Η βόλτα του Σαββάτου: Από τον Υμηττό… στο Μεξικό

Φυσιολατρική εξόρμηση στον Υμηττό, μεξικάνικη κουζίνα και κοκτέιλ στο Σύνταγμα έχει το πρόγραμμά μας για το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Από τον Υμηττό… στο Μεξικό
Αυτό το Σάββατο θα ξυπνήσουμε νωρίς, για να πάμε να προϋπαντήσουμε το φθινόπωρο στον Υμηττό (γιατί να προϋπαντούμε στην εξοχή μόνο τον Μάιο, δηλαδή;) και εν συνεχεία θα κάνουμε ένα ταξιδάκι-αστραπή στο Μεξικό μέσω Συντάγματος. Ακολουθείτε;

Πρωί με ήχους του δάσους στον Υμηττό

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών αρχίζει ξανά τις βόλτες της στο πανέμορφο δάσος του Υμηττού, με αφορμή την έναρξη του φθινοπώρου. Έτσι λοιπόν, στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου φοράμε τα αθλητικά μας παπούτσια και ανηφορίζουμε οικογενειακώς μέχρι τη Μονή Καισαριανής, πίσω από την οποία θα βρούμε τον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, απ’ όπου αρχίζουν οι περιπέτειές μας.

Μέσα από οικογενειακά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες, μικροί και μεγάλοι θα βρεθούμε πιο κοντά στη ζωή των κατοίκων του αισθητικού δάσους και θα τους γνωρίσουμε καλύτερα. Τις δημιουργικές δραστηριότητες του οικογενειακού προγράμματος, που διαρκεί δύο ώρες, από τις 11.00 ως τις 13.00, συντονίζουν η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη. Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ ανά οικογένεια. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, στα τηλέφωνα 210 7220866 και 6945380044.

Απογευματάκι στο Μεξικό (μέσω Συντάγματος)

Για να αναπληρώσουμε τις χαμένες μας θερμίδες, κατηφορίζουμε στο Σύνταγμα, για να πιάσουμε ένα από τα τραπεζάκια που απλώνει έξω στο σχεδόν μυστικό, κουκλίστικο πεζοδρομάκι της Πετράκη η μεξικάνικη Taqueria Maya. Τι θα δοκιμάσουμε εδώ; Λαχταριστές πικάντικες δημιουργίες όπως burritos, tacos, quesadillas και –το αγαπημένο μας– burrito bowl, με όλα τα διαλεχτά υλικά του μπουρίτο σε πιάτο, για να μην ανησυχείτε για ατυχήματα με τορτίγιες που σπάνε, τρέχουν και στάζουν πάνω σας επειδή τις παραγγείλατε παραγεμισμένες.

Για καθεμία από αυτές τις λαχταριστές σπεσιαλιτέ, διαλέγετε γέμιση (κοτόπουλο, μοσχαράκι, χοιρινό ή λαχανικά), συνοδευτικά και ένταση… καυτερότητας της σάλτσας (καθόλου, μέτρια, καυτερή ή πολύ καυτερή) προσθέτετε εξαίσιο γκουακαμόλε και απολαμβάνετε συνοδεία εξαιρετικής μαργαρίτας –όχι γρανίτας, κανονικής μαργαρίτας, σερβιρισμένης σε γυάλινο ποτήρι, όπως θα την πίνατε σε μπαρ. Οι τιμές για τα μπουρίτο κυμαίνονται στα 5,50-6,50€ και για τις μαργαρίτες στα 7€.

Βράδυ με κοκτέιλ

Για να κλείσουμε το βράδυ μας, δε χρειάζεται να πάμε μακριά. Ακριβώς απέναντι από την Taqueria Maya απλώνει τα τραπεζάκια του το νέο αγαπημένο μας στέκι στο κέντρο, το σινεφίλ μπαράκι που ακούει στο όνομα 21 Grams. Στα τραπεζάκια του, που είναι στολισμένα με γλάστρες, καταφτάνουν μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ που έχουμε πιεί τελευταία, με βάση το ρούμι αλλά και τα ελληνικά αποστάγματα, ενώ οι μουσικές κινούνται σε όλο το φάσμα του indie, χωρίς να λένε όχι και σε μερικά κινηματογραφικά περάσματα. Οι δε τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7€.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v