Οι καλύτερες μπυραρίες στο Χαλάνδρι

Ψαγμένες ετικέτες, πανέμορφες αυλές, ζουμερά burgers και… όλα όσα συμβαίνουν στις καλύτερες μπυραρίες του Χαλανδρίου.
Οι καλύτερες μπυραρίες στο Χαλάνδρι
της Ηρώς Κουνάδη

Δροσεροί κήποι, τραπεζάκια έξω, βαρέλια γεμάτα μπύρες που αγνοούσατε την ύπαρξή τους, ζουμερές λουκανικο-ποικιλίες και ακαταμάχητα burgers για να μην πιείτε ξεροσφύρι. Το Χαλάνδρι έχει πέντε καταπληκτικές διευθύνσεις για τις μπυροποσίες μας.

Local
Χαϊμαντά 25, τηλ.: 694 0864443
(*) Επιστρέφει από τις καλοκαιρινές της διακοπές την 1η Σεπτεμβρίου

Τρέφει μεγάλη αδυναμία στις βρετανικές και τις αμερικάνικες μπύρες, φιλοξενεί συχνά πυκνά guest βαρέλια από διάφορα μέρη του κόσμου, και μας συστήνει ψαγμένες ετικέτες με δυσπρόφερτα ονόματα. Τα pints σε αυτή την σούπερ παρεΐστικη ιρλανδέζικη pub ξεκινούν από 3,50€, ενώ τα μπουκάλια κυμαίνονται από 5€ έως 8€. Η δε μουσική φλερτάρει έντονα με τα punk ακούσματα, ενισχύοντας την sui generis ατμόσφαιρα. Σημειώστε ότι η Local pub δεν σερβίρει φαγητό, ακριβώς δίπλα όμως το Bites & Pints του ίδιου ιδιοκτήτη φροντίζει για τα λαχταριστά burger με τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε τις μπύρες σας.

Le Roi
Παπανικολή 18, τηλ: 210 6892104

Μια από τις πιο αγαπημένες μας αυλές στο Χαλάνδρι, παίζει αυστηρά και μόνο ροκ μουσικές, σερβίρει με την ίδια άνεση ψαγμένες μπύρες και ωραία κοκτέιλ, και φτιάχνει ατμόσφαιρα με ένα σωρό ετερόκλητα αντικείμενα στον χώρο: Φλιπεράκια, πυξίδες, jukebox, ταξίμετρα, πυροσβεστήρες, βέσπες και κάθε λογής (ροκ) αντίκες συναποτελούν το ντεκόρ μέσα στο οποίο τρέχουν και χοροπηδάνε χαρούμενα κουνελάκια –αληθινά, ναι. Η μπύρα εννοείται ρέει άφθονη, ξεκινώντας από τα 5€, ενώ τα ποτά και τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-9€.

Ζύθος
Κολοκοτρώνη 8, Πλατεία Δούρου, τηλ.: 210 6896700

Ξύλινα μπαλκονάκια, καταπράσινος κήπος, ωραίες μουσικές κι ένα μενού που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ετικέτες σε μπουκάλι και οκτώ βαρέλια, μεταξύ των οποίων οι τσέχικες Közel και Staropramen και η φρουτένια weiss Hacker Pschorr. Το φαγητό κινείται σε κλασικά γερμανικά μονοπάτια, η ποικιλία με τα εξαιρετικά λουκάνικα αποτελεί το απόλυτο hit, ενώ το «ρωμαϊκό όργιο» είναι η σταθερή προτίμηση κάθε μεγάλης παρέας: σερβίρεται σε ξύλινη πιατέλα που αγγίζει το ένα μέτρο σε μήκος, και σερβίρεται αυστηρά και μόνο σε… μερακλήδες. Αναλυτικά το μενού, με τις τιμές του, μπορείτε να το δείτε εδώ.

1920
Αγίας Παρασκευής 110, τηλ: 210 6813029

Μια καγκελόπορτα οδηγεί στον καταπράσινο κήπο του αρχοντικού διώροφου «ναού της μπύρας» στα σύνορα Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής. Τα όμορφα τραπέζια του «1920» φιλοξενούν όχι μόνο τις μπυροκατανύξεις του καλοκαιριού, με επιλογή από περίπου 40 ετικέτες μπύρας, αλλά και ωραίες γεύσεις για να τις συνοδεύσουμε – η ποικιλία κρεατικών και το ωραίο σουβλάκι θα σας χορτάσουν και με το παραπάνω. Οι μπύρες ξεκινούν από τα 3,50€ - για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 20-25€ - μάθετε περισσότερα εδώ.

Beer Academy
Καρέλλα 45 και λεωφ. Κηφισίας, τηλ: 210 6817170

Πιάνουμε τραπεζάκι στον όμορφο κήπο με τα δέντρα και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, και συνοδεύουμε την μπύρα μας με ωραίες λουκανικο-ποικιλίες, ζουμερά burgers, φρέσκες σαλάτες, κότσι και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Η ποικιλία σε μπύρες είναι ικανοποιητική, με πέντε βαρέλια και περί τις 80 ετικέτες σε μπουκάλι, ενώ οι μουσικές παίζουν στη χαμηλή ένταση που ενθαρρύνει τις συζητήσεις. Για ένα πλήρες γεύμα, θα υπολογίσετε περί τα 20-25€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v