All day στέκια για… όλες τις χρήσεις στην Αθήνα

Οκτώ αγαπημένες διευθύνσεις για all day διασκέδαση στην Αθήνα, είτε θέλετε καφέ το πρωί, είτε φαγητό το μεσημέρι ή κοκτέιλ και πάρτι το βράδυ.
All day στέκια για… όλες τις χρήσεις στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Σερβίρουν καφέ και πρωινό από νωρίς. Συνεχίζουν με νόστιμα πιάτα και ποικιλίες. Κι όταν βραδιάζει, την σκυτάλη παίρνουν οι mixologists για να δημιουργήσουν δροσιστικά κοκτέιλ. Οκτώ στέκια στην Αθήνα δικαιολογούν πλήρως τον τίτλο «all day» και γίνονται τα αγαπημένα μας café παύλα bar παύλα restaurants. 

Root Artspace 
Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ: 2103450003

Στον χώρο του παλιού και αγαπημένου «Στάβλου», το Root πλέον ανοίγει τις πόρτες της design αυλής του από τις 9.00 το πρωί για χαλαρό καφεδάκι στην αγαπημένη γειτονιά της Αθήνας, ενώ από το μεσημέρι στα ξύλινα τραπεζάκια του δοκιμάζουμε γεύσεις που βασίζονται στην μεσογειακή κουζίνα και στην ανερχόμενη «paleo» διατροφή. Το βράδυ, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός αναδεικνύει τον όμορφο χώρο, όσο οι bartenders ετοιμάζουν signature κοκτέιλ – δικό μας αγαπημένο το Sugar Man με μαύρο ρούμι, κρέμα βουτύρου μπανάνας, λάιμ, σιρόπι καραμέλα και μπίτερ από τριφύλλι. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€ και το φαγητό στα 15€ κατ’ άτομο για πλήρες γεύμα. Στα συν, το κατάστημα βινυλίου που λειτουργεί στον χώρο και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που οργανώνονται συχνά-πυκνά. 

Rock & Balls 
Βασιλικής 2 & Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.: 210 3211112

Η νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα γίνεται all day στην πιο πληθωρική γωνία της πλατείας Αγίας Ειρήνης. Το Rock & Balls διαθέτει coffee bar για να απολαύσουμε καφεδάκι στο πλακόστρωτο της πλατείας, ετοιμάζει σαλάτες ή sushi για ένα γρήγορο lunch break, ξεφουρνίζει πολλά διαφορετικά είδη… κεφτέδων, στην λογική ενός αμερικάνικου meatball diner και το βράδυ αναλαμβάνει να μας δροσίσει με κοκτέιλ ή μπύρες από 3,50€. Για το γεύμα υπολογίστε περί τα 10-15€ κατ’ άτομο – δείτε εδώ ολόκληρο το μενού. 

Gazi College 

Στους τρεις διαφορετικούς, αλλά εξίσου όμορφους, προσεγμένους χώρους του στο Γκάζι, τη Γλυφάδα και τον Πειραιά, το Gazi College δίνει τον ορισμό του all day café restaurant. Λειτουργεί από νωρίς το πρωί – το κατάστημα στο Γκάζι μάλιστα λειτουργεί επί 24ωρης βάσης- για καφέ και πρωινό (δοκιμάστε την ωραία στραπατσάδα και τα ζεστά κρουασάν σοκολάτας ή την μπουγάτσα), ενώ για τα κυρίως γεύματά σας, θα χορτάσετε με ωραία πανίνι, μεγάλες κρέπες, burgers, πίτσες, κις και σαλάτες. Το βράδυ, δροσιστείτε με μια κανάτα αυθεντικής sangria ή με κάποιο από τα 14 διαφορετικά κοκτείλ που στοιχίζουν περί τα 7-8€. Δείτε τις διευθύνσεις των κατασημάτων Gazi College εδώ.  

Σποράκι 
Αρχελάου 9-11, Παγκράτι, τηλ: 6944479168

Το πιο γλυκό… «σποράκι» του Παγκρατίου ανοίγει τις πόρτες του κουκλίστικου χώρου του από τις 10 το πρωί για καφέ ή τσάι (διαθέτει 60 διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού και βοτάνων), αλλά ενδείκνυται και για δοκιμές ελληνικών κρασιών σε ποτήρι (από 3€) ή ψημένη ρακή από την Αμοργό (10€ το μεγάλο μπουκαλάκι) αργότερα μέσα στη μέρα. Θα τα συνοδεύσετε με ποικιλίες αλλαντικών και τυριών (από 12€), αλλά και ορισμένα νόστιμα πιάτα για τους πιο πεινασμένους. Μη χάσετε κάποιο από τα μη αλκοολούχα κοκτέιλ με ονόματα ελληνικών ταινιών. Στα συν, η καλλιτεχνίζουσα ατμόσφαιρα και οι παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις τέχνης και jazz/blues/reggae μουσικές βραδιές που φιλοξενούνται. 

Piu Verde 
Στρατ.Αλ.Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185

Μία από τις πιο δροσερές γωνιές της Αθήνας, μέσα στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου, το Piu Verde μας προσφέρει σκιά το μεσημέρι στα τραπεζάκια του κάτω από τα ψηλά πεύκα και πλάι στις τεχνητές λιμνούλες του, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται σε ατμοσφαιρικό bar restaurant, σερβίροντας πρωτότυπα κοκτέιλ (περί τα 8-9€), κρασί από ελληνικούς αμπελώνες αλλά και μεσογειακές γεύσεις σε ένα προσεγμένο μενού (περί τα 20-25€ κατ’ άτομο). 

Τρανζίστορ 
Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ.: 210 3228658

Έθνικ, χαριτωμένο, αρτιστίκ και όσο πρέπει χαλαρό, το Τρανζίστορ του Ψυρρή έχει κάτι για όλους: Καφέ ως αργά το απόγευμα, στον όμορφο εσωτερικό χώρο, τσάι και ησυχία κατάλληλη για διάβασμα τα μεσημέρια στο πατάρι του, πεντανόστιμα πιάτα ημέρας και σαλάτες που θα βρείτε γραμμένα στον μαυροπίνακα αν πεινάσετε (περί τα 10-15€ κατ’ άτομο) και καθαρά ποτά και μπύρες για αργότερα, τότε που τα τραπεζάκια απλώνονται στα δύο πεζοδρόμια και προσφέρονται για δροσερό άραγμα όλο το βράδυ. Τα ποτά στοιχίζουν 6€. 

Theory Bar & More 
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106801633

Στην πασίγνωστη πια αυλή των Βορείων Προαστίων, που κρύβεται στο πίσω μέρος της κεντρικότερης στοάς του Χαλανδρίου, το Theory απλώνει ξύλινους πάγκους και τραπεζάκια, μαξιλάρες και φαναράκια που κρέμονται από δέντρα και ανθισμένες πέργκολες και μας υποδέχεται όλη την ημέρα με μία πρόταση για κάθε ώρα: Καφέ από από τις 10.00 το πρωί, ωραίες σπιτικές λεμονάδες, ελαφριές σαλάτες, ομελέτες, μπρουσκέτες, τορτίγιες, ποικιλίες και burgers όλη την ημέρα, και signature κοκτέιλ για το βράδυ. Δικά μας αγαπημένα τα Dixie&Pixie με βότκα, πουρέ φράουλας, λικέρ κακάο, γιαούρτι και βανίλια και Remember the Day με ρακόμελο, λιμοντσέλο, λεμόνι και αρωματικά bitters (στοιχίζουν 9€). 

Momo 
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Σε κομβικό σημείο στην πολύβουη πλατεία Κύπρου, το Momo αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Καλλιθέας – αγαπάμε ιδιαίτερα στην μικρή του αυλή, αλλά και τον μοντέρνο εσωτερικό του χώρο. Εδώ απολαμβάνουμε ιταλικό καφέ Sant’Eustachio, ωραία σαντουιτσάκια και δίσκους φρεσκοφουρνιστών σφολιατοειδών κατά την διάρκεια του brunch, ενώ δύσκολα αντιστεκόμαστε στα υπέροχα burgers του με το ιδιαίτερο μπριός ψωμάκι, τις πατατούλες φούρνου και τα πρωτότυπα «haute dogs» του. Από το απόγευμα ως τις 2 το βράδυ, αναλαμβάνει η μπάρα, ετοιμάζοντας ωραία κοκτέιλ συνοδεία συχνών live βραδιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v