. Το απλό ποτό κοστίζει 6,50€, τα δε κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€. 

Bistro espresso bar & crepe
Αιμίλιου Βεάκη 23, τηλ: 210 5713777

Έχει και η Βεάκη το δικό της μπιστρό, και είναι ακριβώς τόσο ρομαντικό όσο πρέπει: Με φαναράκια απλωμένα κάτω από τα δέντρα των παρτεριών και ξύλινα τραπεζάκια με παγκάκια ντυμένα με μαξιλάρια, με παλιά παντζούρια που γίνονται τραπέζια στον εσωτερικό χώρο. Η μουσική κινείται σε νοσταλγικούς ‘80s και ‘90s ρυθμούς, ενώ ως στέκι προσφέρεται είτε για χαλαρό καφέ από το πρωί, είτε για τσιμπολόγημα με ωραίες επιλογές από κρέπες, σαλάτες, μπαγκέτες και αραβικές πίτες. Οι τιμές του καφέ ξεκινούν από 2,50€, ενώ τα απλά ποτά κοστίζουν 5€ και τα special 6€.

Grapes
Αιμίλιου Βεάκη 58

Και από το μπιστρό περνάμε στην άλλη αγαπημένη μόδα που ήρθε για να μείνει, το wine bar, που βρήκε τον άξιο εκπρόσωπό του στη Βεάκη στο πρόσωπο του Grapes. Στον ατμοσφαιρικό του χώρο, αλλά και στα τραπεζάκια που απλώνονται έξω, δοκιμάζουμε 100 διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα (34 εκ των οποίων και σε ποτήρι) τις οποίες συνοδεύουμε με λαχταριστά δημιουργικά μεζεδάκια από τον κατάλογο που επιμελήθηκε ο Χρύσανθος Καραμολέγκος –σκεφτείτε χοιρινά σουβλάκια με πιπεριές, μαριναρισμένα σε γλυκόξινη σάλτσα, πατάτα ψητή με λουκανικάκι chorizo, καυτερή σάλτσα και τυρί και μπρουσκέτες με σως φέτας και προσούτο.

Whatever
Αιμίλιου Βεάκη 41

Παντρεύει τα βιομηχανικά με τα κλασικά στοιχεία στη διακόσμησή του, οργανώνει και δυνατά πάρτι με διαφορετικούς προσκεκλημένους DJs να εναλλάσσονται στα decks, και μας σερβίρει ωραιότατα καφεδάκια από το πρωί, και εξαιρετικά κοκτέιλ αργότερα. Αν χρειάζεστε συστάσεις, ξεκινήστε από το Passion Strawberry, με ρούμι, φράουλα και passion fruit. Προσθέστε σε όλα αυτά λαχταριστά πρωινά και σνακ (φρεσκοψημένες βάφλες, κανείς;) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, και έχετε όλους τους σωστούς λόγους για να πιάσετε τραπεζάκι στο Whatever.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v