H έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και θερινό σινεμά

Αυτό το Σάββατο κατευθυνόμαστε προς Μάτι, απολαμβάνουμε βουτιές και ψαρομεζέδες, επιστρέφουμε εν Αθήναις για θερινό στην Πλάκα και ολοκληρώνουμε με σούπερ ποτάκι.
H έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και θερινό σινεμά
Η (μισο) άδεια Αθήνα συνεχίζει να μας εμπνέει για ακόμα μια εβδομάδα να την τιμήσουμε όταν φοράει τα βραδινά της. Όμως πριν από αυτό οφείλουμε να ρίξουμε ακόμα μια βουτιά - Σάββατο γαρ- σε παραλία όμορφη, να τσιμπήσουμε θαλασσινά μεζεδάκια με εξίσου όμορφη θέα και να απολαύσουμε ωραία ταινιούλα σε θερινό σινεμαδάκι.

Ψήνεστε να μας ακολουθήσετε;

Βουτιά στα Ανατολικά
Παίρνουμε καφεδάκι σε πλαστικό ποτήρι για τον δρόμο, μπαίνουμε Αττική Οδό (ή Μεσογείων – Μαραθώνος για τους οικονόμους) και βάζουμε πλώρη για… Μάτι. Όχι για να πάρουμε, αλλά για να βουτήξουμε στους μη οργανωμένους και ήσυχους βοτσαλωτούς κολπίσκους που εκτείνονται μέχρι τον Άγιο Ανδρέα. Αγαπημένος μας εκείνος ακριβώς κάτω από τον οικισμό της Αμπελούπολης, ο οποίος πλαισιώνεται από φουντωτά πεύκα και βράχια τα οποία δημιουργούν μικρές σπηλιές κάτω από τις οποίες βρίσκουν καταφύγιο όσοι αναζητούν σκιά και δροσιά. Καλού κακού, πάρτε μαζί και μια ομπρέλα σε περίπτωση που δεν βρείτε θέση εκεί.

Θαλασσινοί μεζέδες με θέα στη Ραφήνα
Αφού σκουπίσουμε άμμους από τα πόδια, επιστρέφουμε στο αυτοκίνητο και κατευθυνόμαστε στο αρκετά όμορφο λιμάνι της Ραφήνας, όπου τα Καβούρια του Ασημάκη σερβίρουν φρέσκο ψάρι και εξίσου φρέσκους θαλλασο-μεζέδες με θέα τα πλοία που έρχονται και φεύγουν. Εδώ θα δοκιμάσουμε σούπερ γαύρο μαρινάτο, σαλατούρι (σαλάχι τεμαχισμένο με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο), χταποδάκι ψητό, μπακαλιαράκια τηγανιά, ζουμερά καλαμαράκια τηγανιτά φρέσκα, πεντανόστιμη σαλάτα σταμναγκάθι και εξαιρετικές γαρίδες σαγανάκι. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ ανά άτομο (εκτός και αν πάρετε φρέσκο ψάρι) συνοδεία ούζου ή μπύρας.

Επιστροφή στο σπίτι και ξεκούραση
Ζζζζζζ…

Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μες τα θερινά τα σινεμά
Μπορεί το Σάββατο το αυγουστιάτικο φεγγάρι να μην είναι στο peak του, όμως μια χαρά συντροφιά θα μας κρατήσει ενώ απολαμβάνουμε την κλασσική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Μάρνι» σε ένα από τα ομορφότερα αθηναϊκά θερινά σινεμά, το Cine Paris, το οποίο σημειωτέον κοντεύει έναν αιώνα ζωής.

Η κεντρική ηρωΐδα της ταινίας, η Μάρνι, είναι μια κλεπτομανής που λιποθυμά όταν βλέπει κόκκινο χρώμα. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας γοητευμένος μαζί της την προσλαμβάνει στην επιχείρησή του, γνωρίζοντας για την νεύρωσή της. Την συλλαμβάνει επ΄αυτοφόρω και την πιέζει να τον παντρευτεί. Η γυναίκα του αποδεικνύεται ψυχρή. Ψάχνοντας το παρελθόν της ανακαλύπτει πως όταν ήταν παιδί σκότωσε έναν πελάτη της ιερόδουλης μητέρας της. Η αποκάλυψη αυτή θα είναι ο καταλύτης εκείνος για να απελευθερωθεί από τις ενοχές της.
Η ταινία προβάλλεται στις 20:45 και 23:10.

Ποτάκι με ωραίες μουσικές
Και από την Πλάκα μεταφερόμαστε στο γνωστό και μη εξαιρετέο δρομάκι κάτω από την Αθηνάς που μας πρωτοσύστησε το Τρανζίστορ, για να πιάσουμε τραπεζάκι στο άρτι αφιχθέν Barrett. Ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει ωραία καφεδάκια, στήνει και hip parties με μερικές από τις καλύτερες ομάδες της πόλης στα decks, παίζει ωραίες indie και rock μουσικές, έχει και καλές τιμές. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, το ποτήρι κρασί και οι μπύρες 4€ και τα (κλασικά) κοκτέιλ 7,50€. 



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v