5 καλοκαιρινά μπαράκια σε δροσερές πλατείες

Μεταξουργείο, Αγία Ειρήνη, Εξάρχεια, Πετράλωνα, Παγκράτι: Επιστρέφουμε στις κορυφαίες πιάτσες του κέντρου και πίνουμε το ποτό μας σε 5 δροσερές πλατείες.
5 καλοκαιρινά μπαράκια σε δροσερές πλατείες
Δροσερό πλακόστρωτο, ωραίες πλατείες στο κέντρο, και ακόμα ωραιότερα μπαράκια με κρύα κοκτέιλ. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για την καλοκαιρινή σας έξοδο; Ιδού πέντε «ευάερες» διευθύνσεις για τα θερινά αθηναϊκά βράδια σας. 

Μπλε Παπαγάλος 
Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, τηλ: 2110121099
Ο πιο αρτιστίκ παπαγάλος της πόλης, εκτός από τον όμορφο, ρετρό εσωτερικό χώρο του που φιλοξένησε τις πιο swing βραδιές μας τον χειμώνα, τώρα απλώνει τα τραπεζάκια και τις φερ φορζέ καρέκλες του στο δροσερό πλακόστρωτο της πλατείας Αυδή δίπλα στην Δημοτική Πινακοθήκη του Μεταξουργείου, και μας σερβίρει ποτά στα 6€, ποικιλία από ελληνικές μπύρες με ωραίο finger food για να τις συνοδεύσετε. Η συνήθεια του swing δεν ξεχνιέται ούτε το καλοκαίρι – δεν αποκλείεται να πετύχετε την ομάδα Lindy Hop να παραδίδει μαθήματα χορού κάτω από τα δέντρα. 

Floral 
Θεμιστοκλέους 80, πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 2103800070

Η μπλε πρόσοψη του Floral είναι το μόνο στοιχείο που θυμίζει πια τον λόγο που το κτίριο στο οποίο φιλοξενείται, ονομάζεται Μπλε Πολυκατοικία. Στο ισόγειο αυτού του ιστορικού κτιρίου, και στα τραπεζάκια της πλατείας, βρίσκουν το καταφύγιό τους οι φοιτητές των Εξαρχείων, οι φίλοι της λογοτεχνίας και οι λάτρεις του swing, οι οποίοι συγκεντρώνονται εδώ για ποτό, κουβεντολόι, ωραία events και δροσιστικά κοκτέιλ (το ποτό στοιχίζει 6€ και τα κοκτέιλ 8€). 

Αρbarόριζα 
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

Νεανική και γεμάτη ελληνικές γεύσεις, από τα κοκτέιλ ως τα μεζεδάκια της, η Αρbarόριζα του Παγκρατίου επιβλέπει από το υπερυψωμένο «πεζούλι» της την πλατεία Πλαστήρα και μας προσκαλεί για βράδια με παρεΐστικη διάθεση και επιλογές όπως κοκτέιλ με μαστίχα, κόκκινο κρασί, ούζο και αρμπαρόριζα από 4,50€. Συνδυάστε τα με πιάτα για την παρέα, όπως ρολάκια τορτίγιας ή πατάτες με τυρί και μπέικον, που στοιχίζουν περί τα 3-5€. 

Βραζιλιάνα 
Αρκάδων 4, Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 2117108428

Νεανική και χύμα, η Βραζιλιάνα απλώνει τις καρέκλες της στην πιο όμορφη πιάτσα των Πετραλώνων και μας θυμίζει στιγμές φοιτητικής ραστώνης με μεσημεριανό καφέ στην πλατεία, που καταλήγουν με μπύρες και ποτό, όσο οι guest μπάντες παίζουν απογευματινά groove-άτα live. Το ποτό στοιχίζει 6€, η μπύρα από 3€ και τα κοκτέιλ από 7€. 

Rooster 
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, τηλ: 2103224410

Από τους πρώτους διδάξαντες της πλατείας, πριν γίνει το πιο καυτό spot του κέντρου, το gay café bar στην σκιά της Αγίας Ειρήνης μας υποδέχεται όλους χωρίς διακρίσεις, στα τραπεζάκια που απλώνει στην πάνω πλευρά της πλατείας, πίσω από την εκκλησία, και σερβίρει καλοκαιρινά κοκτέιλ στα 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v