Παγωμένες μπύρες και χορταστικές ποικιλίες στην Αθήνα

Πέντε διευθύνσεις για να απολαύσετε παγωμένες μπύρες και λαχταριστές ποικιλίες μεζέδων σε αγαπημένες μπυραρίες της Αθήνας.
Παγωμένες μπύρες και χορταστικές ποικιλίες στην Αθήνα
Ένα καταπράσινο beer garden που μας σερβίρει βερολινέζικα λουκάνικα. Μία ροκ γωνιά στα δυτικά προάστια που ξέρει από finger food. Αυθεντικές σκοτσέζικες και ιρλανδέζικες παμπ στην καρδιά της Αθήνας που μας χορταίνουν οικονομικά, όσο η μπύρα ρέει άφθονη από το βαρέλι. Και πολλά ακόμα νόστιμα «μυστικά» συγκεντρώνουμε παρακάτω, για να συνοδεύσετε τις καλοκαιρινές μπυροκατανύξεις σας, σε πέντε αγαπημένες μπυραρίες της πόλης. 

Tar 
Λεωφόρος Ηρακλείου 34, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102237717

Από τις παλαιότερες μπυραρίες της πόλης, η Tar ξεχωρίζει για τον όμορφο χώρο της, ένα γοητευτικό αρχοντικό του Μεσοπολέμου που το καλοκαίρι μας σερβίρει στον δροσερό του κήπο. Τις έξι βαρελίσιες μπύρες, τις εννέα ελληνικές ετικέτες, και την ικανοποιητική ποικιλία από weiss, lager, pils, μηλίτες, «σπέσιαλ» και μαύρες μπύρες τις συνοδεύουμε με το Schweinshaxen, το… δίκιλο χοιρινό κότσι, σπεσιαλιτέ του μαγαζιού ή με πλατό "του Βαυαρού" (γερμανικά αλλαντικά, λουκάνικα, τυριά, κρεμμυδόπιτα και πατατοσαλάτα), "του Γερμανού" (μικρή ή μεγάλη ποικιλία από λουκάνικα) ή "του Ξυλοκόπου" (πλατό με χοιρινές μπριζόλες, κοτόπουλο και χωριάτικα λουκάνικα). Ωραιότατες και οι ποικιλίες τυριών, ορεκτικών, τα βερολινέζικα currywurst και τα “beergers” σε χορταστικές μερίδες. Υπολογίστε περί τα 15€ για να χορτάσετε και μπύρα και φαγητό. 

Pentagram 
Πράσινου Λόφου 5, Ηράκλειο Αττικής, τηλ: 2155405339

Σούπερ-παρεΐστικη ατμόσφαιρα δημιουργεί κάθε βράδυ η ηρακλειώτικη μπυραρία που αγαπά ιδιαίτερα το ελληνικό ροκ αλλά και τα ακουστικά rock/blues live, η οποία όμως μας κερδίζει και με τις γεύσεις της. Με την μπύρα μας, δοκιμάζουμε ποικιλίες μεζέδων, όπως τα πουράκια με λουκάνικο και λιαστή ντομάτα, τις πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου, την παραδοσιακή βαυαρέζικη πίτσα Plotz με καπνιστό bacon, κρεμμύδι, μαϊντανό, μπούκοβο και ρίγανη, και ποικιλίες τυριών, αλλαντικών, λουκάνικων, κρεατικών ή finger food, όλες σε μικρό και μεγάλο μέγεθος αναλόγως τις ορέξεις και το μέγεθος της παρέας. Υπολογίστε περί τα 10-15€ για μια χορταστική μπυροκατάνυξη. 

Arch Beer House 
Εθνικής Αντιστάσεως 91-93, Περιστέρι, τηλ: 2105752992

Ένας όμορφος χώρος από ξύλο και πέτρα, με χαμηλό ατμοσφαιρικό φωτισμό και rock soundtrack μαθαίνει στα δυτικά προάστια να πίνουν μπύρα, υπό τα άγρυπνα βλέμματα θρύλων όπως ο Χέντριξ, ο Κούπερ, ο Μέρκιουρι, η Τζόπλιν και ο Κομπέιν που φιγουράρουν στους τοίχους. Εδώ θα δοκιμάσετε πάνω από 100 διαφορετικές μπύρες, 16 εξ αυτών Draught, ενώ από μπουκάλια θα διαλέξετε από κάθε πιθανή εκδοχή – weisse, trappist, abbaye, Indian pale ale, ale, pils, lager, limbic, χωρίς αλκοόλ, stout-porter, μηλίτες, ελληνικές ζυθοποιίες, φρουτένιες μπύρες, και η λίστα δεν έχει τέλος. Όσο για το φαγητό, ξεχωρίζουμε το χορταστικό mix grill και τις ποικιλίες γερμανικών λουκάνικων, κροκετών, αλλαντικών και τυριών, αλλά δεν μπορούμε να αντισταθούμε και σε άλλες επιλογές finger food, όπως την παραδοσιακή βαβαυρέζικη κουλούρα, το καυτερό λουκάνικο ή το ιταλικό ψωμί Spitz με προσούτο και φιλαδέλφεια. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο για άφθονη μπύρα και μεζέδες. 

The Wee Dram 
Κονοπισοπούλου 23, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106916509

Στην πιάτσα της Πανόρμου θα βρείτε τη μοναδική αυθεντική σκοτσέζικη μπυραρία της Αθήνας, η οποία είναι και άκρως οικονομική: Κάθε Δευτέρα απολαμβάνουμε βαρελίσια Άλφα με 2€ (το μισό λίτρο), κάθε Τρίτη και Τετάρτη όλες τις βαρελίσιες μπύρες σε μειωμένη τιμή – γενικότερα οι μπύρες ξεκινούν από τα 3,50€, ενώ τα ποτά και το σκοτσέζικο ουίσκι κυμαίνονται στα 5€. Φυσικά, δεν μένουμε νηστικοί: Στους πάγκους καταφθάνουν πέντε διαφορετικές εκδοχές τηγανητής πατάτας (bowl of chips με τσένταρ και ξύδι, με σάλτσα κάρρυ, με καφέ σος Εδιμβούργου κ.α.), λαχταριστά onion rings, burgers με τηγανητά αυγά ή τσίλι κον κάρνε και μεγάλες ποικιλίες κρεατικών που χορταίνουν ως και τέσσερα άτομα (ζητήστε το Big Yin Platter). Υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο. 

James Joyce 
Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, τηλ: 2103235055

Από την Πανόρμου μεταφερόμαστε στο Μοναστηράκι, και από τη Σκωτία ταξιδεύουμε στην Ιρλανδία, χάρη στην ιρλανδέζικη James Joyce, την παμπ στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου που διαθέτει πέντε διαφορετικά βαρέλια και ικανοποιητική ποικιλία από ετικέτες μπύρας και ιρλανδέζικου ουίσκι. Το περιβάλλον αυθεντικά δουβλινέζικο, στις οθόνες παίζουν ασταμάτητα αθλητικοί αγώνες, και στους πάγκους σερβίρονται από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ νοστιμιές όπως παραδοσιακή πίτα ψαριού, ραγού από συκωτάκια κοτόπουλου, πλατό τυριών και αλλαντικών, fish and chips, Guinness pie από μοσχάρι και την ομώνυμη μπύρα, ενώ δεν θα χάσετε ακόμη κι αν επισκεφθείτε την μπυραρία νωρίς το πρωί – από τις 10.00 σερβίρεται full irish breakfast με λουκάνικα, μπέικον, πουτίγκα, μανιτάρια, ψητή ντομάτα, αυγά, φασόλια, κροκέτα και φρυγανισμένο ψωμί (10,50€). Για μια πλήρη μπυροκατάνυξη με φαγητό, υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v