Η βόλτα του Σαββάτου: Μουσική για παράξενες πόλεις

Δωρεάν συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ξενάγηση στην Αθήνα του 19ου αιώνα και βουτιές στο κέντρο της πόλης. Απ’ όλα έχει η βόλτα μας αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Μουσική για παράξενες πόλεις
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό το Σάββατο, καθώς οι δωρεάν συναυλίες και τα υπαίθρια χορευτικά πάρτι για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, εξερευνούμε με τα πόδια μια παράξενη πόλη –την δική μας– όπως ήταν τον 19ο αιώνα, και χαράζουμε μουσική διαδρομή στους δρόμους της. Αλλά πρώτα, δροσιζόμαστε με βουτιές μετά θέας σε μια εν πολλοίς άγνωστη πισίνα του κέντρου.

Πρωινές βουτιές και καφεδάκι στην Πειραιώς

Οι εποχές που πληρώναμε 25€ για να βουτήξουμε σε μια αθηναϊκή πισίνα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό το Σάββατο, γιορτάζουμε την επερχόμενη έναρξη του καλοκαιριού (την Κυριακή 21 Ιουνίου, επισήμως) με μακροβούτια στην ταράτσα του Dorian Inn, στο 15 της οδού Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια. Η πισίνα, που απολαμβάνει πανοραμική θέα στο γοητευτικό χάος της μικρής μας πόλης, ανοίγει τις πόρτες της στις 10.00 το πρωί, και η είσοδος κοστίζει 10€ με καφέ.

Απογευματινός περίπατος σε μια Παράξενη Πόλη

Θέλετε να δείτε πού φύτεψαν για πρώτη φορά ντομάτες στην Αθήνα; Ποιο είναι το πιο παλιό κτίριο που διατηρείται στην πόλη; Πού έκαναν χαμάμ από όλους τους μαχαλάδες κατά την Τουρκοκρατία; Το Σάββατο 20 Ιουνίου από τις 18.00 ως τις 20.00 θα ακολουθήσουμε την ξενάγηση της ομάδας Big Olive «Παράξενες Διαδρομές: Η Αθήνα μέσα από το βλέμμα των περιηγητών του 19ου αιώνα» και θα τα μάθουμε όλα. Η ξενάγηση κοστίζει 6€ το άτομο, ξεκινά από την Διπλάρειο Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου (όπου τρέχει και η σούπερ ενδιαφέρουσα έκθεση Strange Cities) και καταλήγει στο Ίδρυμα Ωνάση, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Βράδυ με μουσικές

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής πλημμυρίζει –τι άλλο;– μουσικές την πόλη από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου, κι εμείς χαράσσουμε μια μελωδική διαδρομή για το βράδυ μας: Ξεκινώντας από το αγαπημένο μας Super Fly στο Παγκράτι, στις 20.30, που φιλοξενεί υπαίθριο live με τους Idra Kayne και guest DJ τον Jerome, συνεχίζουμε… κεντρικά, γιατί στον πεζόδρομο της Θησέως στήνουν στις 21.30 πάρτι με nu disco, house και electro τα αγαπημένα μας μπαράκια (Ippo, Einstein, Homy και Drunk Sinatra).

Εναλλακτικά, αν είστε λάτρεις των ατμοσφαιρικών μουσικών περισσότερο από τα υπαίθρια dance parties, ραντεβού στις 21.00 στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με μελωδίες του μεσοπολέμου, της επιθεώρησης, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας, για ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην Αθήνα μια άλλης εποχής, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και τα 6α γενέθλια του Μουσείου.

Μία ώρα αργότερα, στις 22.30 το άλλο πολυαγαπημένο μας μπαράκι, το Soiree de Votanique, συνεχίζει ακάθεκτο το επταήμερο αφιέρωμά του στον Tom Waits, με ένα jazz live από τον τρομπετίστα Στέλιο Χατζηκαλέα και τον πιανίστα Κώστα Γιαξόγλου.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v